Mevlit Kandilini Coşku İle Kutladık
Allah’ın en sevgili kulu, yüce insan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğduğu gece tüm İslam Aleminde olduğu gibi Taşburun Köyü Şehit Ali camiinde de düzenlenen programlarla coşku içine kutlandı.
Kandil dolayısı ile Taşburun’lu vatandaşlar yaşlısı genci kadını kızı camileri doldurdu.
Taşburun Şehit Ali Camiinde Akyazı Müftüsü Mehmet Şenokur Gecenin anlam ve önemini belirten vaazını verirken, Allah’a ve Peygambere layık birer Müslüman olabilmek için izlenmesi gereken yolu çizmeye çalıştı. Bu gün birlik ve beraberlik zamanı şer odakları ülkemizi birlik ve beraberliğimizi bozmanın hesaplarını yapıyorlar.
Bu gece alemlerin Efendisi son Peygamber Dünyaya teşrif etti bunun kıymetini bilelim sevgililer sevgilisine layık ümmet olabilmek için Allah yolunda yarışalım.
Şenokur konuşmasının sonunda Akyazılı kardeşlerimiz bana kızmasınlar bu akşam Taşburun köyünde kandil kutlaması köyün ileri gelenlerinden merhum Mustafa genç kardeşimizin ilk gece okuması ve Taşburun köyü yatılı kız kuran kursunun hazırladığı mevlit kandili özel programına davetli olduğum için buradayım dedi.
Şehit Ali Camii imam Hatibi Hüseyin Ersoy yaptırdığı duanın ardından bu yıl mevlit kandili kutlamalarımız dolu, dolu geçiyor bizler burada ibadet ederken bayan kardeşlerimizde camimizin altındaki kursta bu geceye özel bir program hazırladılar kısacası bu gece her yaş ve kesime hitap eden programlar hazırladık Mevla daim ve kaim eylesin mevlit kandiliniz mübarek olsun dedi.
Cami çıkışlarında vatandaşlara kandil simidi ve meyve suyu ikramı yapıldı.
F.Sağlam




