AKYAZI MUDURNU DERESİ KIZIL AKMAYA BAŞLADI.
Akyazı Mudurnu deresi kızıl renkte akıyor. Bugün Batakköy köprüsü mevkide Mudurnu deresini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Mudurnu deresine, dere kenarında bulunan fabrikaların atıklarının döküldüğü ileri sürülüyor. Bugün hayvanlarına su içirmek için dere kenarına giden vatandaşlar, suda gördükleri kızıl renk nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadı. Dereyi besleyen küçük akarsuların da kırmızı aktığını belirten bir vatandaş, Mudurnu deresine, çevredeki fabrikalardan boya ve kimyasal madde akıyor. Hayvanlarımız bu sudan içiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bugün saat 12-30 da Akyazı Kaymakamlığı ve ilçe jandarmayı aradık ne gelen var nede giden diyerek tepkilerini dile getirdi.
Resminin çekilmesini istemeyen vatandaş, buradan her gün geçiyorum iki günde bir dere böyle akacaksa artık bizim Mudurnu deremiz diye bir yer kalmayacak. Fabrikalar haftanın belirli günleri ve saatlerinde atıklarını dereye boşaltıyorlar. Bugün 12,30 da ilçe kaymakamlığını ve ilçe jandarmayı aradım bir saattir buradayım ne gelen var ne de giden. Demek ki Yetkililer de fabrikaların dereye atık akıttığını biliyor ama ses çıkarmıyorlar dedi.
Sezai YOLCUOĞLU






