Müftülük Konferansı Yapıldı
Akyazı Müftülüğünce düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu katıldı
Ücretsiz İşyerinizi Tanıtın / Siz Hala Firma Rehberi Sayfalarına Kayıt Olmadınızmı ?
1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Akyazı’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Hafta dolayısı ile Akyazı Müftülüğünce bir konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu Camiler ve Din Görevlilerin toplum hayatındaki yeri konulu konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.
Hafız Hızır Özbek’in okuduğu Kur-anı Kerimin ardından ilçe müftüsü Mehmet Şenokur yaptığı konuşmada geceye katılanlara bir teşekkür etti. Şenokur Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle peygamberimizi, camiler ve din görevlilerimizi cami dışında anlatabilmeyi amaçladık. Dedi
Müftü Şenokur Cami kelimesi toplayan yeri anlamına gelir, camilerin ibadethane olduğu gibi bir eğitim kurumudur camilerin fonksiyonlarını daha iyi anlayabilmek için İslamiyet’in ilk yıllarındaki camiler ile şimdiki camileri karşılaştırmak gerekir. Peygamberimiz zamanında camilerde kadınlarımızın en ön saflarda yer aldığı bir yerdi, bu gün ise kadınlarımızı camilerden uzaklaştırıldığı bir gerçek olduğunu belirti.
Akyazı Müftülüğü din görevlilerinden oluşan ilahi gurubu ilahiler söyledi.
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu Camilerimiz ve Din Görevlileri hakkında bir konferans verdi..
Döngeloğlu sözlerine yeni öğretim yılı dolayısı ile öğrencilerimiz başta olmak üzere veliler ve öğretmen camiasının öğretim yılını kutladı.
Döngeloğlu Allahın İnsan lazımsa Cami de lazım dediğini belirterek camilerin insanın ilk evi olduğunu Camilerin Hz. Âdem ile başlayan bir yolculuk olduğunu söyledi ve camiler hayatımızın ortasına dikilmiş bir ev olduğunu söyledi Döngeloğlu güzel dinimizin yayılmasında Din görevlilerimize önemli görevler düştüğünü örneklerle anlattı.
Akyazı Müftülüğünce düzenlene geceye Akyazı belediye başkanı Yaşar Yazıcı, Altındere belediye başkanı Mehmet Çakmak, Kuzuluk belediye başkanı Bilal Soykan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, Müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gecenin sonunda katılımcılara ve emekli olan din görevlilerine hediyeler ve plaket takdimi yapıldı hediyeleri Gazi Süleyman Paşa Camii derneği adına Dernek Başkan yardımcısı Mehmet Öztürk tarafından takdim edildi.





