İzin Dönüşü Depoladığı Enerjiyle Mobese'ye El Attı
Akyazı Halkının uzun zamandır beklediği MOBESE sistemi izin dönüşü sonrası Akyazı İlçe Kaymakamı M. Kamuran Bının birinci gündem maddesi oldu.
Akyazı Kaymakamlığı ve Akyazı Belediyesi öncülüğünde çalışmaları başlayan ve kısa süre sonra ihale edilerek çalışmaları başlayacak olan, ilçenin güvenliği bakımından büyük önem taşıyan MOBESE sisteminde çalışmalar hızlandı.
MOBESE'den sorumlu Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, Akyazı ilçe Emniyet Müdürü Murat Bal, Kaymakam M. Kamuran Bı ve teknik personel ile Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen toplantıda; maliyet konusu, alt yapı çalışmaları, Mobese merkezi ve Sistem odası gibi birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Yaklaşık 800 Bin liraya mal olması beklenen MOBESE sistemi için kaynağın Büyük bölümü bağışlarla karşılanacak. Gereken rakamın tamamlanabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü, Sakarya Valiliği ve Akyazı Belediyesinden ayrılan bütçe ile, İlçe Emniyet Müdürlüğü takibinde değişik kurum, kuruluş ve vatandaşlar tarafından da katkı sağlaması bekleniyor. Verilen taahhütler ve bu güne kadar toplanan bağışlarla birlikte hedeflenen bedele yaklaşıldığı öğrenildi.




