Karapınar Yayla Şenliklerine bu yıl 2 bin kişinin katıldığı kaydedildi
Akyazı'da bu yıl 8. kez düzenlenen Karapınar Yayla Şenlikleri tamamlandı. Şenliklere bu yıl 2 bin kişinin katıldığı kaydedildi.
Her yıl geleneksel olarak yapılan Yörükyeri Köyü yayla şenlikleri bu yıl Akyazı’ya bağlı Karapınar yaylasında yapıldı.
Bu yıl 8.kez düzenlenen yayla şenliklerine Yörükyeri Köyü’nde yaşayan vatandaşlarla çevre köy ve illerden gelen yaklaşık 2 bin kadar vatandaş katıldı. Müzikli eğlencenin olmadığı şenliklerde Kuran-ı Kerim ve Mevlit okundu.
Daha sonra şenliğe katılan yaklaşık 2 bin vatandaşa kavurmalı pilav, ayran ve çay ikramında bulunuldu.
Şenlikler Tasavvuf Musikisi Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Sosyal Yardım Derneği’nin tasavvuf musikisi dinletileri ve sema gösterileri ile devam etti.













