Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Oda Aidat Borçlarına 6 Taksitli Yapılandırma

29-08-2016 16:17:57 - AKYAZI
Oda Aidat Borçlarına 6 Taksitli Yapılandırma

ATSO Genel Sekreteri Yalçın Karaçayır önceki borçlar için yeniden yapılandırma ve faizlerin affını içeren yasanın rahat bir nefes aldıracağını söyledi

Hardal Burger Akyazı

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Genel Sekreteri Yalçın Karaçayır, 19/08/2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı ‘Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Odaların  30 Haziran 2016 tarihinden önceki borçlar için yeniden yapılandırma ve faizlerin affını içeren yasanın ekonomik sıkıntı içindeki işletmelere rahat bir nefes aldıracağını söyledi.

 

“Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun”un Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Karaçayır, aidat borçlarını yapılandıran düzenlemenin Oda üyeleri açısından çok sevindirici olduğunu belirterek, “Oda aidat borçlarına af, ekonomik sıkıntıları nedeniyle aidatlarını ödeyemeyen üyelerimiz bu düzenleme sayesinde rahat bir nefes alacak” diye konuştu.

 

Başvurular 31 Ekim’de Sona Erecek
 
Karaçayır, borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen ATSO üyelerinin 31 Ekim 2016 tarihine kadar bir dilekçe ile ATSO’ya başvurmaları gerektiğini söyledi. Yasanın 30 Haziran 2016 tarihinden önceki aidat borçlarını kapsadığını hatırlatan Karaçayır, yasanın yürürlüğe girdiği 19 Ağustos 2016 tarihinden önce kısmen veya tamamen ödenmiş borç asıllarına isabet eden gecikme faizinin silineceğini vurguladı.

 

6 Taksit İmkanı
 
Üyelerin yapılandırma kapsamındaki borç tutarını en fazla 6 taksite bölerek ödeme imkanı bulunduğunu kaydeden Karaçayır, Ödemelerini taksitli yapmak istemeyen üyeler, başvuru dilekçelerinde bu isteği belirterek, ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak bu Kanun hükmünden yararlanabilecek.

 

Borçlarını taksitlendiren askıdaki üyeler için borçların tamamı ödenmediği müddetçe askıdan indirme işlemi yapılmayacak. Taksitlerin tamamını ödemeleri halinde ise son taksit ödeme günü itibariyle yönetim kurulu kararıyla askıdan indirilecek.

Güven Yapı
Oda Aidat Borçlarına 6 Taksitli Yapılandırma
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks