Çıkmaz Sokak Farkındalık Programı Akyazı Merkez’de devam ediyor

Toplumda özellikle gençler arasında bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan program kapsamında kurulan çadırda, ziyaretçilere bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Etkinlik alanında görev alan gönüllüler, bağımlılığın birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek vatandaşlarla birebir bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Program hakkında bilgi veren Arif Kemal Boztan, bağımlılıkla mücadelenin bilinçlendirme ile başladığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Kimse kendisinin ya da bir yakınının bağımlı olmasını istemez. Ancak farkındalık ve bilinç seviyesi yeterli olmadığında, insanlar istemeden bu tuzağın içine düşebiliyor. Biz bu çadırla gençlerimizin ve toplumun bu tehlikeyi daha yakından görmesini istiyoruz.”

Etkinliğin gençler tarafından sahiplenildiğini belirten Boztan, çalışmanın geniş bir katılımla yürütüldüğünü ifade ederek, “Yedi-sekiz öğrenci topluluğuyla birlikte bu çalışmayı hayata geçirdik. Bu etkinliğin hem gençlerin hem de toplumun zihin dünyasında bir iz bırakmasını hedefliyoruz. Amacımız, ileride bağımlılıkla ilgili bir tehlike ile karşılaştıklarında ‘hayır’ diyebilecek bilinç seviyesine ulaşmalarını sağlamak” dedi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği programın, toplum genelinde farkındalık oluşturmayı hedeflediğini kaydetti.  ‘GSM’e Bilinçli Gençlik Hareketi’ programı  bugün saat 17.00’ye kadar ilçe merkezinde devam edecek