Aydın Metal
10 K Grup
Toprak Turizm

SEDAŞ Yatırım Sıkıntısı Devam Ediyor

29-06-2019 14:49:02 - AKYAZI
SEDAŞ Yatırım Sıkıntısı Devam Ediyor

Akyazı'da yapımı tamamlanan konutlara elektrik verilememesi nedeniyle müteahhitler mağduriyet yaşıyor.

Özgür Adımlar

SEDAŞ'tan "tesis çalışmaları 2019'da tamamlanacak" açıklaması.

SEDAŞ‘ın yeni konutlara enerji verilmesi konusunda yatırım yapmasını bekleyen müteahhitler mağduriyet yaşıyor. Fatih Mahallesi 8119 Sokak’ta inşaat yapan bir müteahhit firma SEDAŞ’A başvurmaları ve onay almalarına rağmen 8 aydır elektrik verilmesini bekliyor.

Başvurularına SEDAŞ’ın geçen yıl Ekim ayında saha incelemesi sonucu başvurunun kabul edildiği ve enerjinin tesisi için çalışmalara başlanacağı cevabına karşın 8 ay geçmesine rağmen binaya elektrik bağlanmamasına tepki gösteren firma müdürü Turgay Çetin; " 8 aydır SEDAŞ’da çalmadığımız kapı kalmadı. Bir türlü elektriğimizi bağlamıyorlar. Daireleri teslim tarihimiz geldi, geçti. Hala ses yok. Bireysel görüşmelerimizde yıl sonuna kadar yapılamayacağı söyleniyor. Enerji sıkıntısı olmadığı görünüyor. Gelip bağlayın bizde dairelerimiz biran önce teslim edelim. Bu şekilde giderse mağduriyetimizden dolayı dava açmak zorunda kalacağız” dedi.

Öte yandan benzer sorunların 2019 yılında birçok mahallede yaşandığı belirtiliyor. Çok sayıda enerji müsaadesine onay gelmediği, bazı mahallelerde trafo ve elektrik direği eksikliğinden dolayı SEDAŞ'ın taleplere olumsuz cevap verdiği öğrenildi.

Müteahhitler, Akyazılı yerel yöneticilerden ve siyasilerden sorunun çözümü için yardım istedi.

SEDAŞ'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan SEDAŞ, iddialara ilişkin şu açıklamayı yaptı; "Yapılan incelemede söz konusu talep ile ilgili Dağıtım Bağlantı Anlaşması'nın (DBA) henüz imzalanmadığı görülmüştür. Anlaşma yapılmasını müteakiben ilgili yönetmelikte verilen sürelere uygun olarak 2019 yılı yatırım programı kapsamında tesis çalışmasının tamamlamaya çalışacağız" 

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks