Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

Gündem Konularına kısa kısa..

21-09-2020 09:52:44 - AKYAZI
Gündem Konularına kısa kısa..

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba, bugünkü yazımda sizlerle gündeme dair konulara ilişkin düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım. başlayalım;

Özgür Adımlar
Covid-19 : Tüm dünyayı etkisi altına alan, alışılmış yaşam koşullarını tamamen değiştiren bir salgın hastalıkla imtihan ediliyoruz. Uzmanlar maske, mesafe ve hijyen diyor ama asıl önemli olanı beslenmenin öneminden hiç bahseden yok. Siz siz olun hazır gıdalardan uzak durun, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya yönelik doğal besinlerle beslenin. bu salgınların sonu gelmeyecek bize düşen, sağlıksız beslenmeden sağlıklı beslenmeye geçmek. Sağlıksız ürünlerle bizi hasta edip sonra ilaç vs ye mahkûm eden bir sistemin varlığını görmek lazım.
 
Maske, ayrı bir dert, çünkü standart konmadığı için her yerde üretilip sokak sokak satılır oldu.  Belki çoğu sağlık standartlarına aykırı üretilmiştir ama bilmiyoruz. Kimse de bir maskede olması gereken standartlardan bahsetmiyor. Evet üç tedbire uymaya çalışalım amma asıl mesele sağlıklı beslenme bunu asla unutmayalım...
 
                Ülkede her şeyin fiyatı amansız bir artış sergiliyor. Her şeyin fiyatı iki-üç katına artmasına rağmen bu artışın tüketimde bir azalmaya yol açmadığı da ortada. Mesela otomobil yatları dünyada benzeri olmayan bir yükseliş gösterdi ve hala artmaya devam ediyor. Fiyat artışlarına rağmen talep artışların da aynı orada artıyor. 3000 tl asgari ücretli ülkemde 200 000 tl den ucuz araç nerdeyse kalmadı. Sorsanız sebep covid, bu covid dünyanın diğer ülkelerinde yok mu? bu araç fiyatlarındaki artışın arkasındaki asıl sebebep bence yerli otomobil üretme isteğine karşı yapılmış bir hamle fakat ne olursa olsun asla vaz geçmemeliyiz. Keşke tüm üretim alanların da iç üretim ne kadar maliyetli olursa olsun vaz geçmemiş olsaydık.
 
                Zayıf noktamız ekonomimiz ve döviz kurları. Ne zaman efendilerin hoşuna gitmeyecek bir iş yapsak ve birde bu yapılan milli ise bunu yanımıza kar bırakmadılar bırakmayacaklar.
 
                Her yerde petrol, doğal gaz varda bizde mi yoktu? Elbette vardı ama arama yaptırmadıkları gibi arama yapsanız da aramayı yapacak şirketler yabancı uyruklu olduklarından bulsalar da bulduk diyemediler. Elbet büyüme her zaman sancılı geçer ama sabırla ve kararlılıkla devam etmek gerekir. Bir olmak gerekir, nasıl ki batı şımarık çocukları Yunanistan'ın arkasındadır, bizlerde milli meselelerde bir olmalı dik durmalıyız. Aksi halde kaybeden hükümetler değil, ülkeler hatta gelecek nesiller olacaktır unutmamak gerekir.
 
                Bu hafta tarım arazileri 10+10 yılığına tarımsal üretim yapmak isteyenlere kiralamaya başlanılacak. Firmalarda aranan şartlar bana göre;  %100 yerli gerçek kişi ve kuruluşlardan oluşmalı ve ikinci olmazsa olmazımızı olarak ta, %100 yerli ve doğal üretim şartı aranmalıdır. Eğer tarımda kendi kendine yetebilen, kendi tükettiğini kendi üreten ve işlenmiş kimyasallardan uzak beslenen bir toplum olabilirsek, inanın hastanenler sadece yabancılara hizmet verir hale gelecektir. Nüfus artacak, sağlıklı dinamik bir nüfus ile Türkiye dünyanın yeniden göz bebeği konumuna gelecektir.  Benim için sağlıklı beslenme yani tarımsal üretim savunma sanayi kadar önemlidir. Bugünkü hastalıkların birincil nedeni sağlıksız beslenmeden başka Bir şey değildir. Biran evvel de toraklarımızın bozulan yapısını yeniden düzeltmeli ve toprağı betonlaştırmaktan vaz geçmeliyiz.
 
Son olarak Altın , döviz fiyatları gündemi belirlemeye devam edecektir. Döviz çıktıkça ben kahroluyorum. Adamların 5 adet kâğıt parçasına saya saya karşılık kendi paramızı saymakla bitiremiyoruz.  Ucuz para ile ihracatı savunan beyaz yakalılara asla itibar etmiyor ve onlara hangi ihracatı yüksek ülkenin parasının değeri düşük bana gösterin diye sormak istiyorum. İnşallah TL'mizin dolar, euro ve diğer yabancı para birimlerine karşı iki üç kat fazlısında değerlendiği günleri görürüz.
 
                Bu arada döviz de sular durulmayacak gibi, 7.58-7.60 ların üzerine çıkan bir dolar daha da yukarı ve daha da hızlı gitmek isteyecektir. Aynı şekilde euro. Eski yazılarımı okuyanlar bilir her euro/dolar parites 1$=1£ yaklaştığında daha da düşecek yorumları yapıldıkça ben aksini savunmuştum. Hala aynı düşünüyorum, euro/dolar paritesi 1.23-1.25 leri görebilir. ons ve  gram altın ise ; ons 1978 geçildiği an 2075$, o da geçilirse ana hedef 2300 olur. Gram altında ilk hedef 489-515 ve 565 ler olur. abd seçimleri sonrası gelişmeler çok şey değiştirebilir dikkatli olmakta fayda var.
 
                Son olarak da vatandaşa döviz aldığı için kızmıyorum çünkü parasının satın alma gücü sürekli düştüğü ve hayat şartları ağırlaştığı için kendini güvenceye almak istiyor. Şöyle bir şey yapılsa fena olmaz, tarımsal araziler profesyonel şirketlere verilse ve küçük yatırımları olan vatandaşlarda bu şirketlerin karlarına ortak olsa. minm 6 aylık şekilde karlarından pay verse güzel olmaz mı? Kısaca ülkemde sistem yok boşluk çok, standart yok boşluk çok, kanun var uygumla yok. Dini var hakkıyla bileni ve bildiği ile yaşayanı yok denecek kadar az...
 
                Allah cc, şereflendirildiği dini İslam'ı hakkıyla öğrenip, gerçek manada temsil etmeyi, yaşamayı bu necip millete nasip etsin.
 
Burada yazan görüşlerin hiçbiri yatırım tavsiyesi olmayıp, sadece kendi şahsi görüşlerimden ibarettir.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks