Karatecilerden Muhteşem Başarı
29. Düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvasında Milli Takımı temsilen yarışan Akyazılı Karateciler İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor salonunda bu yıl 4’te 4 yaparak muhteşem bir başarı elde ettiler.
Türkiye'nin de arasında bulunduğu 28 ülkeden 780 sporcunun katılımlarıyla düzenlenen 29. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvasında Türk Milli takım kadrosunda yer alan Akyazılı karateciler ferdi müsabakalarında Sena Coşkun, Burak Can Öztürk, Emre Coşkun ve Murat Kenan Özen tüm rakiplerini yenerek büyük bir başarı elde ettiler. Ayrıca Türkiye’yi temsilen oluşturulan takım müsabakalarında Emre Coşkun 2. Murat Kenan Özen 3 oldu.
Önemli bir turnuva olan Boğaziçi karate turnuvasından 4 sporcu ile 4 altın 1 Gümüş 1 Bronz olmak üzere 6 madalya kazanmak ve Milli takıma dört sporcu kazandırdıkları için büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Gençlik Spor il Müdürlüğü Karate Antrenörü Sezai Yolcuoğlu, haftanın altı günü çalışmalarına aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Ocak ayında yapılan Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonasında altı sporcumuz 2 Altın 1 Gümüş 3 Bronz madalya elde etmiştik. Türk karate federasyonu tarafından 26-27 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor salonunda bu yıl 29. Düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvasında Milli Takıma dört sporcumuz davet edildi. Turnuvaya davet edilen sporcularımızdan 8-9 yaş Bayan 30 kg kategorisinde Sena Coşkun, 10-11 yaş Erkek 38 kg kategorisinde Murat Kenan Özen, 10-11 yaş Erkek 42 kg kategorisinde Emre Coşkun ve 12-13 yaş Erkek 38 kg kategorisinde Burak Can Öztürk tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldular. Ayrıca A Türk milli takım kadrosuna seçilen Emre Coşkun 2. B Türk milli takım kadrosuna seçilen Murat Kenan Özen 3. oldular.
Birilerine tatlı bela olmaya devam edeceklerini belirten Karate Antrenörü Sezai Yolcuoğlu, bir futbol takımını oluşturmak için profesyonel sporcular transfer edilir bizler ilçenin gençlerini alarak sıfırdan yetiştirdik ve bu duruma gelmek için üç yıl aralıksız çalıştık ve de çalışmaya devam ediyoruz. Buna rağmen ilçe büyüklerimizden söz ile bir takdir bekliyoruz. Bunu bile bizlere çok görülüyor. Olsun bizler birilerin başına tatlı bela olmaya devam edeceğiz. Bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Akyazı Halk Eğitim Merkezi müdürü Sayın Dursun Ali Yaman'a belediye başkanı Sayın Hasan Akcan'a ve bizlere dualarıyla ve samimiyetleri ilde destek veren herkese teşekkür ediyorum. Durmak Yok ilçemizin Gençlerini yetiştirmeye ve Şampiyon olmaya devam inşah. dedi


