YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Sakarya Üniversitesinde Akyazı Myo Zirvesi

08-11-2017 18:13:03 - AKYAZI
Sakarya Üniversitesinde Akyazı Myo Zirvesi

Sakarya Üniversite Rektörlüğü'nde Akyazı Meslek Yüksek Okuluna yeni bölümler açılmasıyla ilgili toplantı yapıldı

Özgür Adımlar
Akyazı Meslek Yüksek Okuluna yeni bölümler açılmasıyla ilgili Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ile görüşmeye Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akçan ve Akyazı Esnaf Odaları Başkanları, Mustafa Demiralay, İsmet Öztürk, Hikmet Özgür,Hüseyin Kaliç,Hayri Curoğlu ve Emin Üstün katıldı.
 
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar MYO ile ilgili yaptığı açıklamada; Akyazı Meslek Yüksek Okulu 08/02/1995 yılında Sakarya Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş, ilçemizde geçici olarak  çeşitli okullarda eğitim verdikten sonra 2002 yılında şu anki mevcut binasına taşınarak eğitim ve öğretim vermeye devam etmektedir. Eğitime başladığı yıllarda açılan bölümler zamanın şartlarında çok iyi rağbet görsede zaman ilerledikçe ve liselerden yatay geçişler kaldırılınca öğrenci sayısı iyice düşmektedir. Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı Beyin başkanlığında yapmış olduğumuz toplantılarda çağımızın gereksinimlerini karşılayacak ve daha çok rağbet gören bölümler açılması için MYO  bölümleri tespit ettik. Bu Bölümler;
 
Bankacılık ve Sigortacılık
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Tapu ve Kadastro
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Mimari Restorasyon
Turizm ve Seyahat Hizmetleri
 
Yukarıda zikrettiğimiz bölümler Ülkemizdeki çeşitli Üniversitelere bağlı Meslek Yüksek Okullarında doluluk oranın %100 ün üzerinde olan bölümlerdir. SAÜ Rektörümüz Muzaffer Elmas’a gitmemizin ana nedeni bu bölümlerin Akyazı MYO da açılması için desteklerini ve olurlarını almaktı. Rektör Elmas bey gerekli alt yapılar ve öğretim üyeleri sağlandıktan sonra istenilen bölümlerin açılmasıyla ilgili her türlü kolaylığı sağlayıp gerekli desteği vereceğini söyledi.
 
Başkan Bayraktar amacımız ilçemizdeki Meslek Yüksek Okulun’un daha çok öğrenci tarafından  tercih edilen bölümlerin olmasıdır. Böylelikle okumuzun öğrenci sayısı her geçen gün artarak daha çok öğrenci gelmesi sağlanacak. Hem okulumuzun değeri artacak hem de ticari anlamda Akyazı’ya katma değer sağlanacaktır. Ayrıca öğrenci sayısı arttıkça sosyal, kültürel anlamda İlçemiz daha da gelişecektir, dedi.
Ürdüç
Sakarya Üniversitesinde Akyazı Myo Zirvesi
UB Group
Sakarya Üniversitesinde Akyazı Myo Zirvesi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Serdivan'da iki genci vurmuştu, yakalandı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden