İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Fetö nün Sakarya Yapılanması Davasında Karar

26-04-2018 11:39:58 - AKYAZI
 Fetö nün Sakarya Yapılanması Davasında Karar

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şehir yapılanmasına ilişkin dava sonuçlandı

Hardal Burger Akyazı

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şehir yapılanmasına ilişkin, 12'si tutuklu 45 sanıklı davada, 42 sanığa "silahlı terör örgütü üyeliği suçundan" 2 yıl 6 ay ile 9 yıl 4 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmada, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları hazır bulundu. Tutuklu bir sanık ise duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkeme Akyazı mütevelli heyetinde yer aldığı iddia edilen tutuksuz sanıklar Ahmet U., Fatih A., Halil ibrahim O., Hüseyin K., Mehmet S., Metin S., Mehmet O., Osman B., Sait A.’a "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Sanıklar "anayasayı ihlal" suçundan ve  "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yeterli delil elde edilemediğinden beraat etti.

Yargıtay süreci ve kararın onanması halinde tutuklama kararı çıkarılıcağı öğrenildi. 

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kurulan ve kapanan şirket sayıları açıklandı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)