10 K Grup
Toprak Turizm

BAŞ KOMUTANIMIZIN KESİN EMRİDİR

24-04-2019 14:26:15 - AKYAZI
BAŞ KOMUTANIMIZIN KESİN EMRİDİR

İsmail Kumbuzoğlu Yazdı

Hardal Burger Akyazı
Çok değerli bir arkadaşımın çocuğunun yemin töreni vardı.Manisa’ya gitmek üzere minibüs ayarlanmış.Arkadaşımın annesi,kız kardeşleri ve diğer aile fertleri hazırlandılar.Bayanların hepsi tesettürlüydü.Kimisi mantolu,pardösülü ve hatta bir de çarşaflı vardı.
Bayanlardan ikisi benim öğrencilerimdi.Rica ettiler: “Hocam,minibüste yer var.Bizimle Manisa’ya gelir misin?Hem yolda sizinle güzel sohbetlerimiz olur.”
Bir perşembe günüydü.Sakarya-Karapürçek’ten girdik yola.Sabah saat 7.30’da Manisa’ya vardık.Nizamiyeden içeri girdik.Hemen oracıkta bizi karşılayan genç bir çocuk,yüzbaşı bizi bir masaya oturttu.Şeker ve kolonya,bir süre sonra da çorba ikram etti.
Öğleye yakın,bizi yemekhaneye götürdüler.Lüks bir lokantada bulunabilecek mükemmel yemekler ikram ettiler.Kendimizi adeta evimizde hissettik. 
Cuma selâsı okundu. ”Namazı nerede kılacağız” diye merak ettik.Tam bu aşamada içeri giren bir yarbay “Cumaya gitmek isteyenler,dışarıda bekleyen otobüse geçebilirler.” dedi.
Askeri saha içerisinde bulunan mescide gittik.Kadınlar ayrı,erkekler ayrı. Cumamızı eda ettik.Namazdan sonra cumayı kıldıran askere yaklaştım.”Sen ne iş yapıyorsun burada?” diye sordum.
“Amca ben Trabzon-Dernekpazarı’ndanım.Burada askerim.Bu mescidin bakım ve temizliğini yapıyorum.Bir de namaz kıldırıyorum.Başka da bir işim yok.” dedi.
Ayrılık zamanı geldi.Çıkış kapısına vardık.Bizi girişte karşılayan yüzbaşı ile gene karşılaştık.O’nunla vedalaşmadan önce “Komutanım;bu ilgi,alaka ve güzel yaklaşımlar eskiden yoktu.Şimdi içimizden birisi oldunuz.Bu durum nereden kaynaklanıyor?” diye sordum.
“Amca,bu konuda kesin ve net talimatlar Başkomutanımızdan geldi.Ve üstelik her daim bu uygulamalar,kameralardan yetkililer tarafından denetleniyoruz.” dedi.
“Genelkurmay’dan mi?” sordum.
Yüzbaşı:“Amca,sen hala Başkomutanımızın kim olduğunu bilmiyor musun.” dedi.
-Bilmesine biliyorum da,emin olmak istedim...dedim ve oradan ayrıldık.
Nereden nereye.
 
Biliyorsunuz,CHP ve diğer bilumum solcularla işim olmaz.Onlar asli görevlerini icra ediyor.Bu yaşadığım güzel hatıramı;özellikle sapı bizden olan kör baltalara,kaporta Müslümanlarına,tatlısu sazanlara sunulur.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Otomobili ile köpeğin üzerinden böyle geçti
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup