Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Kenan Sofuoğlu: Milletvekilliğini beceremedim

02-06-2021 10:49:20 - AKYAZI
Kenan Sofuoğlu: Milletvekilliğini beceremedim

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, sosyal medyada katıldığı bir programda milletvekilliğini beceremediğini söyledi.

Hardal Burger Akyazı
Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalına konuk olan Kenan Sofuoğlu, şunları söyledi; "
 
Eşimin arabasına da değineceğim burada. Çünkü konuşulması gereken şeyler var. Eşimin adına araba alma olayı ben spor yaparken de eşimin adına aldığım bir Ferrari vardı kayınvalidemin de desteğiyle. Tabii o zaman eşimin adına...Bize kendisi destek oluyor bir kısmı hediye olarak. Lamborghiniyi gittim kendim aldım. Eşimin adına gelince Türkiye'de yabancıların birer tane araba alma hakkı var. Şimdi bunu almak ama kolay bir şey değil çünkü devlete bir teminat vermek gerekiyor gerçekten zor şartları var. Aldığınız zaman da onun Türkiye'deki vergiler ödemeniz gerekiyor. Mesela en son aldığın Ferrari bunların fiyatını bile vereceğim sadece 12 milyon TL devlete teminat yatırdım ödedim. Şimdi insanlar gelmiş diyor ki niye vergisiz araba. Kardeşim eğer hakkım varsa benim eşimden ötürü hakkım var. Bu çok özel bir araba çok çok pahalı bir araç alabilecek imkanım da yok. Yani 16 milyon verecek imkanım da yok olmadığı için gittim. Ben de böyle bir imkan var eşim var. Ben her zaman diyorum bulabilen varsa imkanın varsa hevesi olan varsa benim hevesim var. Yapabilen yapsın kardeşim Kenan Sofuoğlu'na özel bir şey değil ki bunu yapabilen herkes yapar.
 
ARAYAN ARAYANA; HERKES KENAN NE YAPTIN DİYOR
 
Emir erlerim mevzusuna da girmek isterim. İnsanlar hata yapar. Ben hayatım boyunca bir büyüğümün yanında ayak ayak üzerine atmış bir insan değilim. O gün yanlış hatırlamıyorsam bütçe çalışmaları olması lazım. O dönem sürekli meclisteyiz. Bunalmışım zaten oralarda fazla durunca bunalıyorum. Geldim odamda ayağımı uzattım. Kimse yok tek başımayım kahve içiyorum ve orada bizim benim danışmanım aynı zamanda da akrabam Semih var. Ben Semihi hiçbir zaman da bırakmadım o zaman öyle bir video izliyor.
 
Ben resim çekip kendi kendi kendime resim çekiyorum. Semih ben de resme gireceğim öteki Levent abi ben de gireceğim dedi. Semih Emirlerim yaz dedi. Bir şaka olacağını düşündüm o anki aklınla ya insan hata yapar ya işte attım o arada bana bir telefon geldi ama bu konuyla alakalı değil. 5 dakika geçti aradan telefonu kapattığımda arayan arayana Kenan sen ne paylaşımı yaptın. Diyorlar. Hemen Instagram'a tekrar girdim girdim de ben ne yaptığımı anladım ve  hemen sildim.
 
SİYASETÇİ OLDUĞUMU, MİLLETVEKİLİ OLDUĞUMU UNUTMUŞUM
 
Tabi siyasetin içinde olduğumuzu unutmuştum. Siyasetçi olduğumu bir milletvekili olduğumu unutmuşum. Hiç aklımın ucundan geçmiyor onu paylaşırken... Sildim ama iş işten geçmiş. Alan almış, paylaşan paylaşmış. Her zaman söylüyorum her yerde de söyledim burada insanlar hatalar yapabilir onu benim yaptığım hatalardan biri. Belki bir sebebi vardır belki yapmam gerekiyordu Allah'ım bir takdiri yani çok üzüldüm. O dönemde o dönemde açık söyleyeyim bir fırsattır bu işi bırakmak için. Milletvekilliğinden kurtulmak için süper bir fırsat. Cumhurbaşkanımız ile konuşmadım bu konuyu. Grup başkanımız Naci Bostancı'ya gittim. “Bir açıklama yapalım” dedi. “Tamam abi siz ne diyorsanız yapayım ben” dedim. Ben bir hata yaptım siyaseti bilen biri de değilim.
 
KOLTUĞU BIRAKIP GİTMEK İHANET OLURDU
 
Çok hakaretler yedik. Sabrettim niye açık konuşacağım niye durdum. Çünkü Cumhurbaşkanı 3. sıradan Sakarya'da kim aday gösterseydi bu milletvekili olacaktı, yani bir nevi bana bir emanet verdi. Meclise bir koltuğu emanet etti. Orada bizim tabii koltuk sayısı kritik. AK Parti'nin de önceki dönemler gibi çok rahat değil. Zaten kritik bir durumda ve o yüzden bir koltukta da ben zarar ettirmemek istedim. Bana güvenmiş bir insanın bana verilmiş bir emanete ihanet etmek gibi olurdu koltuğu bırakıp gitmek. Bugüne kadar 3 yıla yaklaştı. Üç ayda bir bana maaş veriliyor bir milletvekili olduğum için. Hepsi makbuzlu... İlk hafta ona yardım buna yardım bitiyor. Semih ödemeleri yapıyor aylık kira ödemeleri var. Vekilliğin bana verdiği zararlar var. Yılda yüzbin kilometre civarında Ankara yolu yapıyorum ben. Arabaları milletvekilliğinden dolayı da kimse araba vermedi. Her yıl araba değiştiriyorum. Artık haftada iki kere üç kere Ankara'ya gidiyorum geliyorum geliyorum.
 
İNSANLAR BUNU DUYMAKLA MUTLU OLACAKSA BURADAN DUYSUNLAR
 
Seçimlere zaten şurada 2 yıl kaldı. Seçim çalışmalarına bir yıl kaldı. Seçim çalışmaları yaklaştığında Cumhurbaşkanımıza gideceğim ve “efendim” diyeceğim. “Lütfen bana müsaade edin ben bu işi beceremiyorum beceremedim” diyeceğim. İnsanlar bunu duymakla mutlu olacaksa eğer eğer buradan da duysunlar. Ben milletvekilliğini beceremedim, beceremiyorum. Ben şimdi sevdiğim kişilerle uğraşacağım. Sporcu yetiştireceğim İnşallah. Türkiye'ye çok faydalı işler yapmaya devam edeceğim. Yaptım demiyorum yapmaya devam edeceğim. Çünkü geçmişi konuşmaya gerek yok. Ben önüme bakıyorum. İnşallah güzel hayallerim var. Güzel planlarım var İnşallah çok güzel şeyler yapmak gibi altyapı çalışmalarım da var yapacağım"
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Şaziye yaziksiz 3 yıl önce2021-06-04 21:56:18

Gel paşam sen bizim baş tacimizsin bırak vekilliği başkası yapsın şampiyon gel

0
-0
Ali günbatı 3 yıl önce2021-06-04 13:48:40

Ben bir akpartili olarak söylüyorum kişiliği adamlığı spor kısmı ayrı tutun çok iyidir fakat bir vekil olarak sakaryamıza bir tane eseri oldu mu ben yok diye biliyorum var sa yoksa en hızlı arabayı aldı uçak İLE yarıştı havuzdan atladı ayağını kırdı gibi gibi

0
-0
Ali atmaca 3 yıl önce2021-06-04 01:45:41

Burda seni eleştirenlerin hiç biri akp Li deyil hiç biride sana oy vermedi ben size oy verdim ve millet vekili sana yakışıyor ve tekrar adaylık teklif edilirse şakın geri çevirip kıskanç yavşakları sevindirip bizi üzmüş olursun benim fikrim Allah’a emanet

0
-0
HELE SÜKÜR 3 yıl önce2021-06-03 21:38:47

HELE SÜKÜR SONUNDA ANLADI

0
-0
sinan 3 yıl önce2021-06-03 21:27:54

Geç kalmış değilsin,beceremiyorsun bırak git tutanmı var,,Adama mezarlıkta selam veriyoruz,selamı almıyor,bumu vekillik yapacak,kibir abidesi

0
-0
Vatandaş Kemal 3 yıl önce2021-06-03 18:43:08

Aslında senin yerine bir ceket bir sandalye ya da mobilya koysaydı iktidar partisi bu düzeyde bir kitle onu da seçecekti. Pazarda markette alacağı domatesi bile seçen yurdum insanı Meclise göndereceği vekilleri de öyle seçse ya!

1
-0
Kimsesiz 3 yıl önce2021-06-03 15:10:42

Aynen beceremedi

0
-0
Furkan 3 yıl önce2021-06-03 10:07:42

Sen halen daha vekilsin beceremedim gibi laflarla Ak partiye oy kaybettirmekten başka bişe yapmıyorsun.Akyazıda piste yanına gelen hayranlarını geri çevirdin içeri almadın kaçtın.Ama lüks bi araba yanaştığında kapılar sonuna kadar açıktı.İnsanlar seni sevdi istedijleri bi resim çekilebilmekti ama sen onu bile onlara reva görmedin.Ali İnci olsaydı keşke vekil.

0
-0
Akyazılı 3 yıl önce2021-06-03 09:38:42

İnsanlara faydalı olman adına sana bir fırsat verildi. Bu bir lütufdur. Herkese verilmez. umutluyduk. Umutlar meclisin kapısında ki lüks araba değil. Hiç değilse gençler için açık futbol, basketbol, koşu alanları yapabilirsin. "Beceremedim" demek kolaycılık geldi bana.

0
-0
Ahmet 3 yıl önce2021-06-03 01:12:18

Politika zaten yalan söyleme sanatıdır. Sen yalan söylemedin. Dosdoğru oldun. Rabbim dosdoğru olanların gönlüne göre versin.

1
-0
Akyazili bilo 3 yıl önce2021-06-02 21:46:32

Akyazi için ne yaptin onu soyle

2
-0
Akyazili bilo 3 yıl önce2021-06-02 21:45:40

Parmak kaldir sıkıntı yok son dönem bu

1
-0
birbey_ 3 yıl önce2021-06-02 20:28:33

koltuk görevini düşündüğün kadar şehrini düşünmedin biz sana meclisteki koltuğunu düşün diye oy vermedik Kenan efendi hakkım helal değildir bunu hiç unutma

2
-0
emin kalyoncu 3 yıl önce2021-06-02 20:01:10

sn sofuoğlu insanlara atıf yapmışınız sizi nasıl değerlendirecekler diye bu bir halk ayıbı değilki sizi değerlendirmeye almak iyide değerlendirebilir olumsuzda değerlendirebilir ancak tek suçu sizi seçmek olan halkın niyetinimi okuyorsunuz siz bir brokrat değilsiniz seçildiniz seçeni-e nazire yapmanız ilginç ZİRA SİZ BÜYÜK BİR OLGUNLUKLA KENDİNİZİ BECEREMEDİĞİNİZİ İTİRAF EDİYORSUNUZ.TŞK

0
-0
Ekrem gedik 3 yıl önce2021-06-02 19:25:45

Sinan kardeşim keşke diyer millet vekilleride senin gibi anlayışlı olsalar, Ama ne yazıkkı...... işte. Seni taktir eder .Başarılarının devamını diliyorum.

0
-0
eleman 3 yıl önce2021-06-02 18:20:30

üzülme her insanın hayatta iyi yaptığı şeyler vardır. başka bişey yaparsın. bir dahaki dönem spor bakanlığı yaparsın. vekil olmadan da oluyor. bir de orada şansını dene.

2
-0
sinan 3 yıl önce2021-06-02 17:43:43

Senin hatan yokki,seni o koltuğa oturtan akıl sıkıntılı,oln Akyazı oldu

2
-1
Akyazılı 3 yıl önce2021-06-02 16:34:13

Vekilliği beceremedim diye üzülme her karara doğrumu yanlışmış diye düşünmeden parmak kaldırıp indirdin ya oda önemli zaten AKP ye parmak kaldırsın parmak indir vekiller lazım onun için sen üzülme vazifeni yaptın sayılır

1
-2
Vatandaş rıza 3 yıl önce2021-06-02 15:41:46

Vekillik sana yakışır yakışıyorda tabiki senin bilecegin bir şey kurtlar sofrasında çakallarla uğraşmak zorunda kalıyorsun samimi açıklamalar yaptın keşke herkes senin gibi olsa

0
-7
Ak vatandaşa cevap 3 yıl önce2021-06-02 13:56:51

Yaptığın tespitleri herkes yapar. Madem belirttin çözümünü de belirt. Yıllardır seçimlerde en çok oyu alan Parti'ye bizim il en çok oyu veriyor. Ama hizmet sıfır. Tezatlik burda. Çünkü bizim halk sadece oy verir. Bu il bir tane bile kamer genç çıkaramadı.bunun sebebi milletvekili değil onu oraya gönderen halktır. İster kabul et. İster etme. Bu gerçektir. Bizim ilimiz de özellikle de Akyazı da dededen toruna giden bürokrasi olduğu müddetçe cooook soyleniriz...

4
-2
Erdem baştan 3 yıl önce2021-06-02 13:55:28

Sakarya da nice zengin iş adamları nice siyasetciler yıllar yılı vekillik yapmış siyasiler sanırım 3 4 döneme aşkın sürece milleti vekillik adına koltuk başında sadece oturmadan başka bişe yapmayan neleri var sen ilk dönemin de senin tarzın ve mütaviziligin hayatında ki ardı sıra başarılarının aşiker kaçınılmaz ülkeye faydalı ve gençlere güzel örnek olmandan geçti milletin gönlüne taht kurman vekiillikten deigl Allah, gönlüne göre versin güzel abim

0
-3
ÖZ AKYAZILI 3 yıl önce2021-06-02 13:27:21

YETERKİ HER HATA HER PROBLEM SENİN YAPTIĞIN GİBİ OLSUN ŞAMPİYON HAYATINI VE ÇEKTİĞİN MADDİ MANEVİ SIKINTILARDAN SONRA BUNLARIN HİÇBİR ÖNEMİ YOK. SEN BİZİM GRURURUMUZ SEN BU ÜLKENİN GELECEĞİ OLDUN DÜNE KADAR BU ALANDA SESİMİZ ÇIKMIYORDU. AMA SAYENDE AZMİNLE BUYUK ÇABALAR GAYRETLERDEN SONRA DÜNYAYA BİZDE VARIZ DEDİK ORTAMI ONLARA BIRAKMADIK. SANA HERŞEY HELAL

0
-4
Abdurrahim Tan 3 yıl önce2021-06-02 12:00:35

Siyaset harici tüm kimliğin ile biz senden razıyız. Allah da razı olsun.

1
-2
Ercan 3 yıl önce2021-06-02 11:42:44

Sayin sofuoglu siz hic siyaset yapma basarisinda bulunmadiniz sadece vekil olan adiniz vardi 3 yildir s3ninle ayni sehirdeyiz qma ben seni sokaklarda jic gormedim

2
-1
ak vatandaş 3 yıl önce2021-06-02 11:34:30

VARAN 2. ilçeye yapılacak olan yüzme havuzu gençlik merkezi ve spor salonunun gelişen ! büyüyen ! akyazıya yakışır bir porojeye dönüştürülmüyor. milletvekilliğini yaptığı partiye marmara bölgesinde en çok oyu veren ilçeye tüm spor branşları barındıran bireysel spor salonları, ilçe ekonomisine katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası turnuvaların yapılabileceği spor salonun yapılması için neden bir şeyler yapılmıyorda günü kurtaracak küçük bir salon yapılmasına göz yumuluyor.

2
-2
ak vatandaş 3 yıl önce2021-06-02 11:26:35

VARAN 1. bugünlere ne sıkıntı ile geldiğini her zaman ifade eden sayın Milletvekli sporcu sayın Sofuoğlu, kazandığı ve harcadığı her kuruş emeğinin hakkı. bunda hiç kimsenin konuşma hakkı yok. fakat doğup büyüdüğü Akyazı da moto***let sporu hariç hangi spor branşı ile, Şahsi Sporcu ve Milletvekili sıfatı ile ilgilendi. Corana süresinde Türkiye'de derece yapan milli olan sporcularla ve onlara emek veren antrenörlerle Kulüplerle bir araya gelerek sıkıntılarıyla dertlendi ilgilendi.

1
-3
BOZKURT 3 yıl önce2021-06-02 11:26:24

İçi dışı bir, samimi insan olmanın bedelini ödedin üstadım. Çoğunluk gibi maske takmayı beceremiyorsun, helal olsun.

0
-2
Adem 3 yıl önce2021-06-02 11:25:29

Rabbim yolunu bahtını açık eylesin güzel insan biz seni iyi tanıyoruz kişiliğinide iyi biliyoruz yaptığın guzellikleride, onun için şu samimiyetin bile yeter ...

0
-2
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden