Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

ATSO Başkanı Bayraktar'dan Yapılandırma açıklaması

25-06-2021 17:00:50 - AKYAZI
ATSO Başkanı Bayraktar'dan Yapılandırma açıklaması

ATSO Başkanı Z.Şinasi Bayraktar'dan yapılandırma açıklaması.

Özgür Adımlar
ATSO Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, da aidat borçlarına ilişkin yeniden yapılandırma ve faizlerin affını içeren yasanın işletmelere rahat bir nefes aldıracağını söyledi.
 
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, yaptığı açıklamada, 9 haziran'da yürürlüğe giren 7326 sayılı ‘Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ uyarınca üyelerin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki borç asıllarının kısmen veya tamamen 7326 sayılı yapılandırma kapsamında  ödenmiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacaklar, üyelerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmaksızın oda yönetim kurulu kararına istinaden alacak kayıtlarından silineceğini kaydetti.
 
Bayraktar; "Kısmen ödeme olması halinde, bu ödemeye tekabül eden orandaki gecikme zamları affedilecek olup, ödenmemiş kısma ilişkin gecikme zamlarının silinmesi söz konusu olmayacaktır. Odaların  30/04/2021 tarihinden önceki borçlar için yeniden yapılandırma ve faizlerin affını içeren yasanın ekonomik sıkıntı içindeki işletmelere rahat bir nefes aldıracak" dedi.
 
Yapılandırmaya ilişkin bilgiler ise şöyle; "
7326 Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun, 09.06.2021 tarihinde 31506 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 
Kanunun 10.maddesinin 4. fıkrası uyarınca;
Anılan madde 30.04.2021 tarihinden (bu tarih dahil) önceki aidat alacaklarının tahsili için uygulanacaktır.
 
Üyelerimizin yapılandırmadan yararlanabilmesi için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Oda’ya gelerek yapılandırma formunu doldurmak suretiyle veya Oda web sitesinden indirebilecekleri başvuru dilekçesi ile başvuru yapılması gerekmektedir.
 
Yapılandırmaya konu olacak aidat borcu asılları, başvuru formunda yada başvuru esnasında belirtilmek kaydıyla, peşin olarak tek seferde veya maksimum 6 eşit taksitte ödenebilecektir. 6 aylık taksit yapılması durumunda birinci taksitin son ödeme günü 31 Ekim 2021 olup, kalan beş taksit 1'er aylık dönemler halinde tahsil edilecektir.
Taksitlerden herhangi birinin Kanunda öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde, yapılandırma yapılan yapılandırma bozulacak olup bozulma tarihine kadar yapılan yapılandırma ödemeleri en eski aidat borçlarından mahsup edilecek olup kalan aidat borçları eski haline döndürülecek ve ödenmeyen kısma 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun uyarınca günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir.
 
Yapılandırma başvurularını Oda’ya gelerek yapılandırma formunu doldurmak suretiyle veya Oda web sitesi http://akyazitso.tobb.org.tr/ adresinden online işlemler –hızlı aidat ödeme kısmından girerek banka kartı yada kredi kartı ile de yapabilirsiniz
 
Ödemelerinizi Bankadan eft/havale yoluyla yapmak istemeniz durumunda açıklama kısmında oda sicil numarası belirtilerek aşağıdaki iban numaralarından yapabilirsiniz.
 
Hesap Sahibi:   Akyazı  Ticaret ve Sanayi  Odası
Deniz Bank A.Ş. Akyazı Şubesi TR83 0013 4000 0069 6960 5000 01"
UB Group
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden