İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

AKYAZI SiViL TOPLUM KURULUŞLARI TEK SES TEK YÜREK

12-03-2019 14:37:30 - AKYAZI
AKYAZI SiViL TOPLUM KURULUŞLARI  TEK SES TEK YÜREK

Akyazı Sivil Toplum Kuruluşları,2019 Mart ayı istişare toplantısını Akyazı'da yeni kurulan Ensar Vakfı Akyazı Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Hardal Burger Akyazı
Toplantıya katılan STK'lar, Ensar Vakfı Akyazı Şubesi Başkanı Muammer Yücel'i tebrik ederek, hayırlı temennilerde bulundular.
 
2019 Mart ayı istişare toplantısında ülke ve dünya gündemi ile ilgili aşağıdaki maddeler görüşüldü ;
 
1 - Gençliğin ciddi bir ahlaki ve manevi erezyonla karşı karşıya olduğu  ve gençlerimizin yarınlarımızın emanetçileri olduğu gerçeği de düşünülerek,  var olan tehlikelere karşı herkesin sorumluluk alması gerektiği, hem gençliği var olan tehlikelere karşı korumak hem de milli ve manevi değerlerle bezenmiş bir neslin inşası için "Kitap Kafe" tarzında acil olarak bir gençlik merkezinin kurulması kararı alındı, bu sürecin takibi ve açılacak yer ve bu yerin tefrişatının yapılması  ile ilgili yetkililerle görüşmeler yapmak üzere Ensar Vakfı Şube Başkanı Muammer Yücel'e görev verildi.
 
2 - TÜİK tarafından açıklanan istatistik verilerinde, evlenen çift sayısının 2017 yılında 569 bin 459 iken 2018 yılında yüzde 2,9 azalarak 553 bin 202 olduğunu, boşanan çift sayısının ise 2017 yılında 128 bin 411 iken 2018 yılında yüzde 10,9 artarak 142 bin 448 olduğu bilgisi, boşanmaların çoğunlukla zina ve aldatmalardan kaynaklandığı gerçeği ve son bir yıl içinde yaşanan aile içi şiddet ve cinnet olayları aile kurumunun ciddi bir şekilde dumura uğradığını vurgulanarak; aile kurumunu olumsuz etkileyen 6284 sayılı yasanın, aile kurumu ile ilgili politikaların ve uygulamaların tekrardan gözden geçirilerek,  gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı. Bu soruna merhem olabilmemiz için STK'lar olarak Sosyal Sorumluluk bilinciyle Aile Seminerleri düzenlenebileceği ortak görüş olarak vurgulandı.
 
3 - Mısır'daki idam ve zulümlere karşı sessizliğin Avrupa insan hakları savunucularının ve BM'nin iki yüzlülüğünü bir kez daha gösterdiğini, özellikle Müslüman ülke idarecilerinin, Müslüman halkın ve insan hakları savunucularının bu zulümlere tepkisiz kalmaması ve gerekli girişimlerde bulunulması gerektiği dile getirildi.
4 - Akyazı Kaymakamlığının başlatacağı, "Kızılay'a 1071 Kan Bağışı"  kampanyasının önemli bir kampanya olduğu, tüm STK ve  gönüllülerinin bu kampanyaya gerekli hassasiyeti göstererek sahip çıkmaları gerektiği vurgulandı.
 
Ayrıca STK'lar arasındaki işbirliğinin, yardımlaşmanın ve kenetlenmenin önemine değinilerek  2019 Mart ayı istişare toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu.
Akgün Restoran Çorba
AKYAZI SiViL TOPLUM KURULUŞLARI  TEK SES TEK YÜREK
Marmara Göz
AKYAZI SiViL TOPLUM KURULUŞLARI  TEK SES TEK YÜREK
AKYAZI SiViL TOPLUM KURULUŞLARI  TEK SES TEK YÜREK

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden