ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif

28-10-2020 21:14:30 - AKYAZI
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif

Özgür Adımlar
Üretim ve Ticaret Kurulu (ÜTİK) Başkanı Özkan Pınar, yönetim kurulu ve üyeleri, Rusya Federasyonu Nizhny Novgorod Bölgesi Sanayi Ticaret ve Girişimcilik Bakan Yardımcısı Vladimir Balakin ile bir araya geldi.
 
ÜTİK'in Sakarya'da organize ettiği programa Rusya Federasyonu Nizhny Novgorod Bölgesi Sanayi Ticaret ve Girişimcilik Bakan Yardımcısı Vladimir Balakin ve Nizhny Novgorod Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü İvan Razuvaev katıldı.
 
Arifiye'deki Radisson Blu Otel'de gerçekleştirilen programda ÜTİK Başkanı Özkan Pınar, yönetim kurulu ve üyeleri de yer aldı.
 
BİRLİKTE İŞ YAPABİLECEK BİR ÇOK SEKTÖR VAR
 
Programın açılış konuşmasını yapan ÜTİK Başkanı Özkan Pınar, Nizhny Novgorod Bölgesi ile Sakarya'nın birlikte iş yapabileceği bir çok sektörün bulunduğunu söyledi.
 
Sakarya'nın otomotiv ve savunma sanayii ve aynı zamanda tarım şehri olduğunu vurgulayan Pınar; "Rusya Nizhny Novgorod Bölgesi ile Sakarya'nın birlikte iş yapabilecekleri pek çok sektör var. Bunların başında otomotiv sanayii geliyor. Firmalarımız ile yoğun teknoloji kullanılarak hem savunma sanayiinin hem de hafif ve ağır ticari taşıtlar için üretimler yapılıyor. Sakarya ve Rusya bölgesinin iş birliği için bir strateji belirliyor olmalıyız. Bu stratejinin temelinde dünyadaki gelişmeler olmalı" dedi.
 
Çin'de bazı şeylerin kötüye gittiğine işaret eden Özkan Pınar, bundan faydalanacak ülkeler arasında olduklarını ifade etti.
 
"Dünyanın fabrikası olmayı birlikte gerçekleştirebiliriz" diyen Pınar, şunları kaydetti;
 "Hemen hemen aynı ürünleri üretiyoruz. Dünyanın fabrikası olmayı birlikte gerçekleştirebiliriz. Gelin birlikte üretelim. Çin'in oluşturduğu boşluğu birlikte doldurabiliriz. Doldurmamamız için hiçbir neden yok. Ürünlerimiz ve ham maddelerimiz var. Sizin elinizde büyük sanayi tesisleri var.Bizim genç nüfusumuz var."
 
YATIRIM YAPMAYA DAVET EDİYORUZ
 
Öncelikli olarak otomotiv sanayiinde birlikte üretim yapmayı istediklerini kaydeden ÜTİK Başkanı Özkan Pınar; "Her iki bölge iş adamlarının birbirlerini tanımasını sağlamak istiyoruz. Birlikte üretim yaparak faaliyetlerimizi büyütmeliyiz. Türkiye S-400 füzelerini test etti. Dünyanın muhalefetine rağmen Türkiye verdiği sözden ve yaptığı tercihten dönmedi. Demek ki Türkiye ve Rusya birbirinden vazgeçemeyecek kadar yakın. Stratejik partner. Ülke cumhurbaşkanları ile gelişen ilişkinin bizde burada küçük bir örneğini sergileyip her iki bölgenin iş adamlarını ticaret üzerinden buluşturuyoruz. Daha fazla üretmek daha fazla Türkiye üzerinden ihracat yapmak üzere katkılarınızı bekliyoruz.  Bu şehre yatırım yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
 
TÜRK SANAYİCİLER İLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ
 
Rusya Federasyonu Nizhny Novgorod Bölgesi Sanayi Ticaret ve Girişimcilik Bakan Yardımcısı Vladimir Balakin ise işbirliğine açık olduklarını ifade etti. Bölgelerinde petrol makine, kimya, metalurji, savunma sanayii, ilaç ve tıbbi sanayi ürünlerine yönelik üretimlerinin bulunduğunu anlatan Balakin, Türk sanayicileri ile daha kaliteli ve düşük fiyatlı ürünler üretmek istediklerini dile getirdi.
 
Balakin, Sakarya'daki ekolojik durumun yatırımcılar için önemli sebepler arasında olduğunu söyledi.
 
Bölgelerinin Rusya'nın bilim başkenti olduğunu belirten Balakin, "İki bölge arasında ileride güzel iş birlikleri olabilir diye düşünüyorum. Sizlere kaliteli ve düşük fiyatlı ürünler sunmak isteriz. Sizin tarafınızdan da böyle teklifler bekliyoruz. Umarım verimli iş birlikleri yapabiliriz." dedi.
 
Balakin, Nijniy Novgorod'un Rusya'nın önde gelen 10 bölgesinden biri olduğunu belirterek, bölgenin yatırımları ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
 
FABRİKALARI GEZDİLER
 
Programda ÜTİK Başkanı Özkan Pınar, Nizhny Novgorod Bölgesi Sanayi Ticaret ve Girişimcilik Bakan Yardımcısı Vladimir Balakin'e plaket takdim etti.
 
Program kapsamında Rusya'dan gelen Bakan Yardımcısı  Vladimir Balakin,  Nizhny Novgorod Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü İvan Razuvaev, fabrika ziyaretlerinde bulundu.
 
Balakin ve Razuvaev Tem Kablo, Yılgenci Metal, Isılsan Makina ve Kantec Otomasyon'u gezerek üretimler hakkında bilgi aldı.
 
Marmara Göz
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Güven Yapı
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif
Rus'lardan ÜTİK'e cazip teklif

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Yaylada ölü bulunmuştu; Betül toprağa verildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden