Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı

01-10-2021 16:59:12 - AKYAZI
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, 2,5 yıllık çalışmalarını ve bundan sonraki dönemde yapacakları çalışmaları anlattı.

Hardal Burger Akyazı
Başkan Soykan, göreve geldiği günden bugüne geçen 2,5 yıllık süre içinde belediyenin yaptığı çalışmalar ile projeler ve seçime kadar kalan sürede yapılacak çalışmalara ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.
 
2,5 yıl önce seçim sürecinde mahalleleri dolaşarak verdikleri sözler olduğunu kaydeden Soykan; "
 
En önemlisi 'yemeyeceğiz, içmeyeceğiz milleti tozdan, çamurdan kurtaracağız" Terminalimiz yok yapacağız. Hayvan pazarımız, mezbahımız yok yapacağız. Karacasu'nun her iki tarafını düzenleyip yeni bir cadde kazandıracağız, spor kompleksi ve yüzme havuzu sözümüz vardı. Birkaç yıl hem ülkemizin hem de belediyemizin ekonomik sorunlarından dolayı çok bir şey yapamasak da 5 yıl içinde bu söz verdiklerimizi yapacağımızı vaadini vermiştik" hatırlatmasında bulundu.
 
Bugün gelinen noktada Akyazı'da 150 bin ton asfalt atıldığını vurgulayan Bilal Soykan, asfaltı hem kendi hem de büyükşehir imkanları ile bir kısmını Kuzey Marmara Otoyolu müteahhitleri ile bir kısmını SASKİ ile yaptıklarını dile getirdi.
 
Çöp kamyonları aldıklarını anlatan Başkan Soykan, şunları söyledi; "3 milyon borcumuz vardı. Hem de her ay 150 bin lira borçlanıyorduk. Doğalgazla alakalı Kuzuluk, Pazarköy, Altındere ve Vakıf'ın doğalgaz çalışmaları bitti. Topağaç bitmek üzere. Üst yapılarını yapmaya devam ediyoruz. Spor kompleksi ihalesini 4 ay önce yapmıştık. İptal ettik. Projede birtakım revizyonlara gidip tekrar 21 Eylül'de yaptık. Haftaya yer teslimini yapıp sözleşmeyi yapacağız. Büyükşehirin Sosyal Gelişim Merkezlerini yapan firma aldı. Ciddi bir firma. Şantiye çalışmalarına başladı. İki yıldan kısa zamanda bitirmiş olacağız.  Bu projede 2020 yılında 28 milyonluk protokol yapmıştık Spor Toto ile. Ancak aradan geçen sürede
 
28 milyonluk iş 51 milyon liraya çıktı. Bizim cebimizden hiç para çıkmayacakken 23 milyon liralık bir para çıkacak hale geldi. Bizde arkadaşlarla değerlendirdik. İşlevselliğini ellemeden projede değişikliğe gittik. Isıtma soğutma sistemi dünyanın en pahalı sistemiydi. Isıtmayı doğalgazlıya çevirdik. Soğutmayı bölgesel yerlere klimalar koyarak çözeriz dedik. 4,5 bin lira ondan indirim almış olduk. Dışında ahşap giydirme söveler vardı. Onları da normal sıvayla yaparız dedik. 36,5 milyon lira artı KDV'ye ihale edildi. Tamamen ekonomik şartlardan ikinci ihale oldu."
 
ÇARŞI İÇİ GÜZELLEŞTİRME ÇALIŞMALARI
 
Çarşı içi güzelleştirme işine başladıklarını belirten Soykan; "Bunu parke söküp takma gibi algılayanlar var. Bu parke sökme takma işi değil. Söktüğümüz zaman SASKİ aspes borularını değiştiriyor. SEDAŞ kablolarını değiştiriyor. AGDAŞ çalışıyor. Türk Telekom fiber kablosunu çekiyor. Çok komplike bir iş. Sinema sokağı örneğinde olduğu gibi Kaymakamlıktan Değirmenciler Caddesi de dahil olmak üzere bu bölgeyi komple yenilemiş olacağız.
 
-HAYVAN PAZARI VE MEZBAHANE, KARACASU-
 
Hayvan Pazarı ve Mezbaha ile ilgili geçen hafta Ankara'da Tarım Bakanlığı'nda girişimlerde bulunduklarını dile getiren Bilal Soykan, şu bilgileri verdi; "
Tarım bakanlığında sıkıntı olmuştu. Osmanbey merasında 19 dönümlük belediyeye ait olan yerde yapmayı planlıyoruz. İmarını yapmakla alakalı orada derdimizi anlattık. İnşallah kurula girecek. İnşallah olumlu çıkacak. Acelle Yaylası'da bir sosyal tesis yapmayı planlanmıştı. Buna sıcak bakmadıklarını gördüm. Büyük ihtimalle o geçmeyecek. Karacasu ile ilgili bakana kadar gittik. onlarda talimat verdiler. Bu yılın programına koymakla alakalı. İl müdürlüğü yazısını yazmış bakanlık onayında. Onay geldiğinde ihale edecekler. Bize düşen tarafını yapacağız"
 
-FAKÜLTE AÇIKLAMASI-
Sokak Hayvanları geçici bakım evinin açılışını yaptıklarını ve bununla ilgili güzel olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Soykan, fakülte ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Soykan; "Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin gelmesi benim dönemime nasip oldu. Binden fazla öğrenci var. Üç yıl içinde 3 bin öğrenciyi geçecek. Yeni binalarla ilgili çalışma var. Hastane yanında bir proje var. Büyük bir proje. Blok blok yapılabilir. Dehşet güzel proje. Üniversite ile yapmak bize nasip olur" ifadesini kullandı.
-İMAR VE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI-
Sıfır atıkla ilgili merkezde konteynerler dağıttıklarını ifade eden Başkan Soykan, depolama alanı ile alakalı proje çalışmalarının sürdüğüne işaret etti.
Alaağaç, Yağcılar, Karaçalılık, Hasanbey, Harunusta'da imar planı çalışmaları olduğunu dile getiren Soykan, şunları kaydetti; "Onlarda tarım bakanlığında. İnşallah o konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgaz ile ilgili çok talep var vatandaşlarımızdan. Kenar mahalleler başta olmak üzere doğalgaz çalışmalarını AGDAŞ ile birlikte yürüteceğiz."
-BELEDİYENİN BORÇLARI-
Belediyenin borçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Soykan; "
Borçsuz olma konusunda bir iddiamız vardı. SGK ve Verdi Dairesi ile yaptığımız mahsuplaşmada Akyazı Belediyesinin borçlarını sıfırlamış olduk. Sadece yılbaşından sonra 7 milyon 200 bin lira carileri ödemişiz. Ayda 350 bin lira sigorta ve vergileri tutuyor. Göreve geldiğimizde iller bankası payımız maaşları ödemeye yetmiyordu. Bu 15 Eylül itibariyle maaşı, sigortayı ve vergiyi de ödedik. 800 bin lira para arttı. Bu kısır döngüydü. Mahsuplaşma bitince iller bankası payımız arttı. Kesintilerimiz kalktı. Belediyeye yük getirmeden hem 19 milyon lira faizden kurtulmuş olduk. Bu şekilde devam edeceğiz. Ben ödemez yerine iki tesis daha yapardım. Ama biz ödeyeceğiz. Yatırımlarımızı da engellemeyecek. Hiç hesabımızda yokken 16 milyon lira spor kompleksi için cebimizden para çıkacak. Sel oldu. 51 milyon lira hasar oluştu. AFAD hasarın 17 milyon lirasını kabul etti. Orada her derenin başındaki büzleri büyükşehir ile birlikte değiştirdik. Çok ekstra yükleri oldu selin belediyeye." dedi.
 
-ASFALT-
"Seneye Ada Caddesi de dahil olmak üzere bütün Akyazı'nın asfaltını yapacağız" diyen Soykan sözlerini şöyle sürdürdü; "Sokaklar dahil tüm asfaltı yapacağız.  Ondan sonra kim bozarsa o yapacak. Asfaltı yok o mahalleye yaptı, yok bu mahalleye yaptı, yok Kuzuluğa yaptı gibi eleştiriler oldu.  Nereye yaparsak yapalım yapa yapa bitecek. Yapmadan bitmeyecek. Nereye yapıldığı önemli değil. Her yeri yapa yapa bitireceğiz. Bütün işleri yapacak gücümüz, ekibimiz, bilgimiz var.
 
-DEMİR YARDIMI ELEŞTİRİLERİNE YANIT-
Akyazı Belediyesi'nin Bilecik Yenipazar Belediyesi'ne ve Kırşehir Akçakent Belediyesi'ne yaptığı demir yardımına ilişkin eleştirileri de yanıtlayan Bilal Soykan; "
Her şeyimiz meclis toplantılarında, ihalelerimiz kayıt altında herkese açık. Gizli kapaklı, saklı gündemimiz yok. Yenipazar ve Akçakent Belediye Başkanlarının demir talepleri oldu. Başkanlar direk kendileri geldiler. Uygun gördük vermeyi. Çok gündem oldu bu. Neden yardım ediyoruz? gibi. Bizde başka belediyelerden istersek alabiliriz. Yardımlaşma kanunu da el veriyor. Meclis kararı almadan ben halledebilirdim. Kimsenin ruhu bile duymazdı. Biz yine meclis kararı alıp verdik. Pişman değilim. Çok memnun oldular, dua ettiler. Her şeyimiz açık. İyi niyetle ilçemize hizmet etmekten başka gündemimiz yok. Gece gündüz durmadan arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu
UB Group
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Güven Yapı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı
Başkan Soykan, 2,5 yılda yaptıklarını anlattı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Mevlüt gülmez 3 yıl önce2021-10-03 05:44:04

Dokurcun üvey evlat mı başkan

1
-0
Vatandaş 3 yıl önce2021-10-02 22:16:18

Noldu secimmi yaklasti onceki baskanin projelerini anlatmayin kendi projelerini dile getir akyazinin yollarini yap kuzulugu nasi asfaltladiysan akyazidayida asfaltla birakin bu ayaklari

1
-0
Mevlüt gülmez 3 yıl önce2021-10-02 21:51:32

Başkan Dokurcun Akyazıyami bağlı veya üvey evlat mı merak ediyorum bir dahaki seçimde ne diye oy istiyrceksiniz ha şunu da bilin ben sizden daha çok AKP liyim ama olmuyor atalet li olmak lazım

0
-0
boş işler 3 yıl önce2021-10-02 16:53:29

Başkan bırak boş işlerle uğraşmayı da az hizmet yap. Dedikoduyla hizmet aynı şey değil hakkımda yaptığın algının elbet hesabını Allaha vereceksin

0
-1
kuzuluk kadar olamadık 3 yıl önce2021-10-02 16:51:41

MAhalle araları berbat asfalt yapılan kuzuluk gibi mahallemize asfalt istiyoruz. kuzuluk kadar olamadık yılların akyazısı kuzuluk kadar olamadı malesef

0
-1
köpek sorunu 3 yıl önce2021-10-02 16:49:47

köpek sorunu ne olacak sokaklarda sahipsiz köpeklerle dolu ilgilenmeyi bırak sokaklara özellikle bırakıldığını düşünüyoruz artık.

1
-0
1 kayıp 5 yıl daha 3 yıl önce2021-10-02 16:47:42

Mütevazi görüntünün altında gizli kendini beğenmişlik abidesi. Belediyeyi yöneten kişi için kesinlikle düşüncem bu

0
-1
eleman 3 yıl önce2021-10-02 14:21:09

başka belediyeye yapılan yardımı saymazsak, ki onu da bizim yurttaş anlamsız şekilde eleştiriyor, ki bu insan olmanın özelliklerinden uzaklaşmaktır, insanın ruhuna dokunur bir icraat yok. oraya beton döktük, buraya asfalt döktük, yine beton dökecez, borç ödeyeceğiz. 89 dan beri belediyeyi, akyazıyı yönetiyorsunuz, ilçeden bir yazar, bir şair, bir olimpiyatta yarışan genç mi çıktı. ben utanırdım basına bunları anlatmaya. sürekli betona bakınca herşeyi betondan sanıyor.

2
-0
Hep aynı tırı vırı 3 yıl önce2021-10-02 12:03:47

Hep yapacaz edecez anca... Seçim yaklaşır o zaman yapmaya kalkırşınız. Bu saatten sonra size oy atan olursa aklından şüphe ederim. Yazık...

0
-3
Demirci 3 yıl önce2021-10-02 10:11:35

Sokaklar caddeler rezil halde. Anca vosvagen minibüse binip cenazelere katılırsın . Başka bir faaliyetin yokmu senin. Seçimde indirmeyide bilir bu halk, ki zaten öyle de olacak

0
-2
Demirci 3 yıl önce2021-10-02 10:09:09

İşim gereği akyazı içi hemen hemen her sokağı görme ve gezme imkanım oluyor. Rezil halde, kamyonla sokaklardaki çöpü toplamakla belediyecilik olmaz, o binada masa başındakileri de azaltın biraz, boş insan çok. Azcık sokak ve caddelere önem verin, açık ve net oy yok

0
-1
Gündoğdu 3 yıl önce2021-10-02 00:25:45

Duydunuz mu ZİYA

0
-0
AKYAZI 3 yıl önce2021-10-01 23:30:33

Zaten ruhumuz duymadı!!!

0
-0
Kuzuluklu 3 yıl önce2021-10-01 21:55:26

Lüzumsuz projeler değil kalıcı eserler görmek istiyoruz

0
-1
Altyazılı 3 yıl önce2021-10-01 21:01:51

Her şeyi satmaktan başka ne yaptınız? Hee pardon birde yolları bozdunuz.. Bir tane hakkıyla bu işi yapan çıkmadı, yazıktır..

0
-1
Vatandaş Kemal 3 yıl önce2021-10-01 20:44:00

Yaptıklarınız yapacaklarınızın! teminatıdır BaşGanım. Allah sizi başımızdan eksik etmesin.

0
-2
ALKIŞ TEBRİKLER 3 yıl önce2021-10-01 20:26:49

Hani tebrik alkış şükür edin biraz daha nicelerine inşallah

0
-1
Saf akyazılı 3 yıl önce2021-10-01 19:58:03

Meclis kararı almadan ben halledebilirdim kimsenin ruhu bile duymazdı kelimesi çok yere çekilebilir bence :))))

1
-0
Eyt li 3 yıl önce2021-10-01 19:56:57

Evet borç varsa ben yapmadım yapanlar yanında o arkadaşlara sormak gerek varsa bir cevapları basimizla beraber yoksa da cevabını da sormak sizin elinizde son olarak soylediginize inanıyorsanız bizde inandık diyelim ama biraz da zor gibi seçim yakın sanırım dört gözle bekliyoruz şahsım adına

1
-1
yaptıklarımız 3 yıl önce2021-10-01 19:22:54

belediye arazilerini satmak.kuzuluk belediye binasını bonus olarak vermek.yıkılan bozulan yolları akyazı hizmet sınırları içerisinde değil büyükşehirin deyip kendince milleti uyuttuğunu sanmak mezbahaneyi yıkmak hayvan alım satım noktasını yapmamak bunlar yaptıkları...yapacaklarına gelince öyle bir ufuk henüz yok.

1
-1
Pala Bilal 3 yıl önce2021-10-01 19:21:35

:)) mahsuplaşma yapmış birde gururla teşekkür belgesinide yayınlıyorlar gulermisin aglarmisin çıkardığım isvilerin vebali ne olacak soykan

1
-1
Bizde kaleden döndük 3 yıl önce2021-10-01 19:02:01

Bize çarşı lazım degil mahalleleri yapın her yer köstebek yuvası arabalarda ön takım kalmadı

2
-1
Oflu 3 yıl önce2021-10-01 18:43:46

Herkes bir gün hesab verecek

1
-1
Akyazı yı seven 3 yıl önce2021-10-01 18:26:44

Her gelen belediye başkanı onu yaptık bunu yabtık diyor sayın başkanım inanın Akyazı sizden çok şey bekliyor fakat akyazılılıların umutları hayelleri yıkılıyor.Lütfen ama lütfen hayallerimiz yıkılmasın çocukları götürebileceğimiz bir park dahi yok birde ricam bunu yabtık şunu yabtık demeyelim zaten belediye başkanlarının görevi halkına hizmet rabbim hayırlı işler yanmayı nasib etsin inşallah

0
-1
Hizmet isteyenler 3 yıl önce2021-10-01 18:21:37

Sakaryanın küçücük ilçelerinde belediyeler mezba ve hayvan pazarı yaptı bizimkiler hala proje yapıyor birileri hendek belediye başkanını kandırsın 2 aylığına bize gelsin

0
-1
Boztepeli 3 yıl önce2021-10-01 17:55:48

Anlaşıldı secimler yaklaştı

3
-0
Sağlık Bakanı kararlı hastanelerdeki randevu sorununu çözecek
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks