Görme engelliler isyan etti

Görme engelli bir kızı olan bir vatandaş, Akyazı’daki kaldırımların esnaflar tarafından işgal edilmesi nedeniyle yaşadığı zorlukları dile getirdi. Vatandaş, bu duruma tepki göstererek, “Tamam, esnaflarımız kazansın, bir şey demiyoruz. Ama yolları kapatmayın. Kanunu geçtim, bu insanlık suçudur, ayıptır,” dedi.
 
Zabıta Görevini Yapmıyor Mu?
 
Vatandaş, ayrıca yerel yetkililere seslenerek, kaldırım işgallerinin denetlenmemesine de tepki gösterdi: “Bunun önünden her dakika geçen zabıta arkadaşlarımız, siz de mi görmüyorsunuz? Kaldırımların bu şekilde işgal edilmesine nasıl izin veriyorsunuz?”
 
Kanunlar ve İnsan Hakları
 
Kaldırımların işgal edilmesi, sadece yasalara aykırı olmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumun engelli bireylerine karşı bir saygısızlık olarak değerlendiriliyor. Engelli bireylerin, yaşlıların ve çocuk arabasıyla gezen annelerin, kaldırımları güvenli ve rahat bir şekilde kullanabilmeleri bir insan hakkıdır.
 
Esnaflara ve Yetkililere Çağrı
 
Vatandaş, esnaflara çağrıda bulunarak, “Esnaflarımızdan ricamız, kaldırımları boş bırakarak herkesin kullanımına açık hale getirmeleridir. Bu, hem kanuni bir zorunluluk hem de toplumsal bir sorumluluktur,” dedi. Yetkililere seslenerek, “Zabıtalarımızın ve belediye yetkililerimizin bu duruma çözüm bulmasını ve kaldırım işgallerine son vermesini bekliyoruz. Unutmayalım ki kaldırımlar, sadece yürümek için değil, toplumun her bireyinin hakkı olan güvenli bir yaşam alanıdır,” diyerek sözlerini noktaladı.