ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

ATSO MECLİSİNDE DOLARA TEPKİ

05-09-2018 18:03:03 - AKYAZI
ATSO MECLİSİNDE DOLARA TEPKİ

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı olağan Meclis toplantısını yaptı.

Hardal Burger Akyazı

Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldükten sonra Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar , son dönemde artan dolar kuru ve Türkiye’yi olumsuz etkileri ile ilgili kararlı adımlarla zor dönemleri birlikte aşacağız dedi.

Başkan Bayraktar, son günlerde Türk Lirasının açık bir saldırı altında olduğunu görüyoruz. İş dünyası olarak biliyoruz ki Türk lirasında yaşanan sert değer kaybının temelinde, ABD ile siyasi ve ticari anlamda yaşadığımız problemler bulunmaktadır. ABD hükümetinin almış olduğu yaptırım kararı, söz konusu stratejik müttefikliğin doğasına aykırıdır ve iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulması yönünde çok ciddi bir tehlikeyi beraberinde getirmiştir.  Ekonomi demek, her şey demektir. Yaşamak için, mutlu olmak için, insan varlığı için ne lazımsa onların hepsi demektir. Ziraat demektir, ticaret demektir, çalışma demektir, her şey demektir.  Dünya ülkeleri arasında farklı dönemlerde büyük ekonomik buhranlardan daha güçlü çıkan örnekler bulunmaktadır. Ülkemiz de defalarca ambargolar ve ticari kısıtlamalarla karşı karşıya kalmış ama yoluna devam etmeyi bilmiştir. Zamanında yokluk ve kıtlık görmüş milletimiz kanaatkarlığı ve zor günlerde kenetlenip zorluğa birlikte göğüs germesi sayesinde buhranlı günleri atlatmış ve bugünlere gelmiştir.

 Bayraktar ATSO olarak, iş adamları ve sanayiciler olarak, esnaf ve ticaret erbapları olarak bu zor günleri atlatmak için, ülkemizin hiç hak etmediği bu durumu bertaraf etmek için üzerimize düşenlerin farkındayız. Reel sektör olarak atılacak tüm adımlarda devletimizin ve hükümetimizin yanında olduğumuzun da altını çizmek isteriz. Biliyoruz ki çözümün temeli birlik ve beraberliğimizde yatıyor. Bu noktada alınan ekonomik tedbirlerin de piyasaları rahatlatacağı aşikardır. Yeni ekonomik programın önceliğinin enflasyonla mücadele ve dengeli, sürdürülebilir büyüme olması ve yapısal reformların dikkatle takip edilmesi, yerli ve milli üretim ekonomisini güçlendirmek için en kısa sürede kararlı adımlar atılması, üretip satmanın, ihracat yaparak ülkeye girdi sağlanmasının önündeki engeller kaldırılması ülkemizin sosyo-ekonomik gelişiminin ana reçetesi olacaktır. Reel sektör ile devletin omuz omuza çalışmasının sürecin çok daha hızlı ve çok daha az zararla atlatılacağına olan inancımızla bu kapsamda atılacak adımlardır. Nitekim Odamızda, yaşanan bu ekonomik gelişmelere yönelik alınacak kısa ve orta vadeli önlemlerle ilgili çalışma başlatılmıştır. Tarafımıza iletilen bütün sektörel talep ve öneriler değerlendirilip en kısa sürede TOBB  ve ilgili Bakanlıklara iletilecektir.

Başkan Bayraktar Atso Meclisi olarak Türkiye’nin güçlü ve dinamik ekonomisi ve milli duruşu ile kendine yönelik saldırıların üstesinden geleceğini belirterek Ülkemiz ve geleceğimiz dolardan değildir. ATSO Meclisi olarak ortak aldığımız karar ile bizler elimizdeki dövizlerimizi bozdurmayı, Dolar ile ticaret yapmayı bırakarak, tüm ticari anlaşmalarımızı Türk Lirası olarak  yapmayı taahhüt ediyoruz ve aynı şekilde tüm üyelerimizden, sanayici, tüccar ve esnafımızdan da ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmaları için ellerindeki dövizleri bozdurmalarını, ticari anlaşmalarını TL üzerinden yapmalarını beklemekteyiz, ayrıca vatandaşımızın yastık altında yatan altınlarını da bankalara yatırarak finansal sistemin derinlik getirerek Türkiye ekonomisine yeni bir ivme kazandıracaktır, dedi.

Güven Yapı
ATSO MECLİSİNDE DOLARA TEPKİ
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks