ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

İkinci el otomobil piayasası düşecek

19-06-2020 14:46:37 - AKYAZI
İkinci el otomobil piayasası düşecek

Özgür Adımlar
Gerçek mesleği berber, kasap, manav olan kişilerin araç alıp satarak emeklerini çaldığını söyleyen galericiler, "Biz kasaplık ya da berberlik yapmıyoruz. Onlar da araç alıp satmasın" dedi. Fırıncı bir yakının sektörde iş yaptığını anlatan Ziya Uzunpınar, "Haftada en az 2 tane araç satıyor, araç başına 15-20 bin lira kazanıyor. Bizim kazancımız daha az" diye konuştu.
 
Koronavirüs sonrası normalleşme adımları kapsamında taşıt kredi faizlerinin düşmesiyle ikinci el araç piyasası hareketlendi. Bu hareketliliği fırsata çevirmek isteyen kasap, manav, berber hatta öğretmen araç alıp satmaya başladı. İkinci el araç fiyatları yükselirken, vatandaşlar sıfır araç bulmakta zorlanıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yetki belgesi zorunluluğu 1 Eylül'de yürürlüğe girecek. Böylece, yetki belgesi olmayan kişiler galericilik mesleğini yapamayacak. Uygulamanın hayata geçmesini bekleyen galericiler, herkesin sektörde iş yaptığı için mağdur olduklarını dile getirdi.
 
"SEKTÖRDE HAREKETLİLİK OLUNCA ORTAYA ÇIKIYORLAR"
 
45 yıldır araç alıp, sattığını ve yetki belgesi olduğunu söyleyen Göksel Erkoyuncu, "Yaşadığımız en büyük sıkıntı bakkal, manav, kasap bu işi yapmaya başladı. Herkes işin bir ucundan tuttu, piyasa canlandı dediğimiz dönemde bu insanlar ortaya çıkıyor, tekrar sektörde durgunluk yaşanana kadar piyasadan nemalanıp, geri çekiliyor. Uzun yıllardır araç alıp, satıyorum. Vergimi veriyorum, istihdama katkı sunuyorum ama bu kişiler pastadan daha büyük pay elde ediyor. Vergi ödemedikleri için devlet de ciddi kayıp yaşıyor. Ciddi olarak mustaribiz, bilen bilmeyen herkes bizim sektörde iş yapıyor. Araç alacak vatandaş da mağdur oluyor, satışta herhangi bir hata olduğu zaman biz kurum olduğumuz için aracı alan kişi karşısında muhatap buluyor, diğerlerinin böyle bir sorumluluğu yok" diye konuştu.
 
FİYATLAR UÇTU; ARAÇ BORSASI OLUŞTU
 
Yeni düzenlemenin uygulamaya geçmesini beklediklerini söyleyen Erkoyuncu, "Artık herkesin kendi işini yapmasını istiyoruz. Ben berberlik, kasaplık yapmıyorum onlar da otomobil alıp, satmasın. Özellikle bu insanlar yüzünden ikinci el otomobil fiyatları sıfır kilometre araçların üzerine çıktı, kendi kendine araba borsası oluştu. Kişiler kendi araçlarını tabi ki satabilir ama iş ticarete döküldüğü zaman herkes mağdur oluyor. Fiyatların bu kadar yükselmesinin nedeni bu kişilerdir" ifadelerini kullandı.
 
"EMEĞİMİZİ ÇALIYORLAR"
 
Erkoyuncu, "Emeğimizi çalıyorlar, hırsızlık sadece birinin kasasından para almak değildir. Bu kişiler bizim cebimizden para alıyor. Otomotivin korsancılığını yapıyorlar, devlet buna mani olmaya çalışıyor" dedi.
 
"YETKİ BELGEMİZİ ALDIK"
 
Galerici Ziya Uzunpınar ise, "Kendi mahallemizde biz de şahit oluyoruz; berber, kasap, manav, tekstilci, ayakkabıcı araç alıp, satıyor. Biz sınavlara girerek yetki belgemizi aldık. Belgeyi almaktaki amacımız, herkesin bu sektöre girip otomobil alım, satımı yapmasıydı. İnsanlar kafasına göre rakam yazıp ilanlara koyuyor. Biz bir aracın kaça alınıp, satılacağını biliyoruz. Ama diğerleri öyle bakmıyor, aracı alayım, 2 gün kullanırım 10 liraya alıp, 20 liraya satarım diyor. Aracı alıp almaz da internetten satışa koyuyor. 200 bin liraya aldığı aracı 245 bin liraya satmaya çalışıyor. 200 bin liraya alınan bir aracın satış fiyatı 210-215 bin liradır" diye konuştu.
 
"500 BİN LİRAYA ALDIĞI ARACI 550 BİNE SATIYOR"
 
Her önüne gelenin araç alıp, sattığı için rakamlar çok afaki olduğunu vurgulayan Uzunpınar, "Biz bile araç bulmakta zorlanıyoruz. Satış yapıyoruz ama rakamlar felaket yüksek. Durup dururken neden fiyat yükseltelim. 500 bin liraya araç alıp, 510 bin liraya satıyorum. Aynı aracı alıp yerine koymam lazım 550, 560 bin lira rakamlarını görüyorum, bunu biz mi yaptık, biz daha çok mağdur oluyoruz. Galericinin hiçbir suçu yok, biz alacağımız, satacağımız rakamı çok iyi biliyoruz. Bazı kişiler benden 500 bin liraya aldığı aracı ertesi gün 550 bin liraya satışa çıkarıyor. Böyle böyle rakamlar tavan yapıyor" ifadelerini kullandı.
 
"YAKINIM FIRINCI ARAÇ ALIP, SATIYOR"
 
Giderleri olduğunu söyleyen Uzunpınar, "Bizden daha çok kazanıyorlar, fırıncı bir yakınım var, araç alıp, satıyor. Defalarca da uyardım, yetki belgenizi alın, dükkanınızı açın dedim. Haftada en az 2 tane araç satıyor, araç başına 15-20 bin lira kazanıyor. Bizim kazancımız daha az. Yeri geliyor aylık masrafımızı kurtaramıyoruz. Onların kazandığı olduğu gibi ceplerine kalıyor ama bizim giderlerimiz var" dedi.
 
"VATANDAŞ DAHA GÜVENDE OLACAK"
 
Serhat Demir de, bu konuda çok dertli olduklarını dile getirerek, "İnsanların güvenilir bir yerden araba alması gerekiyor. Gidip fırıncıdan ya da mobilyacıdan kar amacı güdüp aldıkları arabanın üzerine belli bir miktar koyup satmaktansa ve o kişilerden almaktansa, işin ehli olan insanlardan ve 2019 senesinde devletin bizden istemiş olduğu yeterlilik belgesine sahip olan insanlardan yapmaları gerektiğine inanıyoruz. Çünkü tüketicinin daha güvende olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
 
"ÇALIŞANLARIMIZ BİLE YETKİ BELGESİ ALDI"
 
Demir, "Bu kişiler hiçbir şekilde vergi ödemiyor, bizim vergimiz, kiramız, giderimiz ve çalışanlarımız var. Çalışanlarımız dahil hepimizin yetki belgesi var. Hem piyasayı bozuyor hem de kendince ek bir gelir elde etmeye çalışıyor. Aklınıza gelebilecek herkes bu işi yapıyor. Fırıncı, marangoz, tornacı, demirci herkes var. Yeni düzenleme kapsamlı çalışmaya başladığı zaman iyi olacağına inanıyorum. Bu kişilere bir yaptırım gelmediği müddetçe maalesef bu sıkıntıyı yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
 
SIFIR OTOMOBİLLER ÜRETİLECEK, FİYATLARI DÜŞÜK OLACAK
 
 
Dev otomobil üreticileri olan şirketler geçtiğimiz 7 ay içerisinde neredeyse hiç sıfır kilometre araba üretmedi. Bu sayede hem mevcut sıfır kilometre araçların fiyatları yükseltildi hem de ikinci el araba piyasası yükseldi. Her iki tarafta olan satıcılar bu durumdan memnun ancak Türkiye’de iç pazarın hareketliliğini etkileyecek her türlü etkenden hükümet şikâyetçidir. Bu durumda yapılması gereken sadece sıfır kilometre otomobil üretilmesi ve fiyatlarının düşük tutulmasıdır. Eğer ilgili şirket bu tebliğe uymazsa Türkiye’de satış yasağı getirilecek. Bundan önceki otomobilleri satın alanlar kullanmaya devam edebilecek ancak ilgili şirket bundan böyle Türkiye’deki tüm faaliyetlerini durdurmak zorunda kalacak.
 
İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASI DÜŞECEK!
 
2020 yılı Özel Tüketim Vergisi indirimi ile beraber hem sıfır kilometre araçların fiyatları düşecek hem de ikinci el araba piyasasındaki artış sonlanacak ve fiyatlar aşağıya çekilmek zorunda bırakılacak. Bundan böyle haksız kazanç elde eden tüm araba satıcıları, galericiler ve bireysel otomobil satıcıları fiyatlarını haksız kazanç elde edecek şekilde satamayacak. Değeri 30 bin TL olan aracı 50 bin TL’ye satanlara 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası 20 bin TL’den 80 bin TL’ye kadar ağır yaptırımlar gelecek. Bu sayede ikinci el araba piyasasındaki artış sonlanacak, devlet bu ağır yaptırımları en son durumda mecbur olarak yapacak. Eğer kişiler ve firmalar haksız kazanç elde etmeye devam ederse bireysel kullanıcılar trafikten men edilecek, otomobil satın alması ve otomobil satması yurt içinde yasaklanacak. Kuruluş yani bir oto galeri ise yine aynı şekilde yurt içinde faaliyetleri durdurulacak.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Karadağ holding 4 yıl önce2020-06-23 15:35:50

Hayatımda bir kere galeriden araba aldım Avcılar'da adam nokta hatasız dediği araç bir de tanıdığımiz biri tam 9500 dolar bozmuştum güvendim araba meğer motordan şanzımana kaporta ya kadar pert mış geri götürdüm almadı lanet gelsin dedim bir tamirciye sattım 3500 dolar seviyesinde bir rakama

1
-0
Süleyman tiryaki 4 yıl önce2020-06-23 12:27:59

Fiyatların yükselmesinin 1 numarali sebebi galericilerdir

1
-0
Mustafa 4 yıl önce2020-06-23 12:06:48

Galericiler hep ağır hasarlı araç satıyorlar ucuza alıp

0
-0
İsa bayar 4 yıl önce2020-06-23 11:02:27

İyide bu çok saçma olmqz mi sadece galeriler araç alınıp satılırsa vatandaşın vay haline zaten galeriyi elini versen kolunu kaptirirsin bide böyle yaparlarsa vatandaşın vay haline kimse arabaya da binemez

1
-0
Ümit 4 yıl önce2020-06-23 09:50:05

Galaricilerde sutten cikma akkasik deyil bi çoğu kisaca memleket dolmuş uskatciyla

0
-0
Ümit 4 yıl önce2020-06-23 08:59:08

Yüksek piyasada araba alanlar ne olacak

0
-1
Ömer ömer 4 yıl önce2020-06-23 08:54:57

Galericilerin dükkanın önünde duran arabaların dan hariç daha başka yollar dan alıp sattığı o kadar araç var ki onun için gazel okumasın galericiler

1
-0
Osman soylu 4 yıl önce2020-06-23 05:26:36

Fiyatlar gerçekten anormal bir seviyede ama bu fiyatlar galericiler sayesinde düşmez o da kesin

0
-0
Shkocabaş 4 yıl önce2020-06-23 03:05:01

Selam arkadaşlar zamanında iş beyenmeyen müşteri beyenmeyen taksicilerin başına gelen uber gibi korsan taksiler gibi oldular kendileride çok iyi biliyorlar ama günah keçisi aramak lazım işte ama fiyatlarıda şişiren kendileri insanların galeriden soğumasına sebep olanda (gerçek esnaf abiler alınmasın

0
-0
Özkan 4 yıl önce2020-06-23 02:53:14

Ben galeriden araba almam aldigi araba 100 bin lira ise satisi 110 bin lira ve nerede km si dusurulmus sikintili araba varsa onlarda bir pasta cila atarak goz boyamak, arabayi guzel gistermekte ustlerine yok. bu millet araba alinca galericiye bakmiyorsa sıkıntı alicida degildir. Kendileri bir dusu

0
-0
Ali Rıza 4 yıl önce2020-06-23 02:10:13

Aracını satmaya götür para bende şu (ölü)fiyata alırım der, satarkende burnundan kıl aldırmaz%95i

0
-0
İsimsiz 4 yıl önce2020-06-23 00:58:33

Fırıncının yerinde olsam 4 tane satarım aylık sırf kahrından gitsin diye serbest piyasa sanane yakaladığınıza arabayı fazlasıyla satmayı biliyorsunuz bnde satıyorum malımı kime ne

0
-0
Fehmi 4 yıl önce2020-06-23 00:13:48

Galericinin arabayı kaça aldigini kaça sattığını noterde kafasına göre beyan edecek devlette bundan vergi alacak ne güzel iş al 50 ye sat 60 da notere gel 49 liraya sattım de ne güzel satış yapılan her aracta satan ve alandan vergi al devlet kazansin

0
-0
Refail 4 yıl önce2020-06-23 00:01:49

Galericiler madem işini çok adaletli yapıyorsa yapanlara sözüm yok diğerlerine devlet önce onları cezalandırsın sonra diğer kişileri cezalandırsın ben senede 2 araba satsam 20 bin cebime koydam galerici 40 bin cebine koyuyor ve en taban fiyatan araç alıyor boşverin dayıcım. Bu zamana kadar niye ses

0
-0
No galeri 4 yıl önce2020-06-22 23:58:59

Galericiler 5er 20 ar tane sıfır araç alıp stoklayan kim ? İnternet sitelerine girin en yüksek fiyatlar kimde ? En zararlı sizsinizaraç piyasasında böyle bir yasa çıkarsa da saçma sapan olur araç fiyatları daha da artar

0
-0
Refail 4 yıl önce2020-06-22 23:57:05

Bakınız arkadaşlar şunu unutmuyalım para gelir geçer şeref ve ahlak 24 saatir galericileri kimse savunmasın vergi veriyormuş bizde veriyoruz .ama 100 alıp 130 satanlarda fırsatcı şerefsizdir devlet gitsi n onu yakalasın ben bu davranışı kınıyorum herkez istediği gibi satış yapa bilir galericiler gib

0
-0
Yalanını senin 4 yıl önce2020-06-22 23:39:53

Daha bi hafta önce yemin yemin üstüne abi şu fiyattan fazla etmez diye araç alan galerici aynı gün akşam üzerine 11 bin koyup ilan vermiş. En güvenilmeyecek kişiler galerici esnafıdır. Net.

1
-0
Hüsnü Çoban 4 yıl önce2020-06-22 23:33:27

Haberin kaynağı nerede ? Paso sıkıyorsunuz algı oluşturmak için. Ben 40 bin e aldığım arabayı 30 bin e neden satayım. Piyasa düşsün düşmesinde bunca yüksek fiyattan araba almış olanlar ne yapacak. Şansına mı küsecek. Hadi ordan...

0
-0
Kırsehir 4 yıl önce2020-06-22 23:17:18

Alan menmun satan menmun alsın devlet vergisini alış satışta

0
-0
Gökhan 4 yıl önce2020-06-22 23:08:35

Galerici inşaat yapıyor diye eleştiren arkadaşlar. Bugün müşahitlere araba takasıyla gidip daire alan binlerce insan var. O adam peşinat aldığı arabayı satmasından daha doğal bişe olamaz. Hiç bi manava bakkala araba takası gittimi

0
-0
Ali kemal 4 yıl önce2020-06-22 23:08:01

Araç sahipleri yandı. 100 liralık aracı 50'ye alırlar galericiler.

0
-0
İsmail Yunan 4 yıl önce2020-06-22 23:05:03

Bakkal, manav galericiden daha insaflı. Arabayı 45'e aldı 55 yazmış.

0
-0
Serkan Mercan 4 yıl önce2020-06-22 22:21:08

Hadi oradan siz degil misiniz milleti üç kağıda getiren. Piyasanın bu hale gelmesinin tek sebebi galericilerdir. Önce siz şapkanızı önünüze koyup düşünün derim. Aracımı benzin döker yakarım genede galeriye satmam

0
-0
Arif susam 4 yıl önce2020-06-22 22:02:03

Devlet kimin neye sattıgını sorgulayamaz.alan satan memnuniyeti varsa,Devlet buna mani olma lüksü yok.

0
-0
Kartal 4 yıl önce2020-06-22 21:41:49

Almayın galericilerden almayın,onlar dolandırıcı sıfır araçları toplayıp sıfır fiyatından fazlaya satan bu kan emiciler,önce bunlara bir denetleme gelmeli.

0
-0
Ismail 4 yıl önce2020-06-22 21:25:30

Adam hiç utanmadan aynı model aynı renk km yakinligi bulunan aynı paket arabaya 35 istiyor benimki ne eder diyorum 23 veririm diyor yok bulmam neyin gözü..

0
-0
Mevlüt 4 yıl önce2020-06-22 20:55:20

Bırakın biraz da manav kasap berber halk kazansın. Yeterince somurdunuz milleti. Araçları alırken teneke fiyatına aldınız satarken altın niyetine sattınız. Şu anda galericiler alıp satacak araba bulamayınca ortalığı velveleye verip çeşitli bahanelerle piyasayı aşağılara çekmek istiyorlar.

0
-0
isimsis 4 yıl önce2020-06-22 20:17:21

40 binliralık araç 60_70bin lira olmuş daha ney bekleniyor bu bir soygun başka bir şey degil ALLAH tan korkun

0
-0
Mhmt 4 yıl önce2020-06-22 20:01:31

Geçenlerde beğendiğim ve sonradan vazgeçtiğim 99500 liralık Ford curier galericiden bir diğer galericiye 102 bin insanda başka bir galericiye 104500 liraya satıldı. Piyasayı özellikle galericiler yükseltiyor...

0
-0
daha uyanik 4 yıl önce2020-06-22 19:50:13

Uyanıklık da kimse galericileri gecemez. Bana nasihatidir oglum araba galericileri 1 emlakçılar 2 bunlardan uzak dur.

0
-0
Muti 4 yıl önce2020-06-22 19:19:21

Galeri işi göstermelik galeri = çek sene tefecilik mafya

0
-0
Ayşe uygun 4 yıl önce2020-06-22 18:16:20

Mütahitler le galericiler değilmi piyasanın içine eden rant gelir de bir numaralar

0
-0
Nurittin Yüksel 4 yıl önce2020-06-22 18:10:53

Bence galericiler kapatılsın ne demek haksız kazanç elde eden sizlersiniz zahmetsizce para kazaniyorsunuz düşün vatandaşın yakasından vatandaş galericiye vermese dükkanları kapatırsınız boş beleş para kazanan hadi bakın işinize

0
-0
Isimsiz 4 yıl önce2020-06-22 18:10:37

Her türlü hile hurda galericide. Aracı satana kadar, almasaydin zorla vermedim diyorlar

0
-0
Cenk özkan 4 yıl önce2020-06-22 17:52:19

Hayatimda bir kez galericiden araba almak icin adanaya gittim ekspere goturmek istedim kendi eksperlerine goturduler arac cita alti boyali dediler ama kapi kollarindan boya akmisti motor 87 cikti icinde bir gram yag yoktu 500 liram gitti zehir zikkim olsun bir dahada galericilerin onunden gecmem

0
-0
mehmet 4 yıl önce2020-06-22 17:38:31

turkiyeye sıfır gelen araç vergi ile kat kat katlanıyor sıfır araç dan cüzi vergi alınsın kimse ikinci ele rağbet etmez hurda otomobil dolu herkes yeni almak ister ikinci elde yabancı ülkelerdeki gibi değer kaybeder ve bu sektörde hic olur

0
-0
Niyaz 4 yıl önce2020-06-22 15:10:09

Bana kimse galericileri savunmasın

2
-0
isimsiz 4 yıl önce2020-06-22 14:06:56

galerici 100 bin liraya verdiğimiz aracı 118000 TL yazıp satışa koymuş şimdi soruyorum piyasaydı kim yükseltiyor

1
-0
ilhan demirbakan 4 yıl önce2020-06-22 13:39:51

Millet sulaesine üçer tane araç alıyor ama vergi denetimcisi akrabam bunları tesbit edeceklerini aile kutuklerinden ayni aileden kaç adet arac aliş satışını otomatik tespit ettiklerini söyledi uyaniklik yapan arkadaşlar her an mağdur olabilirsiniz evinize tebligat gelebilir şaşırmayın

0
-0
İsa danis 4 yıl önce2020-06-22 13:36:45

Yorum yapmayam galericiler kizar sonra hepsi.......

0
-0
Gökhan Akyazı 4 yıl önce2020-06-22 13:24:22

Galerici ler de müteahhitlik yaptılar taaa ki inşaat piyasası yavaşlayana kadar. Biz dedik mi mühendis olmayanlar müteahhitlik yapmasın diye. Geçen gelmiş galericinin biri ofise. Herkes inşaat yapıyor, bu işin tadi kaçtı diyor. Ee kardeş sende bırak inşaatı. Arabanı satmana bak

0
-0
Vatansever 4 yıl önce2020-06-22 13:17:09

Yahu galericiler cok mu masum devletten vergi kacirmada 1 numaralar istisnasiz her sattigi arabanin satışını dusuk göstererek vergi kaciranlar galericiler degil mi vatandas satmasin eyvallah ama galericilerde vergi kacirmasin fiyatlarida abartmasinlar

0
-0
Mehmet oktar 4 yıl önce2020-06-22 12:25:22

Araç fiyatları tabi yükselir devlet bu işe net çözüm getirecek galeri harici araç alan kişi 1 yıl boyunca aracı satamayacak bak bakalım fiyatlar yarın nasıl düşer adam 3 tane kendisi 3 karısına 3 kızı a 3 ogluna daha nekadar akrabası varsa almış satmışa kardeşim bu böyle olmaz devlet ortaya ciddiye

0
-0
Mustafa 4 yıl önce2020-06-22 10:57:18

Bırakında aracını isteyen istediğine satsın.galericiler işi tekeline almak istiyor galiba.Alan razı satan tazı

0
-1
Recep korkmz 4 yıl önce2020-06-22 10:37:28

Araba alaka kişi sizin kurumsal dediğiniz galerinize gelmeyip internetten hiç tanımadığı kişilerin hemde km'lerce uzaktaki şehirlere ayağına gidip sahibinden araba alıyorsa şapkanızı önünüze koyup galericiler olarak kendinizde hata arayın... bu yaşıma kadar galeriden birtane araba almadım almamda.

1
-1
Hasan kilisli 4 yıl önce2020-06-22 08:33:26

Bu yazıyı okuyan ve oto galericilerin nasıl çalıştığını bilmeyen bunların haline ağlar. Yıllarca hem alıcıyı hem satıcıyı sömürdünüz. Şimdi bu timsah gözyaşlarına kimse kanmaz.

0
-0
Faruk Ergun 4 yıl önce2020-06-22 07:42:54

Arac satisi gibi ekonomik olaylara hapis cezası veremezsin. Bu birinci yalanın.

0
-0
Alper kocak 4 yıl önce2020-06-22 07:16:03

Yazılanlar hepsi doğru Allah kimseyi garericinin eline düşürmesin Ben şahsen ne galericiye araba satarım nede alırım,hepsi koca açmış otutturacak adam bekliyor kirbit çalar yakarım yinede vermem de almanda,daha adaletli ne alanı ne satanı gördüm duydum yatacak yerleri yok burda edebiyat yapıyorlar

0
-0
burhan özer 4 yıl önce2020-06-22 06:44:23

alsatcilar aradan ciksin millet galericilerin kucagina bi otursun bakalim neler oluyor haşat arabalari millete nasil sapliyolar

0
-0
Doğrucu Davut 4 yıl önce2020-06-22 06:00:54

500 binde 5 10 bin kazandığını söyleyen galerici hangi ülkenin halkını kandırmaya çalışıyor şuan gene en uygun fiyatı mal sahipleri veriyor

0
-0
Doğan Güneş 4 yıl önce2020-06-22 04:31:29

Galerici zaten döküntü aracı en dip fiyattan alıp allayıp pullayıp en temiz araç fiyatına yani tavan fiyattan satmıyor tabi.Araçta bir sorun oluncada hep arkasında dururlar zaten.Ha birde alıp sattıkları her aracın kazanç vergisinide eksiksiz devlete yatırırlar.

0
-0
Sezgin 4 yıl önce2020-06-22 02:44:32

Galericiden 1 liraya araba verse almam zamanında galericileri kötü yapan kendileri ortadan ikiye yama yapıp sorunsuz diye satan siz değilmiydiniz muhattap var karşılarında diyor silah çıkartıyordunuz (iyi galericiler yorum alinmasin) ama çoğu mafya ayağına takılıyordu galericiler...

0
-0
Ergin 4 yıl önce2020-06-22 02:10:48

Galerici mi ağlıyor orda? Ölücüler. Asıl siz mahvettiniz piyasayı şimdi günah keçisi aramayın. Şeffaf olun alım sayımda belli bir yüzde koyun aldığınız fiyat da belli olsun satacağınız fiyatta. Hodri Meydan

0
-0
Murat 4 yıl önce2020-06-22 02:03:43

Galerici ler senede kaç lira vergi ödüyor merak ediyorum

0
-0
Özcan Ekinci 4 yıl önce2020-06-22 01:37:58

Eee etme bulma dünyası zaten ne yaptıysa galericiler yaptı bundan 3 ay önce arabamı sattım ama galeriye değil hep ölü fiyat istiyorlardı bende ölü fiyata bir dosta verdim Ama gel gorki 3 aydır araba alamıyorum bu durumu fırsat bulup piyasayı uçuran galericiler sayesinde allah onların hakkında gelir

0
-0
Kadir 4 yıl önce2020-06-21 23:52:15

Selamlar 2012 model 90 bin orjinal degisensiz aracimi satmak istedim galericiye goturdumm ne eder takas edelim dedim 23 veririm dedi nete koydum ayni degerde kiyas araclara gore fiyat belirledim 38.500 sattim simdi kim hakli yok pahasina kurnazlara arac kaptiran galericimi yoksa kaptirmayan mal sahi

0
-0
Mustafa Bakır 4 yıl önce2020-06-21 23:45:57

Ulan boş boş konuşma be bakkal kasap ekmekçi emekçi TAMİRCİ OTO ELEKTRİKÇİ VE bunlara benzer vatandaşlar oto alım satım yapmasa bu araçları kime satacaksınız be... Yine herzaman ki gibi kendi dalınızı kesiyorsunuz haberiniz yok

0
-0
Ümit 4 yıl önce2020-06-21 23:43:22

Ya cok güzel bir yazi siz galariciler sattınız araci sattıgunız fşyatın altinda rakam göstermeye calişşrsiniz noterde vergi verçyonuz ya hani al satcilar varmiş düpe düz yalan bu ülkede bir adam yılda üc araba sata biliyo fırıncı haftada ikitaneyi nasil satıyo fiyatlari buraya cıkaranda sizsiniz

0
-0
Öfkeli vatandaş 4 yıl önce2020-06-21 23:34:00

Galeriye arabayı satarken ucuz alırlar Buda yetmezmiş gibi birde noterde fiyatını düşük gösterirlerki vergiden kaçırırlar bu ülkede galerici ve emlakçıyı yokedeceksinki millet rahat etsin o kadarrrr

0
-0
Ferit Balcı 4 yıl önce2020-06-21 23:32:44

80 binlik arabayı galeriye getir 60 bin veren galerici kardeşler bunlarıda yazıver bir zahmet

0
-0
Ahmet sezer 4 yıl önce2020-06-21 23:32:12

Ulan galerici bozuntuları Allah gözünüzü doyursun bir tane gariban galerici varmı bakın etrafınıza beter olun. Sizde kasaplık manavlık berberlik yapın yapma diyen yok size yapamıyorsunuz çünkü kısa yoldan insanları kazıklamak daha kolay alın teri yok emek yok sdece fırsatçılık var yemezler hadiordan

0
-0
Emrah taş 4 yıl önce2020-06-21 23:20:36

Galericilere bak hele tabi hepsi değil ama genel olarak 40 bin liralık arabayı 25 e sayıp 30 liralık arabayi da 45 satan yine sizlersiniz tamam vatandaş yapmasın satıcılık ama galericilerin önü kesilmeden vatandaşın arac satışına yasak gelirse piyasayı iki katına çıkarırlar

0
-0
Mustafa Candaroğlu 4 yıl önce2020-06-21 22:52:32

Aracın fiyatını aracın durumuna kriter belirlenip bu kriterleri experler giriş yaparak exper çıktısında fiyat aralığını belirlesinler böylece kimse aldatilmasin

0
-0
M.belli 4 yıl önce2020-06-21 22:51:27

O zaman galerici kardes im sen piyasanın altın da neden satmiyorsunda değerinin fazlasına satıyorsun.bu laflar boş kimse kimseyi kandırmasın.degisenli komple boyalı araçları kaça sattiginizida alem biliyor..kazandığınız paralar haddi aştı.böyle patlak verdi ..

0
-0
Gercek 4 yıl önce2020-06-21 22:49:59

Araç fiyatlarını aracin durumuna göre kriterler girilip experler belirlesin böylece kimse zarar görmesin

0
-0
Taner 4 yıl önce2020-06-21 22:06:36

Zamanında galeri galeri gezdim polo arıyordum ve satıcılar piyasada en çok satılan araç diye öve öve bitiremiyorlardı fiyattada hiç düşmüyorlardı aracımı aldım ve 1 yıl sonra başka bir arç almak için aynı galericilere gittiğimde bana bunların hiç piyasası olmadığı söylendi ne oldu bir yılda fırsatçı

0
-0
Sinyor 4 yıl önce2020-06-21 22:04:48

Ne saçma bir benzetme bu laaa. Berber kasap bir meslek. Senin bir maharetin varsa sende berberlik yap. İkincisi galericilik meslek değildi. Alıp satmaktır. Meslek sanayideki araba ustasıdır. Herkes istediğini alır satar.

0
-0
Murat yildirim 4 yıl önce2020-06-21 22:00:27

Galericiler adam olsun sözüm yapanlara gözleri doymuyor milletten arabayı 30 alıp 45 satmak nedir Arabanın bagzi durumlarını saklamak nedir önce çakallık yapmicak gribanin parasına göz dikmicek işleri o zaman olur yoksa müşteri gelcek die beklesinler..

0
-0
Hakki gur 4 yıl önce2020-06-21 21:54:56

Galerici olanlarin kesinlikle pilaka satin almasi ve otv indirin den yaralan manasi kesinkle sifir arac satmasi yasaklan masi lazim bayide 192 binlira olan sifir araca 2010 isteyenlere ceza kesilmesi lazim

0
-0
Koray Koray 4 yıl önce2020-06-21 21:43:24

Al satci 5-10 koyar hemen satar galerici 20 bin kazanmayacagi aracı almaz bile 2000 model hundai aracımı galeriye goturdum daha araba 10 yasindaydi temiz hiç vuruk çürük yok 10.600 verdi araca bende al satci bir arakdasa 11.750 ye verdim 13.250 ye 10 gun sonra sattı benim işim görüldü onunda işi go

0
-0
Halittas 4 yıl önce2020-06-21 21:36:38

Bunun hemen şimdi yürülğge girmesi lazım neden insanlar üç ay daha kandırılacak bunu anlamadm

0
-0
İsmail ARSLANCAN 4 yıl önce2020-06-21 21:22:53

Siz ağlamaya başladığınızda göre biseyler ters gitmeye başlamıştır tek diyeceğim Allah bu fırsatcıların belasını versin bu süreçte haksız yere kazandığınız paralar geldiği gibi geri gitsin ki aklınız başınıza gelsin. haramzade şerefsizler

0
-0
Altan çamlı 4 yıl önce2020-06-21 21:16:34

Bravo walla bayilerden sıfır araçları toplayıp bayi fiyatlarının üzerine çıkaran da al satçılar zaten. Bayi fiyatı 150.000 olan araca 175 bin yazan galericiye bayide daha ucuz dediğinizde araba varsa git ondan al diyen kim

0
-0
Ramazan Gokus 4 yıl önce2020-06-21 21:15:30

Galeri cilerin neredeyse hepsi vergi den kacırmak için halasının emmisinin dayısının üzürinden alıp satıyorlar.bu piyasanın tefecilerin elinden kurtulmasının tek yolu Yurt dışından gelecek araçların belirli bi süre izin verilecek degilse degişen birşey olmaz.

0
-0
Mehmet bulbul 4 yıl önce2020-06-21 21:08:18

Galericler diyorki piyasasi bize birakinda anasini belleyelim. Toplumun size olan guveni belli ....insallah oyle bi yasa cikmaz insanlarin elindeki mali oldurdursunuz

0
-0
Memur 4 yıl önce2020-06-21 20:52:13

Doğru galericiler 50 binlik araci 60 bine satiyor ancak alirken 30 bin vermek nedir bu nasil bi mantik nasıl bir pazarlik zaten herkes tecrübe etmis. Takip ettigim bir galerici var su 3 ayda gic yoksa 30 arac alip satmistir ve biniciden bile uygun tutuyor fiyatlari kar payini düşük tutuyor alsat yap

0
-0
Sami demirkol 4 yıl önce2020-06-21 20:37:47

Bu bahsettikleri i hiç bir galerici de görmedim hepiniz resmi gözüken hırsızlarınız

0
-0
Ramazan 4 yıl önce2020-06-21 20:11:52

Galericiler piyasayı şişiriyor şahıs 1 tane arabayı koyuyor ilana galerici 10 tane galerici doğru dürüst fiyat yazsa şahıs zaten uçuk fiyat yazamaz

0
-0
Nurettin Karabul 4 yıl önce2020-06-21 20:09:12

Milletin atına eşşek kendi eşşeğinize at muamelesi yapmaktan vazgeçerseniz; Millette size güvenir arabayı sizden alur size satar... Aza kanaat etmiyorsunuz vatandaşın malını öldürüp kendi malınızı yüceltiyorsunuz o yüzden herkes kendi işini kendi görmeye çalışıyor... suçlu arıyorsanız aynaya bakın

0
-0
Sedat özdemir 4 yıl önce2020-06-21 20:08:05

Ben şahsen galericiden araba almam yalan söylüyorlar bende araba aldım galeriden satarken kardeşim bin bin ne zaman sarmak istersen aynı paraya geri alırız dediler aradan 6 ay geçti inanırmısıniz bana 6 bin assaga teklif ettiler onun için galericiler arabayı satana kadar dogrular

0
-0
VOLKI 4 yıl önce2020-06-21 19:50:42

ASIL OLUCU BUNLAR BUNA SIFIR SATAN BAYİLERDE AYNI 2019 EKIMDE X MARKA BAYIYE GITTIM SIFIR ARABA ALACAM SIZDEN TAMAM SU FIYAT BENIM 2.EL PIYASA SI INTERNETTE 140 155 bin arasi satiliyor beyler 112 bin tl verebiliriz en fazla diyorlar ciktim almadim 30 bin kazancaklardi en az vermedim

0
-0
Yalancı galericiler 4 yıl önce2020-06-21 19:48:30

Galericilerin ne halt olduğunu herkez biliyor. Galeriden araç almam satmamda. Hepsi leş yiyiciler. Vergi veriyoruz dedikleri de ya zarar gosterirler yada 1 araçtan kazandığını 1yılda kazanmış gibi gösterirler. Vatandaşın çoğu aracının artisini eksisini söyler galericiye sorsan sattığı her araç süper

0
-0
Tekkeşinoğlu 4 yıl önce2020-06-21 19:41:17

Araba fiyatlarını galericiler yükseltiyor Aracı 70 bin TL al 80 bin liraya sat sonrada çık hikaye anlat.Vatandaş kendi arabasını satar sizemi soracak ondan sonra çık vatandaşa suç bul böyle bir saçmalık olmaz.İğneyi önce kendinize sonra çuvaldızı başkasına batırın kul hakkına girmeyin.

0
-0
Salih õzkeskin 4 yıl önce2020-06-21 19:37:37

Galericiler arabayı bizden alırken binbir yalanla õlü fiyatına alır satarken iki katına satar asıl piyasayı mafeden galericilrrdir

0
-0
Sefa reis 4 yıl önce2020-06-21 19:25:43

Bu piyasayı böyle yapan hep galericiler 30 alıyor 50 yazıyor onu gören vatandaş 60 yazıyor araç yılına göre fiyatlandırma koyması gerekiyor

0
-0
Mustafa 4 yıl önce2020-06-21 19:11:30

Paralı galiriciler sıfır arabayı topluyor piyasada sıfır araba bulunmuyor hepsi tüketicilerin elinde çok uçukbfiyata araba satıyorlar o kadar da masum değiller

0
-0
Hakan Şahin 4 yıl önce2020-06-21 19:01:04

Siz galericiler degilmisiniz piyasayı bu hale getiren alacağınız araca binbir bahane bulup fiyat kırmaya çalışırsınız yok tutulmuyor,yok ikinci eli zayıf,yok elimde kalır satamam ama aynı aracı satarken yere göğe sigdiramazsiniz faiz indirimi olunca elinizdeki araçlara en az 10 bin koydunuz

0
-0
Nebi ustuntas 4 yıl önce2020-06-21 18:53:40

Bayide araba yok diye bayi fiyatı 210 bin olan aracı 240 bine satan kim peki bunları da konuşsak ya. Benim arabanm var sarıp yenisini alıyorum beğenmiyorum tekrar satmak istiyorum tabikide zararına vermeyeceğim. Mal benim para senin ister alırsın ister almaz.

0
-0
Yılmaz Y. 4 yıl önce2020-06-21 18:52:38

Galericilerin aldığı araç bilgi ve alış fiyatlarını kayda alacak online bir sistem oluşturup (bu emlakçılar içinde geçerli) buradan takip yapıp piyasa degerlerinden düşük alınan ve satılan araclarin durumunu incelemeye almalı.Gelir vergilerini doğru almali..

1
-0
Fırat ataş 4 yıl önce2020-06-21 18:42:04

Arkadaşlar bu haberi okuyunca gerçekten gülerek üzüldüm bir kere galericilik diye bir meslek kalmadı ya tefeci ya ölücü yada şekil peşinde olan insanlar kaldı. Son zamanlar da sadece araba fiyatları mı arttı? HAYIR!! Fırsatçılığı seven milletiz maske bile kutusu 500 liradan satıldı.! fiyatlar düşmez

1
-0
Yılmaz Y. 4 yıl önce2020-06-21 18:40:10

Borç tan dolayı Kasım 2019 da aracımı sattım 74.000 bin TL ne oldu nasıl oldu anlamadım 2 aya araç 110000 bin oldu.Burda Galerici diğer satıcılar ve devletin sebebiyeti var.Ozellikle devlet buna el koymalı araç fiyatlarını belirleyici bir sistem oluşturmalı.Ve galericilerin gelir takibini yapmalı.

1
-0
Galerici mağduru 4 yıl önce2020-06-21 18:39:13

Galericiler kendileri satarken boyada olur değişende kaç yaşında araba diyorlar,milletden alırken yok şırası böyle yok şöyle hep Böyle yapıp düşünen galericiler yüzünden al satcılar çoğaldı

1
-0
Saraç BOĞA 4 yıl önce2020-06-21 18:39:12

Bunun tek çözümü yurt dışından arac getirmek. Sıfır ve ikinci el araçlar ülkeye girsin bakin bakalim piyasa nasil son buluyor. En önemlisi PERT .AGIR HASARLI ,SIGORTA ANLASMALI araclarin vergilerinin iki veya uc katina cikartilmasi ile gelir saglanmasi. Madem agir hasarli agir vergili olmali

1
-0
Orhan Celik 4 yıl önce2020-06-21 18:21:41

Araba fiatlarını şişiren siz galeri ciler degilmisiniz. Sizin isteğiniz hep siz kazanın başkası kazanmasın.boyle bahanelerle timsah gözyaşlarını akitmayin.bu millet sizin gibi sırtlanların yüzünden yüksek fiat ta araba almaya zorlaniyo.hangi galerici arac başına 15.20 kazanmadan arac satiyo.

2
-0
Hakan Averbek 4 yıl önce2020-06-21 17:56:16

Acil ödemem olduğu için aracımı satmak istedim galerici almak istedi bir ay sonra ödemem olduğu için bir ay içinde paramı vereceğini söyledi bir ay sonra ödeme olmadığı gibi 140 binlik araca acil sıkıştığım için 100 bin para teklif etti bunların yatacak yeri yok beter olsunlar fırsatçılar o.ç

1
-1
Harun Çavdur 4 yıl önce2020-06-21 17:24:18

2 sene önce galeriden brava aldım 20 bin liraya bir gün sonra klimasının arızalı olduğunu fark ettim galeriye gidip bu işi olurunu sorduğumda satış bitti isterseniz geri alırız 14.500 e dediler buna ne demeli...

1
-0
Harun çavdur 4 yıl önce2020-06-21 17:20:05

Adam haklı ama diğer bir gerçek de var 8 sene önce 2010 model fiorino vardı arabanın ederi 20_25 bin arasıydı sıkıştık galeriye götürdük aracı 12.500 e aldı bir gün sonra 26 bin liraya siteye koydu beş gün sonra sattı her birde bize acil para lazım olduğu için mecbur kaldık verdik

1
-0
Yorum sizin 4 yıl önce2020-06-21 16:56:32

İhtiyaçtan aracımı ilana koydum 6-7 bin aşşağısına bi binicinin işine yarasın diye ama kırk nazla millet iş yapıyo dahada pazarlık yapıp daha aşşağıya almaya çalılıyo biniciye vereceğim fiyata galeriye verdim malesef. Araba fiyatları düşmez zamlanan neyin fiyatı düştü ki bunun düşsün

1
-0
Sercan yaman 4 yıl önce2020-06-21 16:56:04

Kardesim ozamanda galericiler cakallık yapmasin arabanin hic birseyi yok diye gidiyoruz arabanın kaportası bile kalmiyor piyasayi yukselten galericiler zaten sifir arabaa alip ustune 10 20 sini koyup satiyorlar sifiri bu fiyata diyoruz ozaman sifir almayi bekle diyorlar ilk önce galerileri dize geti

1
-0
Selami Ünsal 4 yıl önce2020-06-21 16:55:36

Galerıcı arkadaşlar belkı aklınız basınıza gelır beyendıgımız aracı soruyoruz takas varmı dıyor var dıyor benım arabayı ölücü fıat verıyor kendı arabası altın kaplama ondan sonra tezgaha düşersen senden aldığı arabaya 30 40 bın lıra olanda ondan sonra dıyor herkes bu ısı yapıyor sende düzgün davran

1
-0
Emre 4 yıl önce2020-06-21 16:14:04

Galericiler zamanında kopardıklarına saysınlar dürüst. Olanlar ekmek yiyor hiç şikayet etmiyor

1
-0
Mert korkmaz 4 yıl önce2020-06-21 14:26:53

Ya bu açıklamayı yapan arkadaşın ya dünyadan piyasadan haberi yok ya milleti salak yerine koyuyor 0 km si bayide 255000 tl olan araba galeride 2. Elde 295000 ama arkadaş galerici taktiği yapıyor uyanık ya

1
-0
Mert korkmaz 4 yıl önce2020-06-21 14:23:44

Adam doğru söylüyor salak olan inanır ayakta al satlar olmasın bu galericilerden kimse araba alıp sataz 500 binlik arabaya 350 bin verip alır daha sonra 550 bine satarlar 200 bin kar edip 60 kâr ettim gösterir ondan sonrada ben vergimi veriyorum derler allah kimseyi galericilerin eline düşürmesin.

2
-0
Kenan yılmaz 4 yıl önce2020-06-21 13:35:41

21.06.2020 Araç almak herkesin hakkı olmalı kaliteli bir yeriyle oynanmamış kazası beresi varsa açıklanmalı boşa yemin edilmemeli neyse açıklanmalı ve yetkililer dışında araç alim satim olmamalı ki herkes ekmek yesin vede son olarak lütfen araç ikinci ve sıfır olanlarda indirim sağlanmalı tesekkurl

0
-3
Serkan Kenan 4 yıl önce2020-06-21 12:17:33

Milleti mağdur ederken pazarda piyasayı yükseltirken, üç kağıtçılık yapıp milyarlar kazanırken iyiydi. İyi oluyor size inşaallah akıllanırsınız

3
-0
Ali Ak 4 yıl önce2020-06-21 12:15:55

Galericilerin de bayilerden sıfır km araç alıp üstüne katarak satması yasaklansın o zaman.

3
-0
Deniz ozdemir 4 yıl önce2020-06-21 10:02:16

Zaten

3
-0
İhsan kaplan 4 yıl önce2020-06-20 14:53:56

İkinci el araç fiyatının yükselme sebebi zaten galericiler ne anlatıyorlar yok vergisini veriyormuş devlete katkı sağlıyormuş aracı alırken al ucuza satarken iki boya pasta rütüş parlat sonra yapıştır gitsin

3
-0
Ali yılmaz 4 yıl önce2020-06-20 14:45:20

Galerici arkadaş anlatmış bir şeylerde sanki kendileri 50 bine aldığı aracı 55 bine satıyor ne kaptırırsa 60 70 bine kadar yolu var vatandaştan araba alırken vurdukça vuruyor

2
-0
. . . . . 4 yıl önce2020-06-20 14:01:46

Ne galeri'den araç alırım nede galeriye araçımı asla satmam zaten öldürüyorlar en azindan tanıdık bir eşe dosta veririm ki en azindan bir dost kazanmış olurum

2
-0
AKYAZI 4 yıl önce2020-06-20 12:54:43

Piyasayı mahfeden galericiler oldu! Sıfır arabayı alıp üstüne kâr koyup satanlarda aynı kişiler. Evet devlet galericilerin kaça alıp kaça sattığını takip etmeli o zaman piyasaya denge gelecektir. Yoksa vatandaşın sattığı araba piyasayı çok da etkilemiyor. Allah arabamı galeriye satmaktan korusun.

2
-0
Akyazı yine devam 2 4 yıl önce2020-06-20 01:40:46

Ayrıca 2. el araçların sıfır arabalardan daha pahalı olmasının en büyük sebebi yine bazı galericilerdir. Kesinlikle başkası değildir. Kimse kimseyi suçlamasın. ülkeye kısıtlı sayıda araç geldiğini bilen galericiler tüm arabaları hemen satın alarak bayide araba bırakmadılar sonrada fiyatları aldıkları araçların daha üstünde bi fiyattan yazdılar. Açın sahibindeni bakın ilanları açanlar galerici mi yoksa bizim gibi halktan biri mi? Galericilere yanlışı yapan yine kendi meslektaşları olan galericilerdir. İnsanları memnun etseler kimse kendi işinin dışında galericiliğe başlamaz. Ayrıca rekabetten neden piyasaya zarar versin. Galericiler daha iyiyse daha iyi fiyat versin.

2
-0
Akyazı yine devam 4 yıl önce2020-06-20 01:26:03

Artan döviz kuru ve enflasyon ÖTV indirimini dengeler ikinci el piyasası en az 2 yıl daha bu fiyatlardan seyreder sadece yükselme olmaz. Bence kimse hayal kurmasın.

3
-0
Akyazı devam 4 yıl önce2020-06-20 01:24:18

İkinci el piyasası düşecek denilmiş. ÖTV indiriminin içeriği ve kesinliği Hakkında bir bilgi yokken böyle bir karar sonuç çıkarmak yanlış olur. Ayrıca ÖTV indirimi olsa bile sıfır araç üretimi dünya genelinde tekrar başladıktan sonra bunun ülkemize tam anlamıyla gelmesi 1 yılı geçer.

3
-0
Akyazı 4 yıl önce2020-06-20 01:21:25

Kaç tane galerici işini halkıyla yapıyor da şimdi şikayetçiler. bu halde bile şikayet eden galericiler eğer herkesin alım satım yapması engellenirse bu milletin çok yanar. Ayrıca herkes istediği fiyattan alıp satmakta özgürken haksız kazanç diyerek ceza vermenin nasıl bir hukuki dayanağı olabilir?

3
-0
Nihat 4 yıl önce2020-06-19 22:27:52

Kusura bakmayın galeriye giden araba satılamayan veya çok pahalı olan arabadır. Ben kendi 2 arabamı satıyorum dedim ve 1 haftada sattım. Alan mennun satan mennun.

2
-0
Vatandaş 4 yıl önce2020-06-19 22:17:21

Sözüm adamgibi vergisini ödeyen esnafa deyil ama sadece yetki belgesi almakla bu işler olmuyor bütün galericiler denetlense birçoğu doğru dürürt vergi ödemiyor ama maşallah çoğu gayet iyi yaşıyor öyüzde sektörde sıkıntıyı birilerine maletmeyin sıfır araç yok tabiki herkes elindekini iyi satmak iste

2
-0
Doğru Adam 4 yıl önce2020-06-19 19:02:39

Hepsi aynı malı ucuza alıp fahiş fiyata satmak hele dara düşme arabanı alırken teneke satarken altın yaparlar tabiki vergisiz kazanca karşıyım önceden kuş serilerinde resmi galeri araçta bin lira kar kaldımı allah bereket versin diyordu sonra ne olduysa oyun bozuldu modelli arabalarda kar marşını yü

2
-0
Akyazılı 4 yıl önce2020-06-19 18:12:03

İkinci el düştükten sonra 50 ye aldığın araba 30 a düşcek ister sat ister satma fiyatlar geri geldiğinde araçlar gerçek değerini bulcak sıfır arabalar daha cazip hale gelcek 50 ye aldığın arabada elinde kalır ömür boyu kullanırsın ötv indirimi geliyor

1
-1
Dobra 4 yıl önce2020-06-19 17:29:51

Sözüm size değil ama kaç tane galerici arabasını satmaya gelene değeride para veriyor. 24 bin e alınan aracı 17 bin verip 32 ye satan galericilere mi kalacaz al sat yapanlar daha iyi. 2 el de düşmez kim 50 ye aldıgı arabayı 40 a satar?

5
-0
Köylü 4 yıl önce2020-06-19 15:59:55

Galericiler aldıkları sattıkları rakamı çok iyi bilirlermiş :) piyasayı şişiren başkalarıymış. Galerici kardeşlerim sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz. Nedense bu arabalar galericiye satarken teneke, galericiden alırken altın oluyor

5
-0
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)