Allday (süvari)
10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Akyazılı STKlardan Filistinden Doğu Türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız eylemi

22-05-2024 17:30:02 - AKYAZI
Akyazılı STKlardan Filistinden Doğu Türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız eylemi

Akyazı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, 'Filistin'den Doğu Türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız' temasıyla 24-25-26 Mayıs için etkinlik düzenledi.

Özgür Adımlar
Akyazı’da faaliyet gösteren 20 Sivil Toplum Kuruluşu Akyazı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çatısı altında üç gün sürecek etkinlikler zinciri organize etti.
 
Filistin'den Doğu Türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız' başlığıyla yapılacak etkinlikler, 24 Mayıs Cuma günü üniversite öğrencilerinin yürüyüşü ile başlayacak. Ardından Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi alanında 24 Mayıs’ta çadır nöbeti ile başlayacak. Çadır nöbeti iki akşam boyunca devam edecek.
 
25 Mayıs Cumartesi Günü Çadır ziyaretleri ve aynı gün 18.00’da başlayacak “Sahne Etkinlikleri” yapılacak. Programda bilgiden bilince, boykot, empati, açık mikrofon, umut çadırları ve Filistin'de yaşam çadırları etkinliği gerçekleşecek.
 
Grup kıyamın ezgiler seslendireceği programda  üniversite öğrencilerinin seslenişi, Ramazan Kayan (Mavi Marmara üzerine) Ömer Karaoğlu konseri, Necmettin Erbakan Akyüz'e Filistin Şeref Madalyası Takdimi, Doç Dr.Yaşar Kahraman'ın konuşması (Filistin bizim neyimiz olur?) Toplu yatsı namazı kılınıp ve dua edilecek.
 
26 Mayıs Pazar Günü ise saat 14.00’da Sosyal gelişim önünden başlayacak ve şehrin merkezinden geçecek 'bisiklet sürüş eylemi yapılacak.
 
HERKES DAVET EDİLDİ
 
Platformdan yapılan açıklamada; "Dayanılmaz boyutlara ulaşan zulümlerin ve insanlık suçlarının tüm dünyada vicdan sahibi herkesi harekete geçirdiği şu zaman dilimlerinde Akyazı’dan da insanlık adına, kardeşlik adına hep birlikte bir sesin yükselmemesi hepimizi rahatsız etmektedir ve etmelidir. Zulme karşı sesimizi çıkarma ve insanlık namına dur demek için hepinizi faaliyetlere katılmaya davet ediyoruz" denildi. 
Güven Yapı
Akyazılı STKlardan Filistinden Doğu Türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız eylemi
UB Group
Akyazılı STKlardan Filistinden Doğu Türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız eylemi
Akyazılı STKlardan Filistinden Doğu Türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız eylemi
Akyazılı STKlardan Filistinden Doğu Türkistan'a İnsanlık İçin Ayaktayız eylemi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sinan Şahin 2 ay önce2024-05-23 18:04:04

Yapabildiğin kadarını yap Mesela bu yapılanları begenmeyenler gece namaza kalkıp gözyaşları ile seccadelerini islattiktan sonra Fetih Sûresi okuyarak çok ciddi bir eylem yapmış olurlar. Hee eğer zor geliyorsa gelsinler 1 numaralı çadırımda çayımı icsinler bu esnada bana bu eylemler yerine daha faydalı neler yapılabilir anlatsınlar.

0
-0
çok bilmiş'e cevap 2 ay önce2024-05-23 12:49:00

çok bilmiş sen bi***let pedalını çevir en önde gidersen en çok sen destek olmuş olursun:)

1
-0
Faruk KILIMAN 2 ay önce2024-05-23 09:12:43

Birgün peygamberimiz(a.s.v) boş oturan bir adamı görünce selam vermeden geçiyor. Geri döndüğünde adam yere çubukla yeri eşeliyordu. Efendimiz bu sefer ona selam verdi. Sebebi sorulunca öncesinde boş oturduğunu ikincisinde ise bir gayret ve çaba içerisinde ugraş edindiğini belirtmiştir. Kimi insanlar sadece eğelencesinde suspus, kimileri de eylem içerisinde olmadığı halde sürekli eleştiri içinde, kimileri de gece gündüz en azında hareket içinde. Bu yüzden hareket halinde olanlara selam olsun.

0
-0
Halkci 2 ay önce2024-05-23 07:13:58

Bu onemli sivil toplum orgutlerini hukumete karsi bozulan ekonomiye karsi hayat pahaliligina 3 dolara ithal edilen eti 600 tlye satilmasina karsi pedal cevirmeye davet ediyorum. Bayraklari da ben getiririm. Gazze icin degil de ara sira da yasadiginiz bu topraklar icin terleyin.

2
-0
Müslüman 2 ay önce2024-05-23 00:19:04

Birçok sosyal gurubun aynı çatı altında HEP BERABER BIR EYLEM IÇERISINE GIREBILMESI ÇOK DEĞERLI. UMARIM ÖRNEK OLUR. DÜNYADA BÜTÜN INSANLIK YURURKEN BIZ MÜSLÜMAN OLARAK SEYREDERSEK YAKIŞIR MI DUZENLEYENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN. KENDI ADIMA KATILACAGIM. GEREKSIZ KONUŞAN VE YAPILANLARA KULP TAKANLARI DA ŞIDDETLE KINIYORUM. MADEM BIRŞEY YAPMIYORSUN BARI YAPANLARI ELESTIRME.

0
-0
Çok bilmiş 2 ay önce2024-05-22 21:11:40

Sayın Bülent basiret bey ,mi desem bayan mi ,bek bey yorumu gibi gelmedi de ,sizden bir öneri alalım Gazze için ,varmı öneriniz eleştiriden başka ...

0
-0
Bülent'e (2) 2 ay önce2024-05-22 21:10:22

Mini mini miniklerin dimağinda yer edinmek, Filistin davası ile dertlenen yeni nesillerin gelmesini sağlamak ve senin gibilerin değil de bizim gibilerin cogalmasini saglayarak , o olmasını istediğin büyüklükte büyük bir şeyler yapabilmek. Bu kadar buyum ölçekte bir şey için sen ve senin gibiler de dahil opmak üzere tek bir gayede birleşen millet lazım. Sen ve ben daha ayrı gayriyiz İsrail bizden niye korksun. Fikrin değişmez ama yazayım dedim

0
-0
Bülent 'e 2 ay önce2024-05-22 21:06:25

Sevgili Bülent Kaç yaşındasın bilmem Filistin meselesi ben doğdum var şu yaşıma girdim hâlâ var. Ben mini mini minicikken Filistin mitingleri yapılır, sloganlar atılır ve senin dediğin gibi İsrail hedefine adım adım ilerlerdi. Hiç de bir şey olmazdı. Çok haklısın Bülent. Harikasın Bülent. Ama bir şey eklemek isterim Bülent: O zamanlar hani ben mini mini minicikken, o eylemleri yapanların bir kısmı öldü bir kismi bu faaliyetin içinde davayı hâlâ canlı tutuyorlar ve benim gibi...

0
-0
Bülent Basiret 2 ay önce2024-05-22 18:13:09

Aman Ya Rabbi Bundan sonra İsrail düşünsün. Biz bi***let pedalı çevirirken İsrail askerleri bir bir ölür ve kardeşlerimiz kurtulur. Hele Hele sosyal gelişimde çadır nöbeti tutarken asla İsrail askerleri Gazze de gezemez. İşte bu fikri üreten 20 sivil toplum örgütünü tebrik ederim. Keşke daha önce düşünselerdi bu kadar insan çoluk çocuk, kadın yaşlı ölmezdi. Yine de tebrikler.

0
-1
3 kişinin öldüğü kazada yeni gelişme
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Zada Home