İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI PAKETİ

22-03-2020 12:09:30 - AKYAZI
 EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI PAKETİ

ATSO koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini açıkladı.

Hardal Burger Akyazı
18 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan; koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi içerisinde yer alan ve iş dünyamızı ilgilendiren hususlar aşağıda listelenmiştir.                                                                                
                                                               
 İş Dünyamızı İlgilendiren Hususlar
 
* Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6’şar ay ertelenmektedir.
 
* Konaklama vergisini Kasım ayına kadar uygulamayacağız.
 
* Otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemelerini Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 6 ay süreyle ertelenmektedir.
 
* KOVİD-19 salgınıyla ilgili tedbirlerden etkilendiği için nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemelerini asgari 3 ay ötelenecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlanacaktır.
 
* Kredi Garanti Fonuna sağlanan destek 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkartılacaktır.Bu kredilere  öncelik  gelişmelerden olumsuz etkilendiği için likidite ihtiyacı oluşan ve teminat açığı bulunan firmalar ile KOBİ’lere verilecektir.
 
* İhracattaki geçici yavaşlama sürecinde kapasite kullanım oranlarının korunması amacıyla ihracatçıya stok finansmanı desteği verilecektir.
 
* Koronavirüs etkisiyle Nisan,Mayıs ve Haziran aylarında temerrüte düşen firmaların kredi siciline ‘mücbir sebeb’ notu düşülecektir.
 
* Esnek ve uzaktan çalışma modelleri daha etkin hale getirelecektir.
 
* Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanmak için gereken süreçler kolaylaştırılacak ve  hızlandırılacaktır.
 
* Telafi çalışma süresi  2 aydan 4 aya çıkarılacaktır.
 
* Asgari ücret desteğini devam edecektir.
 
* İç hava yolu Taşımacılığında 3 ay süreyle KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e indirilecektir.
 
ATSO Başkanı Bayraktar; “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinde alınan kararları Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası  olarak destekler ve bu zor günlerde her zaman  elimizi taşın altına sokmaya hazır olduğumuzu ifade ederiz. Bu sureci en kısa sürede ve en az zararla atlatacağımızı ümit eder, her zaman olduğu gibi milletçe bu durumun üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır. Alınan kararların milletimize ve ekonomimize hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sağlık Bakanlığı'na 36 bin sözleşmeli personel alınacak
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)