10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Akyazıda evlerin fotoğrafları neden çekiliyor

14-09-2019 18:17:48 - AKYAZI
Akyazıda evlerin fotoğrafları neden çekiliyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) saha çalışmaları Akyazı'da devam ediyor.

Özgür Adımlar
T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Adres Kayıt Sisteminde (AKS) metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi için kurulan Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesi kapsamında 24 kişilik ekip, Akyazı'da saha çalışması yapıyor. 
 
Bu kapsamda görevlendirilen kişiler, evlerin fotoğraflarını çekerek kapı numaralarını sisteme işliyor. 
Saha çalışmaları sırasında sadece yapılara ait fotoğraf çekimi ve daire sayılarının tespiti gerçekleştiriliyor. 
Kaymakamlığın bilgisi dahilinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında adres verisi mekânsal konum bilgisi ile beraber toplanacak, raporlanacak ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, ihtiyacı olan tüm kamu kurumları ile resmi bilgi niteliğinde paylaşılacak. 
 
Proje'de konum bilgisi tabanlı yeni uygulamalar ve entegrasyonlar geliştirilecek, ayrıca ülke bütününde mekansal adres verisi toplama işi yürütülecek. Yazılım ve donanım bileşenleri içeren bir yaygınlaştırma sistemi kurulacak; veri toplama, düzenleme, kontrol, entegrasyon, danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilecek. Sistemdeki mevcut yazılım modülleri üzerinde de geliştirmeler ve güncellemeler yapılacak.
Marmara Göz
Akyazıda evlerin fotoğrafları neden çekiliyor
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Erol Kilicoglu 5 yıl önce2019-09-16 10:04:05

Hic bir Vatandasin Adres kayidi ikin ci bir sahisa verilemez bu bir Devlet sirri oldugu gibi bir özel yasama müdahaledir

2
-0
erol 5 yıl önce2019-09-16 09:57:15

Nasil yani özel hayatimiza tecavüzmü edilecek biraz daha aciklik getirirseniz bu konuya seviniriz yani

0
-0
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)