Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Sakarya'da akarsu ve göletlere giriş yasaklandı!

27-05-2022 19:34:19 - AKYAZI
Sakarya'da akarsu ve göletlere giriş yasaklandı!

Sakarya’da sulama kanalı, baraj, her türlü gölet ve akarsulara girilmesi yasaklandı. .

Özgür Adımlar
Sakarya’da sulama kanalı, baraj, her türlü gölet ve akarsulara girilmesi sebebiyle yaşanabilecek boğulma olaylarının önlenebilmesi için Sakarya Valiliği tarafından bir takım kararlar alındı.
Sakarya’da gerek yaz günlerinde serinlemek gerekse yıl boyunca diğer sebeplerle sulama kanalı, baraj, her türlü gölet ve akarsulara girilmesi sebebiyle yaşanabilecek boğulma vakalarını önlemek amacı ile bir takım kararlar alındı. Özellikle yaz aylarında serinlemek amacıyla, baraj/gölet gölü, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ya da taşkından korunma maksadıyla inşa edilen tesislerde ve akarsularda suya girmenin yasaklanmasına karar verildi. Bu çerçevede suya giren 15 yaş ve üzeri kişilere idari yaptırım cezasının uygulanması, 15 yaşından küçüklerin sulardan çıkarılarak uzaklaştırılacağı açıklandı.
Sakarya Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “İl sınırlarımız içerisinde özellikle yaz aylarında serinlemek amacıyla, baraj/gölet gölü, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ya da taşkından korunma maksadıyla inşa edilen tesislerde ve akarsularda suya girmenin yasaklanmasına; İl sınırları içerisinde yer alan; baraj/gölet gölü, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ya da taşkından korunma tesisleri ve akarsularda suya giren 15 yaş ve üzeri kişilere idari yaptırım cezasının uygulanmasına; İl sınırları içerisinde yer alan; baraj/gölet gölü, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ya da taşkından korunma tesisleri ve akarsularda suya giren 15 yaşından küçüklerin sulardan çıkarılarak uzaklaştırılmasına; İl Emniyet Müdürlüğü, DSİ ve Yerel Yönetimlerce; özellikle 15 yaşını doldurmamış çocukların serinlemek amacıyla baraj/gölet gölü, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ya da taşkından korunma tesisleri ve akarsularda suya girmelerinin önlenmesi amacıyla kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapılmasına; İdari yaptırım cezalarının Kolluk Kuvvetleri, Belediye Zabıta Kuvvetleri ve DSİ Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından uygulanmasına; Bu karara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi uyarınca alınmış ve kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz edilen ve yukarıda belirlenen kararın uygulanmasına ve yerine getirilmesine aykırı davrananlara, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaranlar veya uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca İdari yaptırım cezalarının Kolluk Kuvvetleri, Belediye Zabıta Kuvvetleri ve DSİ Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından idari işlem uygulanır” ifadelerine yer verildi.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Öztürk 2 yıl önce2022-05-29 22:01:05

Mudurnuda yüzmeyi öğrenen, balık tutan bizler 2022 yılında farbika kimyasallarından yüzülecek deremiz kalmamış, balıklar ölmüş kalanda yenmesi tehlikeli, daha ötesi tarım alanlarına bu kimyasalları karışmışken bir Allahın kulu yetkisini kullanıp buna müdahale etmezken giriş yasağı getirmek komik. Çok iş yaptınız gerçekten çok çalıştınız bravo

1
-0
Misafir 2 yıl önce2022-05-28 20:44:49

Şakamısınız... Geçen sene ormanlar yasak, bu sene sular yasak. Milletin canı zaten burnunda. Oldu olacak polis devletine geçin herkes ne yapacağını bilsin.

1
-0
Misafir 2 yıl önce2022-05-27 22:52:49

Vatandaşa yaza özel harçlık verinde aqua park tarzı paralı yerlere gitsinler o zaman..

2
-0
Sorgulayan Adam 2 yıl önce2022-05-27 21:09:23

Uyuşturucu ile mücadele edin var mı bir çalışmanız hiç bir zaman olmadı neden!!! Tüm gençlik ölüyor

2
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden