10 K Grup
Toprak Turizm

Engellilerin Ehliyet İsyanı

31-01-2020 15:21:35 - AKYAZI
Engellilerin Ehliyet İsyanı

Akyazı’da yaşayan yüzde kırk ortopedik engelli iki vatandaşın ehliyet yenilemesi işkenceye dönüştü.

Özgür Adımlar
Akyazı’da ikamet eden yüzde kırk ortopedik engelli İmam Kalyoncu engellilerin kullandığı H Sınıfı sürücü belgesini yenilemesi işkenceye döndü. Uzun yıllar yönetmeliğin kendisine tanıdığı H sınıfı sürücü belgesiyle aracını süren Kalyoncu yaşadığı zorluğa isyan ederek “ Kurumlar arası bizleri bir oraya bir buraya sürüklüyorlar yetkililerden bu duruma açıklama yapmasını istiyorum. Almış olduğum H sınıfı sürücü belgemle yeniden ÖTV’siz araç alamıyorum. Yeni araç almak ve sürücü belgemi yenilemem için kurumlar arası gidip geliyorum. Bu ehliyeti değiştirmek bu kadar mı zor  ?” diye duruma isyan etti
 
Bu Sorunu Tüm Engelliler Yaşıyor
 
Akyazı’da özel sektörde bir firmada çalışan yüzde kırk ortopedik engelli Hamit Yiğit, bu sorunu yaşayan sadece kendisinin olmadığını ifade ederek “ Engeliler kurumlar arası gidip geliyor. Yaşanan süreci bende yaşadım. Normal sağlıklı bir kişi işlemlerini bir günde halledebilirken bizler bir aydan fazla bu işlemler için uğraşıyoruz. Büyük çaba ve zaman harcayarak H sınıfı olan sürücü belgemi yeniledim” dedi.
 
Nuri Kuru 
Marmara Göz
Engellilerin Ehliyet İsyanı
Akgün Restoran Çorba
Engellilerin Ehliyet İsyanı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Memur 5 yıl önce2020-02-01 10:48:20

Engelli vatandaşlara normal doktor sürücü olur diyemiyor, komisyon heyeti kurulup bazi kodlar şartıyla sürücü olabilir diyor. Kanun bu sekilde. Vatandaş nüfus memurunun dediği değil arkadaşlarindan akıl alıp özel doktordan raporla geliyor malesef kanun ve sistem bunu kabul etmiyor.

0
-0
ali osman uzungüngör 5 yıl önce2020-02-01 01:03:14

yasayın içeriğini bilmiyorum,fakat adı üstünde engeli olanlara devletin kolaylık tanıması gerekir,yasa uygulayıcılarda bi haber olabilir,bu vatandaşımız engelli, top gibi bir oraya bir buraya,geçmişi hatırlattı,bu gün git yarın gel olmadı haftaya.

0
-0
Akyazii 5 yıl önce2020-01-31 15:34:51

Okadar haklilarki insanlar engellilere bakis acisi evde otursun disariya cikmasin sosyal aktiviteleri cok görüyorlar daha vicdanli daha duyarli olmamiz lazim ne munubuste ne otobuslerde engelli rampasi bile yok sene 2020 icler acisi

0
-0
Otomobili ile köpeğin üzerinden böyle geçti
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup