Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Eziyete dönüşüyordu, yasal süreç başladı

04-08-2020 15:03:09 - AKYAZI
Eziyete dönüşüyordu, yasal süreç başladı

Özgür Adımlar
Akyazı'da yıllardır çözülemeyen nöbetçi eczane sorunu için Akyazı Gençlik Derneği önemli adım attı. İlçe merkezinde nöbetçi eczane bulundurulması için yasal süreç başlatıldı.
 
Akyazı Devlet Hastanesi'nin ilçe dışına yapılmasıyla birlikte pek çok eczane, hastane çevresine taşındı. İlçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan hastane çevresindeki eczanelerin nöbetçi olduğu günlerde ilçe merkezinde yaşayan vatandaşların ilaç temini büyük eziyete dönüştü.
 
AKYAZI HABER GÜNDEME GETİRDİ
 
2016 yılında Akyazı Haber'in gündeme getirdiği konu sürekli sümen altı yapıldı.
 
Hastane ve ilçe merkezinde ayrı ayrı 2 nöbetçi eczane olmasını isteyen vatandaşlar; "İlçe merkezi hastaneye uzak. Araçla 10 dakika sürüyor. Yürüme 59 dakika mesafede. Aracı olmayan ne yapacak? Yollardaki başı boş köpekler ile mücadele de cabası." diyerek sorunun çözümünü istedi.
 
Gece saatlerinde muaneye gitmek isteyen hastaların ulaşım aracı olmadığı için hastaneye ulaşımları oldukça zor.
 
ÇOK SAYIDA ŞİKAYET ALDIK, GARİBAN ULAŞAMIYOR
 
Akyazı Gençlik Derneği Başkanı İbrahim Keleş, ilçe merkezindeki eczane sorunu nedeniyle çok sayıda vatandaştan şikayet aldıklarını ifade etti.
 
Arabası, bisikleti, maddi imkanı olmayan, gece eşi çalışan, evde yatalak hastası, engellisi, bebeği olan çok sayıda vatandaşın bu durumdan mağdur olduğuna dikkat çeken Keleş; "1960-1970 yıllarında 10 bin civarında Akyazı'nın nüfusu var iken 2 tane eczaneden her akşam birisi nöbetçi kalırmış. Tarih 2020. 22 tane eczaneden şehir merkezine 5 kilometre uzakta olan bir tane nöbetçi eczaneyi bırakıyorsunuz. Bu insanlara zulümü bırakın artık, ayıptır. Birçok gariban aileye yardımcı oluyoruz. İmkanı olan arabasıyla nöbetçi eczaneye gidebilirken gariban ulaşamıyor. Bu konuda çok sayıda imza topladı " dedi.
 
YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI
 
Sorunun çözümü için yasal süreç başlattıklarını vurgulayan Başkan Keleş, şunları söyledi; "Akyazı Devlet Hastanesi karşısında ayda 4 tane eczaneye nöbet yazıldığında şehir merkezinde de 4 tane ikinci bir eczane talep ediyoruz. Konuyla ilgili bakanlığa başvuru yaptık. Sakarya Eczacılar Odası'na dilekçe verdik. Savcılığa başvuruda bulunduk.
 
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Coşkun 4 yıl önce2020-08-05 00:52:24

Hastane neden o kadar uzağa yapıldı acaba. Bunu sorgulayan yok.

2
-0
Akyazı Merkez 4 yıl önce2020-08-04 20:30:11

Çok doğru bir uygulama emeği geçenlerin ellerine sağlık tebrik ediyoruz

1
-0
ahmet serdar 4 yıl önce2020-08-04 18:06:00

Akyazinin önemini katacak sorunun ta kendini 1 ilaç için insanlar köyden geliyor ve bu eczane için hastanin oraya gitmek zorunda kaliyor arabasi olmayan bir vatandaş burdan gecenin o vaktinde nasil gidicek hala akillarda kalan sorun olarak kalcak yada başının çaresine bakıcak bakalim görelim????

1
-0
Sinan 4 yıl önce2020-08-04 17:16:05

Yüreğinize ,emeğinize sağlık,büyük bir sorundu,belediye halkın sorunlarıyla değil,boş işlerle uğraşıyor

1
-0
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks