Ömercikler Mahallesi'nde Huzur Bozan Alkol Sorunu

Özellikle 8024 Sokak ve Madanoğlu İlköğretim Okulu çevresinde yaşanan alkol tüketimi ve ardından bırakılan içki şişeleri, sokakları adeta çöplüğe çeviriyor.
 
Mahalle sakinleri, “Her akşam sokaklarımızda alkol tüketiliyor, sabaha kadar gürültü eksik olmuyor. Sabahları ise sokaklarımız içki şişeleri ve çöp yığınlarıyla dolu. Bu durum hem bizleri rahatsız ediyor hem de çocuklarımız için tehlike arz ediyor” diyerek durumu ifade etti.
Özellikle çocuklu aileler, sokaklarda bırakılan içki şişelerinin ve diğer atıkların yarattığı tehlikeden endişe duyuyor. “Çocuklarımızı sokakta güvenle oynatamıyoruz. Her köşe başında kırık şişeler ve çöplerle karşılaşıyoruz. Bu durum sadece çevre kirliliği değil, aynı zamanda sağlık sorunlarına da yol açabilir” şeklinde konuştu.
 
Tuvalet İhtiyaçlarını Sokaklara Gideriyorlar
 
Mahalle sakinlerinin şikayetleri sadece alkol tüketimi ve çevre kirliliği ile sınırlı değil. Tuvalet ihtiyaçlarını sokaklarda gideren kişiler, mahalle sakinlerinin sabrını taşırmış durumda. Sokaklarda oluşan kötü koku ve hijyen sorunları, mahalle halkının günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. “Gece yarısı sokaklarda dolaşan ve tuvalet ihtiyacını sokak aralarında gideren insanlarla karşılaşıyoruz. Bu durum kabul edilemez ve yetkililerin bir an önce müdahale etmesi gerekiyor” dediler.
 
Yetkililere Çağrı
 
Akyazı Ömercikler Mahallesi ve Madanoğlu İlköğretim Okulu çevresindeki halk, durumun acilen çözüme kavuşturulması için yetkililere çağrıda bulunuyor. “Bu durumun önüne geçmek için daha sıkı denetimlerin yapılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Belediye ve emniyet yetkililerinin iş birliğiyle bu sorunu çözebiliriz” diyerek, yetkililerin müdahale etmesini talep etti.