Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Faciada kardeşini kaybetmişti: İçimdeki acıyı size anlatamam

13-09-2021 12:45:40 - AKYAZI
Faciada kardeşini kaybetmişti: İçimdeki acıyı size anlatamam

Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasındaki patlamada kardeşini kaybeden Mervenur Yılmaz, "İçimdeki acıyı size anlatamam" dedi.

Özgür Adımlar
Hendek ilçesi Yukarıçalıca Mahallesi mevkiinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020'de saat 11.15'te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre mesafeden dahi duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybederken, 127 kişi de yaralanmıştı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamayla alakalı soruşturma başlatılmıştı.
 
Soruşturmayı yürüten Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin hazırlanan fezleke Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, hazırlanan 27 sayfalık iddianame Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken, 7 sanık hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
 
Davanın dördüncü duruşması Ferizli ilçesi Damlık Mahallesi'nde Adalet Bakanlığı tarafından 450 dönüm arazi üzerine kurulumu devam eden ve yaklaşık 3 bin kişilik kapasiteye sahip olacak cezaevi yakınında bulunan Sakarya Ağır Ceza Mahkemeleri salonunda başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar fabrika sahiplerinden Y.C. ile H.A.V. ve tutuksuz sanıklar E.Ö., A.A., A.R.E.C. ve A.B. ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık A.Ç. ise duruşmaya katılmadı. Salon önünde toplanan fabrika çalışanları ve patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Duruşma salonu ve çevresinde polis ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alınırken, müştekiler, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ve diğer izleyiciler salona korona virüs tedbirlerine uygun olarak alındı.
 
"İçimdeki acıyı size anlatamam"
Patlamada hayatını kaybeden Halis Yılmaz’ın kardeşi Mervenur Yılmaz, “İçimdeki acıyı size anlatamam ama öfkemden biraz bahsedebilirim. Öfkemin asıl sebebi şu içeriden çıkacak olan içerideki sanıklardan çok bizlerin korkuyor olmasına öfkeliyim. Defalarca kez yaşanmış olan olaylara karşı hiçbir önlem alınmayarak bu olaya zemin hazırlanmasına öfkeliyim. İçerideki sanıkların hiçbir vicdan azabı çekmeyerek pişkince verdikleri ifadelere öfkeliyim. Ne söylesek az. Ben artık adaleti aramak istemiyorum. Çünkü adalet aranan bir şey olmamalı. Adalet yerini bulsun istiyorum”
 
Dava öncesinde açıklamada bulunan müşteki avukatı Can Atalay, “Bu böyle gitmesin diye, Türkiye kapitalizminin en ucuz maliyeti işçi canı olmasın diye adalet istiyor, talep ediyoruz ve sonuna kadar da talep edeceğiz” diye konuştu.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş Kemal 3 yıl önce2021-09-14 21:00:07

Mahşer gününde zaten Yaradan haklı olanla haksız olanı ayıracak adaleti sağlayacak. Elhamdülillah buna inanıyoruz. Ancak bu dünyada da suçluların yargılanmasını ve tatmin edecek bir ceza almalarını istiyoruz. Takipçisi olacağız

0
-0
Devlet 3 yıl önce2021-09-14 20:18:00

Tüm suç devlette onlem almıyor hep patronları tutuyor biz halkız bize sahip çıkacak Allah tan korkan kuldan utanan yönetici lazım bize acısını anlatamaz insan ihmal göz göre göre gitti canlar Allah bilerek göz yuman kim varsa bildiği gibi yapsın

0
-0
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden