Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Büyükşehirden kritik uyarı

18-01-2022 13:48:34 - AKYAZI
Büyükşehirden kritik uyarı

185 ve 153 hatlarına her türlü ihbarı yapabilecekleri hatırlatılarak, "88 personel ve 52 araçla 7/24 görev başındayız” mesajı verildi.

Özgür Adımlar
Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde şehirde sıcaklıkların -7 dereceye kadar düşeceği yönünde tahminleri bildirerek vatandaşlara “Sayaçlar ve su tesisatlarının soğukla teması kesilmeli” uyarısı yapıldı. Açıklamada ayrıca vatandaşların Büyükşehir’in 185 ve 153 hatlarına her türlü ihbarı yapabilecekleri hatırlatılarak, “88 personel ve 52 araçla 7/24 görev başındayız” mesajı verildi.
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden sıcaklıkların düşmesiyle ilgili kritik bir yarı yapıldı. Açıklamada, meteorolojik verilere göre kent genelinde önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkların -7 dereceye kadar düşeceği ifade edilirken vatandaşlara, “Sayaçların ve su tesisatlarının soğukla temasını keserek, hava şartları sebebiyle yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı önlemlerimizi almalıyız” ifadeleri yer aldı. Kent genelinde olumsuz hava şartlarına müdahale için 52 araç ve 88 personelin göreve hazır olduğu bildirilirken, vatandaşların her türlü durumda Büyükşehir’in 185 ve 153 hatlarına ihbarda bulunabileceği hatırlatıldı.
 
Sıcaklık -7’ye kadar düşebilir
 
SASKİ’nin meteorolojik verilere yer verdiği açıklamasında, “Büyükşehir olarak meteorolojik verilerin takibini yaparak vatandaşlarımızı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı her alanda korumak için çalışmaktayız. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre Sakarya genelinde kar yağışının etkili olacağı 18 Ocak Salı (bugün) ve 19 Ocak Çarşamba günü sıcaklıkların 0 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.  Uzman tahminlerine göre kar yağışının şehri terk etmesinden sonra 20 Ocak Perşembe günü sıcaklığın -7 dereceye kadar düşme ihtimali bulunmaktadır. Sıcaklığın 21 Ocak Cuma günü ise yine -3’e kadar düşebileceği tahminler arasında yer alıyor. Vatandaşlarımızı her türlü olumsuzluğa karşı tedbir almaya devet ediyoruz. Kentin muhtelif noktalarında kar yağışının ve soğuğun oluşturabileceği olumsuzluklara müdahale için 52 araç ve 88 personelle 7/24 görev başındayız” denildi.
 
“Sayaçları ve su tesisatlarını koruyun”
 
Açıklamada ayrıca vatandaşın tedbir alması gerektiğine vurgu yapılarak, “Meteorolojik verilerin, sıcaklıkla ilgili tahminleri yüksek olasılıktadır. Açıkta bulunan su tesisatları soğuk havayla temas etmeyecek şekilde koruma altına alınmalı ya da izole edilmelidir. Abonelerimiz donan sayaç ve tesisatlarına hiçbir şekilde ateş tutmamalı ve sıcak su dökmemeliler. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde soğuğa karşı hassas olan sayaçlar donarak kullanılamaz duruma gelebilirler. Sayaçlar kalın yün kumaş, boru kılıfı, izocam ve benzeri malzemelerle sıkı bir şekilde sarılmalı, ayrıca eğer varsa muhafaza sandıkları talaşla doldurulmalıdır. Sayaç donmaları, sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızmasına karşı dikkatli olunmalıdır. Abonelerimize herhangi bir mağduriyet durumunun yaşanmaması için su sayaçlarını uygun bir yöntemle koruma altına almalarını tavsiye ediyoruz” ifadeleri kullanıldı 
Güven Yapı
Büyükşehirden kritik uyarı
Güven Yapı
Büyükşehirden kritik uyarı
Büyükşehirden kritik uyarı
Büyükşehirden kritik uyarı
Büyükşehirden kritik uyarı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden