Başvuru Sayısı Oldukça Yüksek
30 proje için Akyazı’da başlatılan “Hayalini Seç Harekete Geç” Kosgeb girişimcilik Desteklemesi için Tam 165 Başvuru oldu.
Akyazı’da KOSGEB, SESOB ve Akyazı Manifatura Kavaf Ayakkabı Konfeksiyon ve Tuhafiyeciler Odası işbirliği ile düzenlenen girişimci destekleme programı kapsamında başvuru sayısı oldukça yüksek çıktı. 30 kişilik destek paketine tam 165 kişi başvurdu. Her işte olduğu gibi bu işte de son dakikaya bırakıldı. Yaklaşık 15 gündür başvuru süreci devam ediyorken 165 başvurunun 100’ü bugün yapıldı. Projeler hakkında bilgi verilmezken hemen hemen her sektörle ilgili başvuru olduğu öğrenildi.
Bundan sonraki süreçte bu gece veya yarın (28.12.2010) kosgep yetkilileri gelerek başvuruları inceleyip ön eleme yapacak, sonrasında projeler İzmit’te bulunan KOSGEB merkezine giderek uzman kişilerce tekrar gözden geçirilecek. Seçilen proje sahipleri iş planı, Proje, iş kurma gibi birçok konuda eğitime tabi tutulacak. Sonrasında iş yerini kurarak hibe desteklerden faydalanabilecek. Para nakit olarak verilmek yerine aldığı makine teçhizat ‘ın %60 şeklinde ödenecek.
Oda Başkanı İsmet Öztürk Başvuru sürecinin 27.12.2010 bugün itibariyle son bulduğunu başvuruda bulunanların Perşembe günü odamızı arayarak 31.12.2010 Cuma günü yapılacak toplantı hakkında yer ve zaman bilgisi almaları gerektiğini vurguladı. Başvuruda bulunan herkes bu toplantıya çağrılacak ve KOSGEB yetkililerince projesi değerlendirmeye alınanlar açıklanacaktır “ dedi.



