Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Sakaryalı sporcular mahsur kaldı

21-10-2019 11:09:58 - AKYAZI
Sakaryalı sporcular mahsur kaldı

Şili'de şiddet olaylarına dönüşen ve dün "acil durum" ilan edilmesine neden olan gösteriler, devam ediyor.

Özgür Adımlar
Ülke genelindeki Metro Hizmetleri başta olmak üzere ulaşıma yapılan yüzde 4’lük zam nedeniyle öncelikle Başkent Santiago’da başlayan eylemler nedeniyle Şili genelinde Olağanüstü hal ilan edilirken eylemciler çok sayıda kamu binasını ateşe vermişti. Dünya Karate Şampiyonası nedeniyle Şili’de bulunan Türk Milli Takımı ise, bulundukları otelde mahsur kalmıştı.
 
OLAYLAR YENİDEN BAŞLADI
 
Aralarında Sakaryalı Kareteciler Ömer Faruk Ateş ve İrem Durmaz ile Sakaryalı Milli Takım Antrenörleri Nurkan Kayacık ve Mustafa Solmaz’ın da bulunduğu Milli Takım’ın bulunduğu otelin girişi güvenlik gerekçesiyle tamamen kapatılmıştı. Olayların yatışmasıyla oteli değiştirilen Türk Milli Takımının yeni oteli önünde eylemler yeniden başladı. Hendekli Sporcu Ömer Faruk Ateş tarafından çekilen görüntüler ise olayın büyüklüğünü gözler önüne serdi. haberlisin.com’un özel olarak ulaştığı görüntülerde sokakta eylem yapan Şili vatandaşları ile çatışmalar net olarak görülebiliyor.
 
BABAOĞLU TELEFONLA GÖRÜŞTÜ
 
 
 
Yaşanan olaylar sonrasında gelişmeleri dikkatle takip eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Şili'de bulunan Kayacık ile telefonla görüşerek Milli takımın durumları hakkında bilgi aldı. Hendek Belediyesinden o görüşme sonrasında, “Karate şampiyonası için Şili’de bulunan Milli Takım kafilesi yasak nedeniyle otelden ayrılamamaktadırlar. Başkanımız Babaoğlu tarafından Nurkan Kayacık ile yapılan görüşmede sporcularımızın sağlıklarının iyi olduğunu ve hiçbir eksikliklerinin olmadığını öğrendik. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Büyükelçilikle görüşmelerini sürdürüyor. Şampiyona ile ilgili ne olacağı bilinmemektedir. Hiçbir sıkıntı yaşamamaları şimdilik yüreğimize su serpti. Bizlerde Türk sporcuların durumuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Tüm sporcularımızın hiçbir sıkıntı yaşamadan bir an önce yurda dönmelerini arzu etmekteyiz” açıklaması yapıldı. 
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks