Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Mahallesi Ada Caddesi'nde geçen hafta bilişim teknolojisi üzerine çalışan Yunus Emre Asan’a ait ofise, 22:30, 00:00 ve gece 04:00 sıralarında üç kez gelen kimliği belirsiz kişiler, piyasa değeri 400 bin lira olan cep telefonu, bilgisayar ve çeşitli elektronik eşyaları çaldı.
Organize şekilde hareket eden hırsızlar, güvenlik kameralarınca görüntülendi. Soygun sonrası çalışma başlatan polis, soygunu hırsızlık suçlarından kaydı bulunan R.A. ve V.A'nın gerçekleştirdiğini tespit etti.
Sakarya İl Asayiş Hırsızlık Büro Amirliği ve Akyazı İlçe Emniyet ekipleri ortaklaşa hareket ederek şüphelilerin izine İstanbul'da ulaştı. İki hırsızlık zanlısı, operasyonla yakalandı.
Sakarya'ya getirilen iki kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Akyazı Adliyesi'ne sevk edildi.
Öte yandan soygundan çalınan bilgisayar ve sunucuların elektronik para birimi Bitcoin işlemlerinde kullanıldığı öğrenildi.