Otuziki Yıl Sonra Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Aslen Akyazılı olan ve Çanakkale’de yaşayan Akyazı Kız Meslek Lisesinde 1979 yıllarında okul yöneticiliğini yapmış olan emekli tarih öğretmeni Metin Uluköylü

emekli tarih öğretmeni .. Tatil için memleketi Akyazı da bulunan akrabalarını bayram ziyaretine gelerek eski öğrencileriyle buluşup hasret giderdi.

Otuz iki yıl sonra gördüğü öğrencilerinin daha da gençleşmiş olarak gördüğünü ve mutlu olduğunu ifade eden emekli tarih öğretmeni Metin Uluköylü, yıllar sonra ilk göz ağrılarımla bir araya gelebilmek çok güzel. Öğrencilerimle tekrar bir araya gelince yıllar öncesine gittim kendileriyle tekrar çocuk oldum. Bizler burada hep beraber eşlerimizi çocuklarımızı torunlarımızı unuttuk. Bizler 79-80 yıllarına eski günlerimize geri döndük. Öğrencilerimle tekrar bir araya gelebildiğim için çok mutlu oldum dedi.

Öğrencilerinin Çanakkale’de bir evleri olduğunu da belirten emekli öğretmen, şu an öğrencilerimin sima olarak değişmiş olabilirler hepsi torun sahibi oldular.
Ama ben o günkü heriyle görüyorum kendilerini. Kız meslek lisesinde ilk öğrencilerim olması ötesinde en iyi başarılı ve ayrıcalıklı bir sınıfımdı. Çünkü sınavlardan sekiz veya dokuz aldıkları için ağlarlardı neden on alamadılar diye.  Hepsi hırslı ve çalışkandılar. Üzüldüğüm tek şey hiçbirisinin üniversiteye girmemesidir eğer girseydiler her biri çok güzel bir yerlerde olabilirlerdi. O kadar başarılı idiler dedi.

Otuz iki yıl aradan sonra öğretmenleriyle tekrar bir araya geldikleri için duygulandıklarını belirten öğrencileri, bizler okuduğumuz dönemde en başarılı öğrenciler idik. Bizler okuyamadık ama öğretmenimizden aldığımız hırs ve hedefi çocuklarımıza verebildik. Hepimizin çocukları okuyarak çok güzel yerlere geldiler. Bizler okumak istiyorduk ama hepimiz değişik sebeplerden dolayı okuyamadık. Onca seneler sonra öğretmenimizle bir araya gelmek bizleri sevindirdi. Kendimizi öğretmenimizin yanında sanki 16-17 yaşlarında hissettik.

Sezai YOLCUOĞLU