İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

ATSO MECLİS TOPLANTISINDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

07-03-2019 15:51:27 - AKYAZI
ATSO MECLİS TOPLANTISINDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan Meclis toplantısını yaptı.

Özgür Adımlar

Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldükten sonra, geçtiğimiz hafta TOBB da yapılan Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla TOBB Başkanı M.Rifat Hisarciklioğlu’nun ev sahipliğinde yapılan İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısındaki tanıtım bilgileri meclis üyelerine aktarıldı.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan istihdam seferberliği kampanyasının, iş dünyasına ve girişimciler 8 farklı teşvik sunduğunu, bunların pek çoğunun da tarihi destekler şeklinde olduğunu anımsattı. Başkan Bayraktar, nisan ayı sonuna kadar sağlanacak olan her ilave istihdamın, 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisinin devlet tarafından karşılandığını hatırlatarak, devamındaki 9 ay boyunca da devletin sigorta primlerini ve vergilerini ödemeye devam edeceğini söyledi. İşe alınacak kişinin kadın, genç ve engelli olması durumunda 9 aylık sürecin 15 aya kadar uzadığını hatırlatan Bayraktar, imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık bin 113 TL olan prim ve vergi teşvikinin, 2 bin 712 TL olarak verileceğini kaydetti.

“Devletimiz işverene sesleniyor: düzenini bozma, istihdamını koru”

Başkan Bayraktar,  herhangi bir sebepten dolayı sıkıntı yaşayan girişimciler için getirilen destekten bahsetti. Bir işverenin işlerinde sıkıntı yaşaması durumunda, faaliyetlerinin azalması ve durduğu noktada da çalışanların maaşının 3 ay boyunca ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ kapsamında işsizlik sigorta fonundan ödeneceğini hatırlattı. Bayraktar, “Yani burada devletimiz, işverene, ‘düzenini bozma, istihdamını koru’ diyor. Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda ekstra hassasiyet bekliyoruz. 2017 yılındaki istihdam seferberliğinde kamu özel sektör olarak el ele verildiğinde buçuk milyon ilave istihdam sağladık. Kamu özel sektör el ele verdiği zaman yapılamayacak şey yoktur” dedi.

“Bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın”

İş dünyasındaki işverenlere de seslenen Bayraktar, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Türkiye'nin gücüne ve geleceğine güvenin, İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak hem işinizi geliştirin, hem de ekonominin büyümesine katkınız olsun. Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparak kazanan siz olun. Dünün en çok kazananları Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar oldu.” 

UB Group
ATSO MECLİS TOPLANTISINDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
Akgün Restoran Çorba
ATSO MECLİS TOPLANTISINDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
ATSO MECLİS TOPLANTISINDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
ATSO MECLİS TOPLANTISINDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Çiğdem Yaylası'nda evlere girilip eşyalar dağıtıldı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden