YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Cenazeleri ormana gömüyorlar!

12-01-2019 16:07:59 - AKYAZI
Cenazeleri ormana gömüyorlar!

Akyazı'da mezarlıkları Ballıkaya Barajı içinde kalan Durmuşlar Mahallesi'nde cenazeler, tahsis edilen ormanlık alana gömülüyor.

Hardal Burger Akyazı
Mezarlık alt yapısı için Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesini bekliyor. 
 
Durmuşlar Mahallesi'nde vatandaşlar bir mezarlarının baraj suyu içinde diğer mezarlarının da güzergah değişikliği yapılan karayolunun altında kalacak olması nedeniyle cenazelerini tahsis edilen ancak hiç bir alt yapısı olmayan ormanlık alan içine defnediyor.
 
Eski mezarlıklardaki 150 civarındaki mezarlarında taşınmadığını anlatan vatandaşlar; "Eski mezarlığımız Ballıkaya Barajı nedeniyle su altında kalacak. Eski Samanpazarının mezarlığı da baraj nedeniyle karayolunun güzergahının değişmesiyle beraber yolun altında kalacak. Bize mezarlık olarak ormana ait bir yeri tahsis ettiler. Ağaçlar kesildi. Ancak alt yapı yok." dedi.
Yolu dahi olmayan ormanlık alandaki mezarlığa kış günü cenazelerini çamur içinde kalarak defin ettiklerini anlatan vatandaşlar; "Yeni mezarlık şu an defin için hiç müsait değil. Ancak başka çare yok. Şimdiye kadar 5 cenaze defin edildi. Alt yapı yok. Hiç bir şey yok. Eski mezarlarında taşınması lazım. Büyükşehir ile görüşüldü. "Seçimden sonra ihalaye vereceğiz" dediler. Bu arada mağdur oluyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Marmara Göz
Cenazeleri ormana gömüyorlar!
Güven Yapı
Cenazeleri ormana gömüyorlar!
Cenazeleri ormana gömüyorlar!

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)