Fındık fiyatları Artacak, Satmak İçin Acele Etmeyin

Bayraktar, yaptığı açıklamada, Sakarya serbest piyasasında sezon başında 10 TL'den satılan 50 randıman fındığın Kasım Ayından itibaren,13 ila 13,5 liradan alınıp satıldığını söyledi.

Yeni mahsul fındığın yarıya yakınının, Ağustos ve Eylül aylarında piyasaya indiğini belirten Bayraktar, "Pazara inen fındık işlendi ve satıldı. Stoklarda ürün olmadığından piyasada çok ciddi fındık açığı doğdu, Şu anda pazarda fındık işi tamamen durmak üzere. Bu da fiyatın hızla yükselmesini sağlayacaktır. Yeni yıldan itibaren fiyatlar 15 TL ve üzerinde olacaktır." diye konuştu.

Acele Etmeyin Durumu Kendi lehinize çevirin

Fındık üreticilerimiz ellerindeki mahsülü piyasaya ölçülü olarak sürsün, bütün mahsülü satarak acele davranmasın uyarısında bulunan Bayraktar,  “Elinde fındık bulunan üretici gelecek dönemlerde fiyatın daha da yükselmesiyle büyük kazanç sağlayacaktır. "Fındık fiyatı çok hızlı yükseliyor. Piyasadaki açığı da göz önüne alırsak daha da yükselecek gibi görünüyor. Bundan karlı da elinde fındık bulunduran üreticilerimiz çıkacak. Kendilerinden direnmeye devam etmelerini istiyoruz. Pazara ürün inmediği sürece fiyat artacaktır" diye konuştu.