MYO'nun Gitmesinden Endişe Duyuyoruz
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Şinasi Bayraktar basına yaptığı açıklamada iki konuya değindi.
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Şinasi Bayraktar basına yaptığı açıklamada iki konuya değindi. Bayraktar’ın değindiği ilk konu Akyazı Meslek Yüksek Okulundaki öğrenci sayının bir önceki yıla göre düşmesiydi.
Akyazı’da son zamanlarda meydana gelen olayların özellikle Meslek Yüksek Okulunda okumakta olan öğrencileri olumsuz etkilediğini belirten Bayraktar, bu olumsuzluk bu yıl öğrencilerin tercihlerine de yansımıştır. Bu nedenledir ki bu yıl ki öğrenci sayımızda geçen yıla oranla önemli bir düşme görülmektedir dedi.
Akyazı’da 4 yılık bir fakültenin kurulması için gayret gösterilirken son zamanlardaki istenmeyen olaylar nedeniyle şu anda eğitimini sürdürmekte olan Meslek yüksek Okulundaki öğrenci sayısında önemli bir düşüş görülmesinin hayra alamet bir durum olmadığının altını çizen Bayraktar, biz bir taraftan ilçemize fakülte kazandıralım diye çaba gösterirken, bu olaylar nedeniyle elimizdeki MYO’nun gitmesinden endişe duyar hale geldik dedi.
Akyazı olarak bu durumun en kısa zamanda el birliği ile ortadan kaldırılması gerektiğini belirten ve bu hususta herkese görev düşüyor diyen Bayraktar, bu konuda birileri taşın altına elini koyarsa ATSO olarak biz gövdemizi koymaya hazırız dedi.
ATSO başkanı Şinasi Bayraktar’ın basınla paylaştığı ikinci konu ise ekonomik krizle ilgiliydi. Ekonomik kriz nedeniyle bir çok fabrikadan işçi çıkarıldığını, bunun da ekonomiye olumsuz yansıdığını belirten Bayraktar, ATSO son zamanlarda adeta iş bulma kurumu gibi çalışmaya başlamıştır dedi.
Odaya her gün onlarca gencin iş için müracaat ettiğinin de altını çizen Bayraktar, ilçe sınırları içinde faaliyetlerini sürdürmekte olan fabrikaların bulundukları durumda dikkate alınarak iş için müracaat eden gençleri yerleştirmek için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, bu konuda bizleri kırmayarak işçi istihdam eden fabrikalara v e onların tüm yöneticilerine teşekkür etmeyi bir görev sayarım dedi.
İşsizliğin önemli sorun olduğunu,bunun bilinci içinde ve yaşanmakta olan ekonomik krize rağmen yine de kendilerine ilçe sınırları içinde fabrika kurmak için müracaat eden firmaların ve sanayicilerin olmasının kendileri açısından önemli bir şans olduğunu anlatan Bayraktar, 2010 yılının başından itibaren üç firmanın satın aldıkları yer üzerinde fabrikalarını yapma hazırlığı içinde olmasını da kendileri için bir şans olarak değerlendiriyorum dedi.
Bu üç firmanın devreye girmesiyle yaklaşık 2 bin 500 işsiz gencin iş bulabileceğini de söyleyen ATSO başkanı Şinasi Bayraktar, bundan sonra bölgemize gelecek olan sanayicilerimizi ürettiklerine, çevreyi kirletip kirletmediklerine özenle bakıp öyle kabul edeceğiz. Bundan sonra çevremizi kirletecek tek bir kuruluşu dahi ilçe sınarları içine sokmak istemediklerinin de altını çizerek açıklamalarını tamamladı.




