Oya Bezi Yarışmasında Ödüller Sahiplerine Verildi
Akyazı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadılar Günü münasebeti ile düzenlediği oya bezi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Akyazı Belediye Konferans Salonunda düzenlenen törende verildi.
Düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkan Yazıcı kadınlara müjde verdi. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, sadece Akyazılı kadınlara özel olarak girişimcilik yapmak isteyen kadınlara KOSGEB tarafından girişimcilik eğitim kursu açılacağını belirtti. Başkan Yazıcı, “Eskiden annem gündüz tarlada çapa yapar gece gaz lambası ışığı altında oya yapardı. Teknoloji gelişti ama kadınlarımız hala oya yapmaktalar. Kadınlarımız hayatın her alanında yer almaktadır. Kadın eve geldiğinde eş’dir annedir kızdır. Kadınlar başımızın tacıdır” dedi.
Belediye Konferans Salonunda düzenlen oya bezi yarışması ödül töreninde ayrıca belediye tarafında Akyazı’da yaşayan ve daha önceden tespit edilen, 63 yıllık evli olan Fadime Bugan, siyaset ve iş kadını Ayşe Yılmaz, Diyarbakır’da girdiği çatışmada şehit olan polis Ahmet Çondul’un şehit annesi Nemciye Çondul, 1996 yılında şehit olmuş er İbrahim Sever’in annesi Hatice Sever, esnaflık yapan Nihal Kara, bayanlara dini ilim eğitimi veren Bahriye Erdem, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şükran Acar, engelli kız çocuğuna bakan Fatma Bilgin, eşini kaybetmiş hayat mücadelesini veren Bergüzar Balaban, emekli olmuş ama eğitmeye devam eden emekli öğretmen Yeter Özgün, yedi kız iki oğlan sahibi Milhan Canbakan’ın hayatlarını içeren görüntüler sine vizyon eşliğinde katılımcılara gösterimde bulunuldu ve her birine plaket takdim edildi.
Tören sonunda oya bezi yarışmasında üçüncü olan Gülhanım Köse, ikinci olan Sevdan Dinç ve yarışmada birinci olan Ayşe Kara’ya Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Sevim Serpil Eroğlu tarafından para ödülü verildi.
Sezai YOLCUOĞLU



