Bigi Yarışmasında Paris İlköğretim Okulu Birinci Oldu
23 Nisan 2011 Cumartesi günü Sakarya’da yapılacak olan ilköğretim okullar arası bilgi yarışmasına katılacak ilk dört okulu belirlemek için yapılan ilçe ilköğretim okullar arası bilgi yarışması Akyazı kapalı spor salonunda yapıldı.
İlçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı 31 mahe ve köy ilköğretim okulunun katıldığı bilgi yarışmasında il milli eğitim komisyonu tarafından hazırlanarak Öğrencilere sorulan beş Türkçe beş Matematik dört Fen Bilgisi dört Sosyal Bilgiler iki Genel kültürden oluşan 20 sorudan 19 soruyu doğru cevaplayarak yarışmayı Paris ilköğretim okulu birinci oldu.
23 Nisan 2011 Cumartesi günü Sakarya’da yapılacak olan ilköğretim okullar arası Bilgi yarışmasında 190 puan alarak birinci olan Paris ilköğretim okulu 180 puanla Küçücek cumhuriyet ilköğretim okulu ikinci 170 puanla Konuralp ilköğretim okulu ve Kuzuluk ilköğretim okulu üçüncü ve dördüncü olarak Akyazı’yı temsil edecekler.
Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve ödüllerini veren ilçe milli eğitim müdürü Mesut Papatya öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak il yarışmasında ilk üçe gireceklerini inandığını belirtti.
Ethem Acar









