YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Akyazı Meydanlara Sığmadı

15-07-2017 17:51:14 - AKYAZI
Akyazı Meydanlara Sığmadı

Akyazılılar 15 Temmuz Destanını Anma Etkinlikleri 4.Gecede Meydanlara Sığmadı

Özgür Adımlar

Akyazı Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günüanma etkinlikleri kapsamında 11-15 Temmuz tarihleri arasında Akyazı Mili İrade ve Demokrasi Meydanında gerçekleşecek nöbetlerin 4 gecesinde Akyazılılar önceki günlerden daha da fazla katılım göstererek meydanları doldurdu.

Akyazı Belediyesi tarafından Akyazı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri kapsamında 11-15 Temmuz arasında her gece saat 21.00 den sabah saat 05.30’a kadar tutulacak olan nöbetlerin 4.cü gecesinde Akyazı Mili İrade ve Demokrasi Meydanını dolduran binlerce Akyazılı meydanlara sığmadı. Program akışı önceki günlerden çok daha uzun sürerken programı izleyen vatandaşlar dolu dolu ve güzel bir nöbet gecesi yaşadılar.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinliklerine Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan,Akyazı İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Akyazı Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Çağatay Ergü, Akyazı İlçe Jandarma komutanı Mustafa Hekimoğlu, 15 Temmuz Gazisi Serkan Sağlam, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı ilçe Müftüsü İzzet Şener, Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Altan Bayındır, Cumhuriyet Savcıları ve Adli Hakimler, Akyazı Belediyesi Başkan yardımcıları, Mustafa Kemal Aksakal ve Mustafa Tonyalı, Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri, Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Gazi Süleyman Paşa Camii Emekli İmam hatibi Hüseyin Harputoğlu, Sivil toplum kuruluşları, Belediye Personeli, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi törenle Açıldı

Dün akşam saatlerinde Akyazı Çarşı içinde Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan  tarafından açılan 15 Temmuz Fotoğraf sergisi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nöbetlerine gelen Akyazılılar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Nöbetler esnasında Sergiyi gezen vatandaşlar 15 Temmuz’da Akyazı fotoğraflarının da bulunduğu sergide kendi fotoğraflarını da görme şansı buldular.

Akşam namazı sonrasında başlatılan video gösterimleri yatsı namazına kadar devam etti. Yatsı namazı sonrasında Kuranı- Kerim tilavetleri ile başlayan programda ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından tüm şehitlerimiz için dualar edildi. Açılışta ilk olarak Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı selamlama konuşması yaptılar.

Başkan Akcan “Türkiye’yi hiç kimse bölemez”

 Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “ Her geçen gün meydanları daha da fazla dolduran değerli Akyazılılara çok teşekkür ediyorum. Bu vatan nöbetleri kutsaldır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nöbetlerine gelmek, katılmak, burada bulunmak, bir olmak ve birlikte olmak çok güzel. Zaten biz bir olduğumuz birlikte olduğumuz sürece kimse Türkiye’yi yıkamaz bölemez. Bizler bu destanı yaşadık bu ülkemize açılmış bir savaştı hepimiz bu savaşı kazandık hepimiz gaziyiz gaziliğimiz mübarek olsun” dedi.

Kaymakam Ömer Kalaylı ‘da Akyazılıları Selamladı.

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı “ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinliklerimiz kapsamında nöbetlere katılan meydanları boş bırakmayan değerli Akyazılılar her gün daha da fazla meydanları dolduruyorsunuz. Allah tuttuğunuz nöbetleri kabul etsin. Allah hepinizden razı olsun bayraklar açılmış, analar, babalar gençler, çocuklar, 7 den 70 ‘e herkes burada su anda muhteşem bir manzara var.  Bu manzarayı oluşturan vatanına sahip çıkan tüm Akyazılılara çok teşekkür ediyorum.

Akyazı’nın Muhtarları da 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde halkı selamladılar.

Akyazı mahalle muhtarları ve Muhtarlar Derneği başkanı Bekir Durmuş Akyazı Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri kapsamında sahneye çıkarak halkı selamlayıp birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Mahalle Muhtarları adına Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş 15 Temmuz ile ilgili olarak duygu dolu ve yürekten bir bir  Selamlama konuşması yaptı.

 15 Temmuz Gazisi Serkan Çelik ve Ankara Gazisi Caner Dalkalı Akyazılılarla buluştu

15 Temmuzda hainler tarafından yapılan darbe kalkışmasının yaşandığı gün Ankara’da Genelkurmay’ı korumak amacıyla giden ve orada ayağından vurularak Gazi olan Ankaralı Caner Dalkallı’da Akyazı’ya gelerek yaşadıklarını Akyazılılara anlattı.

Ankara Gazisi Caner Dalkallı  Akyazı’ya geldi

Ankadar Gazisi Caner Dalkallı “ Ankaradan başkentten tüm Akyazı’ya sizlere Sakarya’ya Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın selamını getirdim. Burada sizlerle birlikte olmak bir olmak birlikte olmak çok güzel. 15 Temmuz gecesi bende tüm Türkiye gibi meydanlarda Ülkemizi bölmeye yıkmaya çalışan hainlere kafa tutuyordum.  Ama o hainler 15 Temmuz’da nasıl darbe yapılırı halkımızın verdiği cevapta gördüler. Bir ölür bin diriliriz dedik anlamadılar. Ülkemizin her ferdi meydanlara çıktı ve darbeyi geri püskürttü. Çok şükür ki başımızda Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan var onun bir sözü ile halk Tanklara mermilere kafa tuttu. Bana da korumak için gittiğim Genelkurmay binasında gazilik nasip oldu. Gaziliğim sonrasında bana ve tüm gazi arkadaşlarıma tüm Türkiye sahip çıktı. Tüm halkımıza ve herkese çok teşekkür ediyorum. Buradan tüm Akyazı’ya sevgi ve saygılarımı sunuyorum ”dedi

Dalkallı’yı Akyazı’ya getiren Ülke Tv sunucusu Ömer ÖNDER ve Akyazı İlçe Müftüsü İzzet Şener Gazilerden sonra sahneye çıkarak Akyazılılara selamlama konuşması yaptı.

Mehteran yine coşturdu.

Akyazılıların nöbetlerde vazgeçilmezi Akyazı Belediyesi Mehteran takımı gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkarak konser verdi. Mehteran hayranı olan Akyazılılar dinledikleri marşlarla coşarlarken kendilerinden geçtiler.

Akyazı’da 15 Temmuz Final Programı Çok uzun sürecek

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütünün yapmaya çalıştığı hain darbe girişimi sonrası yaşananlar ve milletimizin destan yazdığı gecenin yıl dönümünde tüm Türkiye’de çeşitli anma etkinlikleri yapılacak. Tüm Türkiye’de ve Akyazı’da da saat 00:13’de tekrar selalar okunarak sabaha kadar nöbet tutulacak.

Akyazı’ Belediyesi tarafından 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü bugün 18:30'da Kuzuluk Mahallesi Fatih Camii'nden Gazi Süleyman Paşa Camii önüne kadar Akyazı 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak. Yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar için Akyazı Belediyesi önünden araçlar kaldırılacak. Yürüyüş başlaması ile birlikte herkes Akyazı Demokrasi Meydanında yürüyüşü tamamlayacak ardından Akyazı Belediyesi final programı için bir çok  etkinlik ve anma programları yapılacak.

Prof. Dr Ebubekir Sofuoğlu Akyazılılar ile buluşacak

Daha öncede Akyazı ya gelerek bir çok program ve konuşma yapan tarihçi yazar Ebubekir Sofuoğlu Akyazı Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri Final programı kapsamında yine Akyazılılar ile buluşacak. 15 Temmuz ile ilgili bir çok gerçeği ve yaşanılanları hainlerin amaçlarını ve planlarını  Akyazılılara anlatacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri 15 Temmuz Cuma ( bugün ) 5.Gece Final programı ise şöyle 

Saat 18.30’da kuzuluk Fatih camii önünden Akyazı’ya yürüyüş

Akşamsı Namazı sonrasında program başlangıcı

Başkan Hasan Akcan ve Kaymakam Ömer Kalaylı Misafir Protokol Selamlama konuşmaları

STK ( Sivil Toplum Kuruluşları ) ve diğer kuruluşların konuşmaları

Araştırmacı yazar Prof.Dr Ebubekir Sofuoğlu programı

Mehteran Konseri

00.13 tüm Akyazı’da camilerden selalar yükselecek. 

15 Temmuz Videoları Canlı Tv ve 15 Temmuz ile ilgili Film gösterimleri

Sabah Namazı

Çorba ikramı

UB Group
Akyazı Meydanlara Sığmadı
Akgün Restoran Çorba
Akyazı Meydanlara Sığmadı
Akyazı Meydanlara Sığmadı
Akyazı Meydanlara Sığmadı
Akyazı Meydanlara Sığmadı
Akyazı Meydanlara Sığmadı
Akyazı Meydanlara Sığmadı
Akyazı Meydanlara Sığmadı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)