Endonezyalı Öğrencilerin Ziyareti Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Endonezya’dan Sakarya’ya gelerek çeşitli etkinliklere katılan Endonezyalı Öğrenciler ve beraberindeki Heyet, Sakarya Müftülüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdiler
Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ve müftülük personelinin yakın ilgi gösterdikleri Endonezyalı Öğrenciler, Müftülükte devam eden Tashih-i Huruf ve Tasavvuf Musikisi Kurslarındaki derslere katılarak kursiyerlerin icra ettikleri sunumları izlediler.
Daha sonra Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, İl Müftü Yardımcıları, Sakarya Anadolu Lisesi İdarecileri ve Öğretmenleri ile bir araya gelen Endonezyalı Öğrenciler ve beraberindeki heyet; Sakarya Müftülüğü’nün sürdürdüğü din hizmetleri ve din eğitimi faaliyetleri ile ilgili bilgilendirildi. Gerçekleştirilen söyleşide, Endonezya’daki eğitim sistemi ve dini eğitim kurumları hakkında bilgiler de veren misafir öğrenciler, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’ye Endonezya’nın yöresel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyeler sundular.
Yapılan yemek ikramı ile tamamlanan ziyaretin sonunda Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Endonezyalı misafirleri müftülükte ağırlamış olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, konuk öğrenciler ve tüm misafirlere hediye takdiminde bulundu.
Renkli görüntülere sahne olan ziyaretin ardından Endonezyalı öğrenciler ve konuk heyet; Sakarya Anadolu Lisesi öğretmenleri ve Müftülük personeli rehberliğinde, Adapazarı Sezginler Kur’an Kursu’nu da gezerek, burada eğitim gören öğrencilerle birlikte çeşitli etkinliklere katıldılar.




