Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Kabine sonrası kritik açıklamalar

08-12-2021 20:00:50 - AKYAZI
Kabine sonrası kritik açıklamalar

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Özgür Adımlar
Asgari ücret, döviz kurundaki hareketlilik, fahiş fiyatlar ve salgında son durumun ele alındığı toplantı sonrası Erdoğan açıklamalarda bulundu. Vatandaşa 'yastık altı' çağrısında bulunan Erdoğan, "Bankada, yastık altında, kasasında parası, dövizi bulunan bireylere ve kurumlara da bir çağrı yapmak istiyorum. Herkesi yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. Fiyat ve kur artışlarının yol açtığı dalgalanma bir süre sonra mutlaka duracaktır." dedi.
 
Asgari ücret, döviz kurundaki hareketlilik, fahiş fiyatlar… Erdoğan’dan Kabine sonrası kritik açıklamalar
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı saat 16.35’te başladı.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de ilk kez katıldığı toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;
 
MECLİS’TEKİ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ
 
*Türkiye, şehit yakınlarına galiz küfürle eden bir milletvekilinin şokunu atlatamamışken, bu defa da Genel Kurul'da yaşanan bir başka edepsizlik örneği ile sarsılmıştır.
 
*Üstelik bu edepsizlik Meclis'in ikinci büyük partisinin genel başkanı tarafından gerçekleştirilmiştir. Herkes yüce Meclis’e saygı göstermelidir.
 
*Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin asaletine, nefasetine, nezaketine, nefasetine, izzetine velhasıl bu yüce kurumun faziletine uygun davranışlar sergilemeye davet etmek de bizim görevimizdir.
 
*Meclis Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmelerinin bir an önce hayırlısıyla tamamlanmasını diliyorum.
 
*Yeni Hazine Bakanımız Nureddin Nebati’yi burada tekrar tebrik ediyorum.
 
KATAR ZİYARETİ
 
*Katar’la bugüne kadar siyasi, askeri, ticari, ekonomik ve kültürel konuları kapsayan toplam 84 mutabakat imzalayarak iş birliğimizi sürekli ileriye taşıdık.
 
*Türkiye’nin yatırım atağı her anlamda hızla sürmektedir. Ülkemizin dört bir yanında kimi kendi vatandaşlarımız tarafından kimi uluslararası yatırımcılar tarafından sürdürülen yatırımları yakından takip ediyoruz.
 
YENİ EKONOMİ MODELİ
 
*Ülkemizi istihdam ve büyümeyle ileri taşıyacağız. Küresel ekonomideki belirsizlikler ortadan kalktıkça önümüzü daha iyi göreceğiz.
 
*Düşük faiz ve dengeli kur ile ülkemizi adım adım daha ileriye taşıyacağız.
 
“BİZ NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ”
 
*Biz ne yaptığımızı, nasıl yapacağımız, ne elde edeceğimizi de biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyoruz.
 
*Geçmişte Türkiye başkalarının reçeteleriyle sıkıntılarını çözmeye çalışırken bu kez kendi hikayemizi yazıyoruz.
 
*Yeni ekonomi modelini hedefimiz yatırım, istihdam, ihracat, büyüme.
 
ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
 
*Milletimizin üzerindeki yükünü azaltmak için adımları birer birer atıyoruz. Asgari Ücrette de aynısını yapacağız.
 
YASTIK ALTI ÇAĞRISI
 
*Fahiş fiyat hakkındaki her şikayeti yakından takip ediyoruz. Stokçuların gözünün yaşına bakılmayacak. Aşırı fiyat yükselterek ve stokçuluk yaparak piyasayı zehirleyenlere karşı sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. Bizim hiç kimsenin kazancında gözümüz yoktur. Bizim karşı olduğumuz tek şey sömürüdür.
 
*Bankada, yastık altında, kasasında parası, dövizi bulunan bireylere ve kurumlara da bir çağrı yapmak istiyorum. Herkesi yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. Fiyat ve kur artışlarının yol açtığı dalgalanma bir süre sonra mutlaka duracaktır.
 
*Ülkemizdeki döviz sorununun kurun seviyesiyle ilgili değil istikrarıyla ilgili olduğunu savunuyoruz ve bunu sağlayacak adımları da atıyoruz.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
faizharam 3 yıl önce2021-12-09 13:23:25

faizi düşürüp komple sıfırlayın reis avrupa ülkelerine bakıyorum Almanya Fransa gibi faiz yüzde sıfır isviçrede -0.75 o yüzden ekonomileri iyi millet faize yatırım yapmıyor direk o ülkelerde ekonomiye yatırım yapıyor bizde yüzde 15 faiz var adam yatırıyor parasını faize sonra parasını katlıyor çekiyor üretim yok birşey yok böyle para kazanıyorlar yapın şu faizi sıfır mecbur yatırım yaparlar

0
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden