LİSEDE TÜRBAN TARTIŞMASI

Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Sakarya Atatürk Lisesi’nde bazı öğrencilerin okul çıkışı turban takmaları yeni tartışmalara neden oldu.

Atatürk Lisesi’nde bazı kız öğrencilerin okuldan çıkarken başlarında türban ile fotoğraflanmasıyla ilgili olarak okul Müdürü Coşkun Samur; "Böyle bir olayın olması söz konusu olamaz” dedi.
Samur; "Okulda, türban takan 4-5 kız öğrencimiz var. Bunu da okula geldiğinizde görebilirsiniz. Okula gelinceye kadar takıyorlar. Bahçe de dahil. Bu onların tasarrufu Ancak sınıfa girecekleri an okulun ana binasına adım attıkları gibi çıkartmak zorundalar. Buna asla isin veremeyiz. Zaten okulumuzda Milli Güvenlik derslerine gelen iki rütbeli subay var. Bu yetmiyormuş gibi yanımızda da Tugay komutanlığı bulunuyor. Böyle bir şey asla olamaz” dedi.

Kaynak : SakaryaHalk.com