Mescit Harabeye Döndü
Sakarya’nın Akyazı İlçesi Singapur Mahesinde depremde yapılan mescit harabeye döndü.
17 Ağustos 1999 Deprem sonrası dönemin Akyazı Belediye Başkanı Recep Yıldırım ve Kaymakam Cemalettin Özdemir ‘in girişimleriyle yurt dışından yardım sever kişi ve kuruluşların desteğiyle kurulan Singapur Mahesinde mescit harabeye döndü.
Dönemin Devlet Bakanı Hasan Gemici tarafından resmi açılışı yapılan mescit ve halk merkezi ilgisizlikten içerisindeki müştemilat kişi veya kişilerce zarar verilerek kullanılmaz hale geldi.
Mahe sakini Mustafa Tuna “ Depremden sonra yapılan bu güzel yapı bu gün kullanılmaz hale geldi. Geceleri farklı amaçların mekânı hale geldi. Yetkililerden buraya acil çözüm üretilmesini istiyoruz .” diye tepki gösterdi”.
Seçim Zamanı Hatırlanıyoruz
Singapur Mahesinde yaşayan Ali Balcın sorunun sadece harabeye dönen mescitle sınırlı olmadığını ifade ederek “ Burada başta harabeye dönmüş mescit olmak üzere birçok sıkıntımız var. Seçim zamanı birçok söz veriliyor fakat secimden sonra unutuluyoruz .”
Singapur Mahesinde bulunan mescit ve halk merkezide kullanılabilen küçük odada vatandaşlar Akyazı Müftülüğünce görevlendirilen İmam tarafından ibadetlerini yapmaya çalışıyorlar.
Haber Nuri Kuru




