Av. Selma Yörük'ten Hukuk Dersi
Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesinde SEBAP kapsamında düzenlenen kariyer günlerinin bu hafta ki konuğu avukat Selma Yörük’tü.
Av. Selma Yörük Hukuk’un hayatımızdaki olayları sentezleyebilmeyi sağladığını ve birçok işin hukukla bağlantılı olduğunu, hukuk fakültesinden mezun olanların iş bulma imkânları açısından şanslı olduklarını ve çeşitli alanlarda çalışabilme özgürlüğüne sahip olduklarını belirtti. Hukuk fakültesindeki derslerden bahseden avukat Yörük hukuk mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu, avukat, hâkim ve savcı olmak için izlenecek yolu, mesleğin zorlukları ve avantajlarından bahsetti.
Daha sonra soru cevap bölümüne geçildi.
Toplantı: meslek olarak hukuk dalını seçmek isteyen öğrenciler ve meslek seçimi karar aşamasında olan öğrenciler tarafından dikkatle izlendi. Öğrenciler seminer sonunda bu tür seminerler düzenleyen okul idaresine teşekkür ederek, başka okullarda da bu tür seminerlerin düzenlenmesini tavsiye ettiklerini söylediler.
Ethem ACAR



