Öğrenci Servisine Çözüm Bulamayınca Köyü Satılığa Çıkardı !

Akyazı İlçesi Altındere Mahesinde öğrenci servislerinden ücret alımına tepki gösteren Eski Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ergün Kalyoncu durumu İlçe Belediyesi ve Kaymakamlığa aktarmasına rağmen çözüme ulaşamayınca tepki olarak arabasının arkasına " Devletin hizmette unuttuğu, öğrenci servislerinin ödenmediği, su parasının alındığı tek köy Altındere Köyü SATILIKTIR" yazılı pankart yaptırarak aracının arka camına astı.

Kalyoncu “  Altındere Osmanağa (Kavalandere) mahesinden öğrencilerimizi 3 km mesafede bulunan Ali Altıparmak İlköğretim Okulu’na servis ile gönderiyoruz. Öğrenci velileri olarak biz kullandığımız servis ücretini ve yemek ücretini ödüyoruz. Ancak 3 km’lik aynı mesafedeki Harunusta Köyünden de öğrenciler aynı okula geliyor fakat bu öğrencilerin kullandıkları servis ve yedikleri yemek paraları devlet tarafından karşılanıyor. Okul aynı, gidilen mesafe aynı biz neden ücret ödüyoruz da başkaları ödemiyor bu nedir? Nasıl adettir?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kalyoncu, “iki buçuk aydır uğraşıyorum bir netice alamadım, sayın belediye başkanımız Hasan Akcan’a konuyu anlattım benden çözüm için zaman istedi. Dün tekrar aradığımda bana hiçbir şey yapamayacağını söyledi. Kaymakama çıktım, Milli Eğitim Müdürüne çıktım Milli Eğitim Müdürü “isterseniz senin çocuklarını yurda vereyim” dedi. Sadece benim çocuklarım değil herkesin hakkı var benim mahemin çocuklarının da bedava servis hakkı olduğuna inanıyorum eğer bunu yapmayacaklarsa ben bu köyü satıyorum Altındere köyü Altındere Mahesi alacaklar Ergün Kalyoncu ’ya başvurabilirler” dedi.

Bu konu için özellikle Sakarya sorumlusu olan Ali İhsan Yavuz vekilimizle görüştüm, gereğini yapacağını söyledi şimdi arıyorum telefonlara bakmıyor. Netice alamayınca Milli Eğitim Bakanlığı’nı da aradım telefonuma Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı çıktı, Milli Eğitim Bakanlığının bu sorunu çözebileceğini söyledi hala hiç kimsenin sesi çıkmıyor. En son diyorum bu Altındere Mahesi Ak Parti’ye %78 oy verdi diye mi her tarafın servisi varda bizim yok. Her taraftan insanlar köyleri için uğraşıyor, bizim köyde köyleri için insanları için uğraşan yok. Bu Altındere sahipsiz değil. Ben kendimi bu Altındere’nin sahibi kabul ediyorum Biz bu Altındere’de ki çocuklarımıza eğer eğitim veremeyeceksek, geleceğimizi hazırlayamayacaksak bende karar verdim Altındere köyünü satıyorum. Yapacak olduğumuz diyecek bir sözümüz yok yapmayanlar utansın ben öğrencilerimin sonuna kadar arkasındayım bu servis ya verilecek ya verilecek” dedi.