Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Sakaryada aşılanan kişi sayısı

14-02-2021 13:23:51 - AKYAZI
Sakaryada aşılanan kişi sayısı

Program dahilinde ilerleyen aşılamada 2. doz aşılanmasına başlanan sağlık görevlilerinin ardından, 65 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması sürüyor.

Hardal Burger Akyazı
Aşıların, uygun şartları taşıyan sağlık çalışanlarına tanımlanmasıyla belirlenen "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" doğrultusunda 14 Ocak'ta sağlıkçıların aşılanma süreci hayata geçirildi.
 
Sağlık çalışanlarının ardından, öncelik sıralamasına göre diğer vatandaşlar aşılanmaya başlandı. Bu kapsamda, 19 Ocak'ta huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile onların bakımından sorumlu kişilerin yanı sıra 90 yaş üzeri vatandaşlar için aşılama gerçekleştirildi. Sağlık ekipleri, 90 yaş üzerindeki vatandaşların evlerine giderek aşılarını yaptı.
 
Bilim Kurulu toplantısında yapılan değerlendirme sonrasında 21 Ocak'ta 85 yaş üzerindeki vatandaşlar da evlerinde aşılanmaya başlandı.
 
Öte yandan, 21 Ocak'ta eczane ve ecza deposu çalışanları ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencilerinden isteyenler aşılarının ilk dozunu oldu.
 
Program dahilinde 25 Ocak itibarıyla 80 yaş üzeri, 28 Ocak'ta ise 75 yaş üzeri vatandaşların da aşılanmasına başlandı.
 
Program dahilinde ilerleyen aşılamada 2. doz aşılanmasına başlanan sağlık görevlilerinin ardından, sıra 65 yaş ve üzeri vatandaşlara geldi ve onların aşılanmasına 12 Şubat itibariyle başlandı.
 
Türkiye'de kaç kişinin aşılandığı günlük aşı tablosunun yer aldığı 'COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' üzerinden takip edilebiliyor. Site, 10 dakikada bir güncelleniyor.
 
Sitede yer alan bilgiye göre, bugün saat 11.59 itibariyle Sakarya'da aşılanan kişi sayısı 41 bin 874 oldu.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden