İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Kandili böyle karşılıyorlar

28-02-2020 15:47:36 - AKYAZI
Kandili böyle karşılıyorlar

200 yıldır her regaip kandilinde pilav pişirip, hep birlikte yiyorlar.

Özgür Adımlar
Hendek İlçesine bağlı Yeşiller Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 200 yıldır aynı geleneği sürdürüyor. Regaip Kandilinde mahallede yaşayan her evde pişirilen pilavlar camiye getiriliyor ve burada hep birlikte yeniyor.
 
200 YILLIK GELENEK
 
Hendek İlçesine bağlı Yeşiller Mahallesinde yaklaşık 200 yıldır süren gelenek, hala devam ettiriliyor. Her yıl 3 ayların başlangıcında evlerde pişirilen pilav ve hazırlanan içecekler çocuklarla Mahalle Camii’nde toplanıyor ve akşam olunca hep birlikte yeniyor. Daha önce Çamlıca Köyü olarak bilinen mahallede yıllardır devam eden geleneği sürdüren vatandaşlar ise durumdan oldukça memnun olduğunu belirtirken Mahallede yaşayan 80 yaşındaki Fahrettin İçgen, “Doğduğumdan beri bu gelenek devam ediyor. 200 seneden fazladır bu geleneğimizde evlerde pişirilen pilavlar camiye getirilir ve yenir. Bu senin, bu benim denmez kaşığını herkes evden getirir pilavımızı yer duamızı ederiz” dedi.
 
MİSAFİR GELDİ, HAYRAN KALDI
 
Yıllardır bu gelenek için Yeşiller Mahallesine gelemediğini belirten Ahmet Parlak, "Akyazı’da esnaflık yapıyorum uzun zamandır bunun hasretini çekiyordum, bu akşamda buraya gelmek nasip oldu çok mutluyum”  ifadelerini kullanırken mahalleye misafir olarak gelen ve sürdürülen geleneği çok beğenen Naci İris, “İslam dünyasında Regaip Kandili ve diğer kandiller Türkiye’deki gibi kutlanmıyor. Bunlar bize Osmanlıdan kalan gelenekler. Allah bu güzel geleneğimizi sürdürmeyi nasip etsin” dedi.
Ürdüç
Kandili böyle karşılıyorlar
UB Group
Kandili böyle karşılıyorlar
Kandili böyle karşılıyorlar
Kandili böyle karşılıyorlar
Kandili böyle karşılıyorlar

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Neslihan Baylan 5 yıl önce2020-03-03 14:37:49

Çamlıca yeşiller mahalesi halkı olarak gurur verici... tüm islam aleminin regaip kandili mübarek olsun

0
-0
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden