Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

SEAH’da ilk serbest doku nakli gerçekleşti

07-01-2021 12:58:43 - AKYAZI
SEAH’da ilk serbest doku nakli gerçekleşti

SEAH’a ayak tabanında oluşan kitle nedeniyle başvuran 72 yaşındaki hastanın kesilme riski olan ayağı, serbest doku nakli ile kurtarıldı.

Hardal Burger Akyazı
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine (SEAH) Ortopedi Kliniğine ayak tabanında oluşan kitle nedeniyle başvuran 72 yaşındaki Ayşe Çiçek isimli hastaya, ayakta kötü huylu yumuşak doku tümörü tanısı konuldu. Ameliyat kararı alınan hasta, Ortopedi doktorlarından Dr. Öğretim Üyesi Fevzi Sağlam ve Plastik Cerrahi doktorlarından Dr. Öğretim Üyesi Hande Akdeniz tarafından ameliyata alındı. Doku nakli gerçekleştirilerek yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Dr. Fevzi Sağlam, tümörün ayak tabanının tamamını tutması nedeniyle ayak dokusunun çoğunun çıkarılması ya da ayağın ampute edilmesi gibi bur durumum söz konusu olduğunu belirterek “Hastanın ayağını kesmemek için elimizden geleni yaptık ve 7 saat süren başarılı tümöral kitle çıkarımı ile büyük bir alanda doku defekti oluşan hastaya mikrocerrahi ameliyatı ile kendi uyluğundan alınan doku parçasını ayağa naklettik. Operasyon sonrasında hızlı bir şekilde iyileşen hastamızı 10 gün sonra şifayla taburcu ettik.” dedi.
 
Dr. Hande Akdeniz, her merkezde uygulanmayan ve daha önce Sakarya’da gerçekleştirilmemiş bu ameliyat ile hastanın ayağını kesmeden tedavi edebildikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.  Akdeniz “Ameliyat yaklaşık 7 saat sürüyor ve özel cerrahi ekip, ekipman ve mikrocerrahi tecrübe istiyor. İmkan verilirse özellikle kaza sonrası ya da kanser ameliyatları nedeniyle doku kaybı olan hastaları doku transferi ameliyatları ile artık Sakarya Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi edebilmek istiyoruz.” diye konuştu.
 
Dr. Sağlam Sakarya’da ve çevre illerde kemik ve yumuşak doku kanseri ameliyatlarının yapılmadığını, Sakarya’yı bu bölgede ortopedik kanser ameliyatları için merkez haline getirerek hastaların İstanbul, Ankara gibi şehirlere gitmeden tedavilerinin en iyi şekilde SEAH’da yapılmasını istediklerini söyledi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis ise Covid -19 salgını nedeniyle SEAH’ta acil ameliyatlar ve kanser ameliyatları dışında ameliyatların henüz yapılmadığını hatırlatarak “Bu zor günlerde hekimlerimiz tün enerjilerini acil ve kanser ameliyatlarına harcıyor. Doktorlarımızın özverisi ve başarısını tebrik ediyoruz.” dedi.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Yusuf yanık 4 yıl önce2021-01-07 18:19:04

Allah razı olsun Allah sizin gibi iyi Doktorları korusun RABBİM eksikliğinizi göstermesin BAŞARILAR

0
-0
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks